Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 00:28

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Февраль » 17
На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій говорили про собак

Картинки аматорського відео, яке на початку засідання переглянули члени комісії, а також представники ЗМІ та голови комітетів самоорганізації населення, видалися дуже знайомими. Фрагмент із життя центральних вулиць Охтирки, районного центру на Сумщині, нагадав усім рідні Прилуки. Шум автотранспорту, схожий людський потік і подібна біганина собачих зграй. У подальших кадрах відеоряду – люди з кривавими ранами від собачих укусів, чимало з яких – діти. Насамкінець – риторичне питання: ви хочете, щоб таке трапилися з вашою дитиною?
Не змагаючись у красномовстві з режисером короткометражки, ситуацію з бродячими собаками в Прилуках окреслив заступник міського голови з питань житлово-комунальної сфери Володимир НАЗІМ. За його словами, у січні цього року з даного питання до мера надійшло 16 звернень. Із них 11 – від директорів навчальних закладів, на території яких спостерігаються випадки собачої агресії. Факти підтвердив і заступник начальника управління освіти Сергій ВОВК, назвавши цілий ряд шкіл і дитсадків, куди особливо часто і у великій кількості навідуються собаки.
Тенденцію збільшення числа постраждалих внаслідок укусів собак констатувала головний лікар центральної міськлікарні Лариса ІВЧЕНКО. Якщо у 2008 році за медичною допомогою звернулося 62 людини, то наступного року ця цифра зросла до 71, а в 2010 році зафіксовано вже 90 випадків. На щастя, нікому з пацієнтів за три роки не поставили страшного діагнозу – сказу. Значною мірою здоров’я людей вдавалося рятувати за допомогою вакцинації. Як повідомила головний лікар, минулого року на щеплення, які проводяться за рахунок бюджетних коштів, використано 140 доз вакцини «Кокав» і 65 доз імуноглобуліну, що шаленими темпами дорожчає.  ... Читать дальше »
Просмотров: 526 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

У кожного з нас є сусіди - комусь вони подобаються, комусь - не дуже. Ми ж не будемо їх труїти?.. Із точки зору біології, за розумовим і психічним розвитком собака перебуває на рівні 3-4-річної дитини - ті ж реакції та емоції. Але уявити, як доросла людина ображає 3-4-річну дитину, ми не можемо, а от що вона б'є собаку-дуже просто... Нагадаю, що Папа Римський відніс собак до живих істот, в яких є душа. Тому людей, які так жорстоко поводяться з собаками, маємо підстави називати душогубами. Настав час зрозуміти, що не людина стоїть над усіма, а що ми живемо всі разом, і навчитись співіснувати.
Ми часто говоримо про те, якими ж ростуть наші діти... Якщо з дитинства звикнути до думки, що будь-яку істоту можна просто вбити, то повага до чужого життя не сформується.
Нещодавня стаття Олександра Бойка «Сказитись можна...» призвела до збільшення жорстокості з боку населення до безпритульних собак. І хоча сам журналіст не закликав до знищення чи завдання побоїв собакам, але й, на мою думку, не в повній мірі пояснив, що не тварини винні в збільшенні своєї чисельності, а бездіяльність місцевої влади. Після виходу статті деякі добродії вирішили, що саме вони повинні розпочати боротьбу з собаками. Так, по вул. Вокзальній громадянин Анатолій К. сильно побив місцеву собаку Жулю (яка, до речі, була стерилізована за кошти мешканців) зі словами: «Сказитися можна! Уже на кореспондентів кидаються!» Журналісти, як третя влада у нашій країні, повинні домагатися трансформації свідомості людини, що роками намагається винищувати -тоді, коли можна співіснувати.
У вівторок, 8 лютого, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій одноголосно постановили, що прийшов час вирішення проблеми збільшення чисельності безпритульних тварин. Колектив комунального підприємства «Послуга» вже готується зводити рахунки з безпритульними тваринами. А ми - жителі 273-го кварталу надовго запам'ятали відстріл, який проводився близько З років тому. Коли собаки, котрі отримали дозу отрути, 4 дні страждали на очах наших дітей, які лікували і до ... Читать дальше »
Просмотров: 564 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Болять афганські рани...15 лютого 1989 року Радянський Союз вивів свої останні військові частини з Афганістану. Але й через 22 роки потому в душах людей, причетних до афганської війни, болять її рани.
Можна було тільки уявити, що коїться всередині мужніх, незворушних воїнів-афганців, які вчора зібралися в актовому залі міської ради з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення радянських військ із Афганістану. Цих чоловіків, а також жінок, які теж пройшли афганське пекло, та членів сімей загиблих вітали міський голова Юрій Беркут і голова Прилуцької спілки ветеранів Афганістану Олег Дем’яненко. 
– Здавалося б, це було недавно, але для всіх афганців, для родин загиблих кожен рік – ще один рубець, який нагадує про ту страшну війну. Найголовніше, що наші воїни витримали екзамен долі, із честю виконавши свій обов’язок, – сказав міський голова, після чого вручив почесні грамоти, подяки та грошові допомоги. Відзнаки за дорученням УСВА афганці отримали з рук Олега Дем’яненка, після чого послухали пісню у виконанні Дмитра Левченка.
Продовжились урочистості покладанням квітів до пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам та панахидою, яку відслужив єпископ Ніжинський та Прилуцький Іриней.
Текст і фото Олександра Бойка
Просмотров: 493 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

У десятці кращих
Наприкінці січня на базі Олімпійської підготовки спортсменів у Конча-Заспі відбулося засідання Федерації боксу України з підведення підсумків роботи Федерації за 2010 рік та визначення рейтингу кращих спортсменів, тренерів і суддів нашої держави.
Кращим боксером світового рейтингу АІБА-2010 визнаний Олімпійський чемпіон, володар кубка Вела Баркера (найбільш технічного боксера Олімпіади), заслужений майстер спорту Василь Ломаченко.
Дуже приємно, що до десятки кращих суддів України увійшов майстер спорту СРСР з боксу, суддя Міжнародної категорії Всесвітньої асоціації Олімпійського боксу, викладач фізвиховання Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу Петро Дяченко. Уже вчетверте Петро Миколайович удостоєний такої високої відзнаки.
На фото: нагороду Петру Дяченку вручає легенда радянського боксу - заслужений майстер спорту СРСР Віктор Савченко.
Просмотров: 606 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Краща бібліотека в області"Бібліотека - скарбниця всіх багатств духу". Ці пророчі слова німецького філософа Готфрида Вільгельма Лейбниця були виголошені ним ще в 17 столітті, та звучать актуально й сьогодні. Я знову і знову переконуюсь у цьому, коли відвідую міську центральну бібліотеку імені Любові Забашти.
Її скромне приміщення з фондом близько 80 тисяч книг перетворилося на сучасний просвітницький та культурно-масовий центр з абонементом, читальним залом, юнацьким відділом і відділом літератури іноземними мовами, при якому діє гурток з вивчення англійської.
У читальному залі можна знайти довідково-інформаційну літературу, є краєзнавчий фонд. До бібліотеки надходять 15 назв періодичних видань краєзнавчого характеру. Працює куточок "Прилуки вчора, сьогодні, завтра" та постійно діючі книжкові виставки-експозиції: "Прилуки, мої Прилуки, - найкраща у світі земля", "Стежками рідного краю", "Легендарне минуле – прекрасне сьогодення". Для ознайомлення молоді з історією малої Батьківщини проводяться краєзнавчі години, зустрічі, дні краєзнавця на тему: "Наші краєзнавці - хранителі пам’яті", "Видатні постаті міста". У стінах бібліотеки створено кімнату-музей відомої прилучанки - поетеси Любові Забашти.
Стала традицією культурницька акція "Письменники за прилавком", яку організовує ЦМБ під час ярмарків у місті.
До 925-річчя Прилук за вагомий внесок у розвиток культури міста, збагачення національних традицій, популяризацію книги та відданість бібліотечній справі книгозбірні було присвоєно звання лауреата "Прилуцького Олімпу-2010" у номінації "Зростити душу через книгу".
Уся робота колективу бібліотеки спрямована на допомогу читачам. Створена ефективна система інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів. Ще в 2004 році на конкурсі "Інтернет для читачів публічних бібліотек" книгозбірня здобула перемогу, завдяки чому було створено Інтернет-центр. Працівники бібліотеки доклали багато зусил ... Читать дальше »
Просмотров: 532 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Прилуцькі інформатики задніх не пасуть
З 1 по 4 лютого проходила Міжнародна науково-практична конференція FOSS Lviv-2011. До Львівського національного університету ім. Івана Франка прибули розробники, користувачі, IT-менеджери і всі, кого цікавить використання вільного програмного забезпечення.
Оскільки освітяни Прилук перейшли на вільне програмне забезпечення ще рік тому, то на конференцію були запрошені й учителі інформатики нашого міста: Володимир Ліпін з гімназії №1 та Станіслав Клименко зі школи №3.
Учасники конференції спілкувалися та обмінювалися інформацією, обговорювали перспективи розвитку вільного програмного забезпечення в науці та освіті, мали змогу ініціювати нові проекти з використання ВПЗ. Доповіді та обговорення на конференції стосувалися практичних аспектів розробки і впровадження програм, зниження вартості ліцензій та обслуговування інформаційних систем. Виступали викладачі з різних куточків нашої держави (Донецька, Одеси, Києва, Львова), а також із Білорусії, Росії, Казахстану.
Досвід, отриманий прилуцькими педагогами, знадобиться їм для викладання інформатики в навчальних закладах та для розвитку вільного програмного забезпечення у нашому місті.
Просмотров: 436 | Добавил: admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (1)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz