Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 03.05.2024, 14:01

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ковток «джерельної» води
22 січня я мала чудову нагоду доторкнутися до витоків джерела духовності, інтелігентності, інтелекту, вірності книги та високому слову, оскільки була запрошена Галиною Черкасовою на 280-те засідання клубу книголюбів «Джерело». Серед мудрих людей, які не просто все життя сповідують культ книги, а інколи (хай не здається вам дивним) і живуть у самих книгах, абстрагуючись від метушливого сьогодення, відчувала гордість, що можу долучитися до їхньої спільноти. Позаяк це було не зовсім звичне зібрання, бо приурочувалося воно до 35-річчя створення клубу «Джерело», читаюча прилуцька громада зібралася в профілакторії «Нафтовик».
Голова клубу Галина Черкасова, розпочинаючи урочисте засідання, привітала всіх присутніх, представила гостей – виконуючу обов’язки начальника відділу культури та туризму міської ради Ірину Книш; поетесу, лауреата міської літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті» Ніну Ткаченко; члена спілок письменників України та Білорусі Лілію Черненко; поетесу Ніну Полив’яну; професора, доктора географічних наук, поета Володимира Пащенка; директорку міської центральної бібліотеки Тетяну Печену.
Галина Марківна, розповідаючи про історію створення спільноти любителів книги в нашому місті, з теплотою згадувала імена, добре знані прилучанами: Людмили Коцур, Владислава Деркача, Людмили Баранової, Людмили Сотник (до речі, дякуючи саме їй клуб отримав таку красиву і знакову назву - «Джерело»).
Члени клубу за ці 35 років не лише прочитали, переповіли один одному, поділилися враженнями про твори Генріха Ібсена, Стефана Цвейга, Бертольда Брехта, Олександра Блока, Сапфо, Гомера, Івана Драча, Віталія Коротича, Ліни Костенко та багатьох інших, здійснили поїздки у Спаське-Лутовиново, Ясну Поляну, Батурин, Брестську фортецю (усього 40 поїздок) - вони створили свою маленьку державу, в якій кожен знаходить сенс життя через книгу та спілкування. Ніби про них сказав аргентинський письменник Луї Хорхе Борхес: «Дехто пишається написаними книгами; я - люблю те, що прочитав».
Ольга Лукаш
Просмотров: 513 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 1
0  
1 Kalaito   (12.09.2012 05:04) [Материал]
Kudos! What a neat way of tihnikng about it.

Смотрите также:
Агротехнический техникум отныне - колледж! (1)
ГРОШІ ОТРИМАЮТЬ ВСІ! (0)
ЛЕГКА АТЛЕТИКА ЖИВЕ НА ГОЛОМУ ЕНТУЗІАЗМІ (0)
Обласний конкурс акторської майстерності ім. М. Яковченка (0)
Многоэтажки будут рассчитываться так, как и частный сектор (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz