Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 15:40

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Февраль » 04
Безкоштовні години, спокійні ночі
На спільному засіданні Громадська рада міста та Рада старійшин визначили час безкоштовного перевезення пільговиків і погодились обмежити торгівлю вночі

Щоб стати точкою зламу, та чи інша подія мусить внести в буденне життя елемент раптових змін. Усім хочеться чекати перемін у кращий бік, але невесела реальність частіше налаштовує на песимістичний лад. Не хотілося б робити остаточних висновків, та, схоже, переломними моментами для прилучан, які користуються послугами громадського транспорту, стали 1 січня, коли міська влада започаткувала механізм перевезення пільговиків відповідно до чинного законодавства України, та 17 січня, коли відбувся перший у новому році конкурс по визначенню перевізників на міських автобусних маршрутах. Перед тим багато говорилося про небажання перевізників працювати на запропонованих виконкомом міської ради умовах, а саме возити пільгових пасажирів безкоштовно, будь-коли і в будь-якій кількості. Проблеми з покриттям маршрутної сітки, що виникли незадовго до конкурсу, були нібито вирішені, але, на жаль, побільшало стареньких «Фольксвагенів», украй незручних для пасажирів, але економічніших у плані використання паливно-мастильних матеріалів. 
Згідно з народною мудрістю, в тісноті можна вживатися без образ. Але на практиці народ показує зовсім інше ставлення до ближніх. Чого тільки не почуєш у набитій по зав’язку маршрутці! Разом із публічним приниженням з автобуса можна винести відтоптані ноги чи розідраний одяг. Про толерантне ставлення до інших, у тому числі пільговиків, ідеться все менше – кожен думає насамперед про власну персону та її тілесну цілісність. Про себе дбають і перевізники, котрі не хочуть зношувати транспорт і ... Читать дальше »
Просмотров: 648 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

Стадіон уже освітлюєтьсяЄвгеній Яценко, депутат Прилуцької міської ради по виборчому округу №18:
- Хочу поділитися з мешканцями виборчого округу №18 і усіма прилучанами доброю новиною, котра стосується одного з пунктів моєї передвиборної програми – освітлення міського стадіону «Супутник». З великою приємністю повідомляю, що комунальне підприємство «Міськсвітло» завершило роботи з монтажу зовнішнього освітлення території стадіону. Цієї події прилучани чекали довгі роки. Було багато скарг, справедливих претензій та нарікань. І от нарешті справу зроблено – «Супутник» перестав бути темною плямою на мапі нашого міста, у спортсменів та прихильників здорового способу життя з’явилася можливість повноцінно тренуватися на стадіоні й у вечірні години. Гадаю, звістку про те, що територія стадіону тепер освітлюється, з радістю сприймуть і сусідня з ним ДЮСШ, і жителі прилеглих будинків.
Донедавна на «Супутнику» був лише один ліхтар з лампою розжарювання. На сьогодні ж там одинадцять новітніх світильників потужністю 250 Вт кожен.
У перспективі – освітлення футбольного поля зі штучним покриттям, що за трибунами стадіону. Якщо на самому стадіоні світильники монтувалися на вже готові опори, то тут опор немає, і, зрозуміло, взимку їх ніхто не встановлюватиме. Але як тільки прийде весна й розмерзнеться ґрунт, ми обов’язково займемося цим питанням.
Потребує додаткового зовнішнього освітлення та реконструкції і територія навколо «Супутника». Образно кажучи, шлях спортсмена й глядача до стадіону ще недосконалий. Над усуненням цього недоліку працюватимемо також.
27 січня міська рада ухвалила рішення про реконструкцію освітлення спортзалу ДЮСШ. Старі світильники замінять на дванадцять сучасних, на що депутати виділили 20 тисяч 500 гривень. ... Читать дальше »
Просмотров: 566 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

Прилуки антитютюнові
Влада міста вирішила звільнити зони відпочинку від цигаркового диму

27 січня провела свою роботу 5 сесія Прилуцької міської ради 6 скликання. Про одне з ухвалених того дня рішень розповідає секретар міськради Олександр ПРАВОСУД.
– На 5 сесії прийнято багато важливих рішень. Одне з них – «Про визначення вільних від куріння місць на території міста Прилуки». Проект рішення підготувала постійна депутатська комісія з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян. Рішення, за яке, до речі, депутати проголосували майже одностайно, набирає чинності з 1 березня – після ознайомлення з ним найширшого кола прилучан.
– Отже, весна стане для курців початком гонінь?
Просмотров: 588 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

Засідання оновленої робочої групи з питань стратегічного планування окреслило пріоритетні напрямки розвитку міста

Певно, кожен прилучанин бажає своєму місту стати кращим і засмучується від негативних явищ і процесів, уникнути котрих буває вкрай нелегко. У той час, як одні вболівають за Прилуки на рівні пліток і пересудів, інші доводять свою небайдужість і компетентність реальними діями. До останніх можна віднести міську робочу групу з питань стратегічного планування сталого розвитку території, яка минулої п’ятниці провела перше в нинішньому році засідання.
Оновлена на 60% у порівнянні з минулорічним складом група має на меті підготувати проект Стратегічного плану розвитку міста Прилуки на 2011-2015 роки. Важливість даного документу кількома словами окреслив голова робочої групи Олександр СИВЕНКО:
– Стратегічний план авторитетніший за програму соціально-економічного розвитку на той чи інший рік, яка, по суті, є результатом виконання стратегії розвитку міста. Це один із документів, що подаються в міністерства для отримання коштів із державного бюджету. Придивляються до нього й представники іноземних програм, що надають гранти.
План розвитку території, над яким почала працювати група, стане для нашого міста четвертим. Історія проектів розпочалася в 2004 році розробкою Стратегічного плану розвитку житлово-комунального господарства. У 2005 році прийнято загальну стратегію розвитку міста, а в 2008-2011 рр. план розвитку об’єднав місто і район. Після відщеплення спільної ланки – проектів TACIS – від стратегічного планування відокремилась і Прилуччина. Тож до 2015 року Прилуки житимуть за власним Стратегічним планом розвитку. Його остаточний варіант затвердить сесія міської ради. А поки що члени групи вивчили пропозиції попереднього складу й за два тижні мусять подати власні, після чого проект розгляне кожна із п’яти депутатських комісій.
Про фінальні стратегічні очікування Прилук говорити зарано, тому наважимось лише злегка відхилити завісу планів. Нова редакція передбачає реалізацію низки заходів у напрямках економічного розвитку, покращення якості життя та гармонійного розвитку дітей і молоді. Серед можли ... Читать дальше »
Просмотров: 506 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

22 січня я мала чудову нагоду доторкнутися до витоків джерела духовності, інтелігентності, інтелекту, вірності книги та високому слову, оскільки була запрошена Галиною Черкасовою на 280-те засідання клубу книголюбів «Джерело». Серед мудрих людей, які не просто все життя сповідують культ книги, а інколи (хай не здається вам дивним) і живуть у самих книгах, абстрагуючись від метушливого сьогодення, відчувала гордість, що можу долучитися до їхньої спільноти. Позаяк це було не зовсім звичне зібрання, бо приурочувалося воно до 35-річчя створення клубу «Джерело», читаюча прилуцька громада зібралася в профілакторії «Нафтовик».
Голова клубу Галина Черкасова, розпочинаючи урочисте засідання, привітала всіх присутніх, представила гостей – виконуючу обов’язки начальника відділу культури та туризму міської ради Ірину Книш; поетесу, лауреата міської літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті» Ніну Ткаченко; члена спілок письменників України та Білорусі Лілію Черненко; поетесу Ніну Полив’яну; професора, доктора географічних наук, поета Володимира Пащенка; директорку міської центральної бібліотеки Тетяну Печену.
Галина Марківна, розповідаючи про історію створення спільноти любителів книги в нашому місті, з теплотою згадувала імена, добре знані прилучанами: Людмили Коцур, Владислава Деркача, Людмили Баранової, Людмили Сотник (до речі, дякуючи саме їй клуб отримав таку красиву і знакову назву - «Джерело»).
Члени клубу за ці 35 років не лише прочитали, переповіли один одному, поділилися враженнями про твори Генріха Ібсена, Стефана Цвейга, Бертольда Брехта, Олександра Блока, Сапфо, Гомера, Івана Драча, Віталія Коротича, Ліни Костенко та багатьох інших, здійснили поїздки у Спаське-Лутовиново, Ясну Поляну, Батурин, Брестську фортецю (усього 40 поїздок) - вони створили свою маленьку державу, в якій кожен знаходить сенс життя через книгу та спілкування. Ніби про них сказав аргентинський письменник Луї Хорхе Борхес: «Дехто пишається написаними книгами; я - люблю те, що прочитав».
Ольга Лукаш
Просмотров: 512 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (1)

Наші футболісти були найкращими
23 січня футбольна команда Прилуцької ДЮСШ (тренер Олександр Гавура) виїздила у Козелець на турнір з міні-футболу, присвячений Дню соборності України. У турнірі брали участь шість команд з Чернігівської та Київської областей. 
Здобувши впевнену перемогу в груповому турнірі, прилучани вийшли до півфіналу, де в серії післяматчевих пенальті обіграли суперника з Остра. У фіналі наші футболісти зустрілися з командою з Київщини, яку перемогли з рахунком 5:1. За прилуцьку команду виступали футболісти 1997 року народження: Іван Біда, Сергій Даниленко, Олександр Онопко, Максим Тимбай, Едуард Попадинець, Олександр Мірошніченко, Андрій Мірошніченко, Олександр Корсун, Денис Поліщук, Євген Білоус, Олександр Бербушенко, Валерій Гречаний, Павло Дубовий, Євген Щербань, Сергій Кравченко. Іван Біда удостоївся звання кращого голкіпера турніру, а найбільшу кількість м’ячів у ворота суперників (по шість кожен) забили Денис Поліщук та Олександр Мірошніченко. 
Поїздку юних футболістів на змагання організували дирекція ДЮСШ та управління освіти міської ради, фінансову підтримку їм надав Прилуцький міський осередок ВО "Свобода".
Просмотров: 470 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz