Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 17:42

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Декабрь » 29
Здоров’я і довголіття – прилучанам, процвітання - Прилукам
Передноворічне інтерв’ю з міським головою Юрієм Беркутом

- Юрію Володимировичу, на порозі нового року заведено говорити про плюси й мінуси року, що минає. Якими вони були у Прилук в 2010-му?
- Ми відзначили славну дату – 925-річчя нашого міста. Це свято ще більше об’єднало громаду, мобілізувало трудові колективи і довело, що ми єдині в прагненні зробити Прилуки ще красивішими й комфортнішими для життя. Величезний внесок у підготовку й проведення ювілейних заходів зробили Почесний громадянин Прилук, меценат Юрій Коптєв і тютюнова компанія «В.А.Т. – Прилуки». За що їм щире спасибі.
У 2010-му вдалося реалізувати низку проектів, пов’язаних із започаткованими кілька років тому програмами. Це будівництво, ремонт дахів, комп’ютеризація гімназій та шкіл. Поліпшилася матеріальна база закладів охорони здоров’я – з різних джерел фінансування.
Ми пройшли через вибори, що були дуже брудними з моральної точки зору і несли чимало негативу. Але сьогодні можу з упевненістю сказати, що у порівнянні з попередньою нинішня міська рада більш конструктивна і більше відповідає настроям та сподіванням громади. Адже половина депутатів ради – мажоритарники. Цього разу виборці голосували не за партійний прапор, що в Києві, а за конкретну людину. Громада вибрала, на її думку, найдостойніших. Депутати закріплені за округами, і це набагато краще, ніж було у п’ятому скликанні, - проблеми вирішуватимуться швидше, буде тісніший зв'язок депутатів з народом.
Мінус же в тому, що держава не забезпечує органи місцевого самоврядування достатнім фінансовим ресурсом навіть для виконання делегованих повноважень. Наприклад, освіта й медицина забезпечені відсотків на вісімдес ... Читать дальше »
Просмотров: 513 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

Операція "Корпоратив"Новорічні свята для багатьох – це передусім привід зібратися родиною. Проте, крім батьків, дітей, братів-сестер і так далі, практично в кожного з нас є й інші люди, з якими ми проводимо значну частину свого часу. Це наші колеги, і роки спілкування зближують нас із ними на відстань дружби. Якщо ж дистанції в колективі вперто продовжують залишатися далекими, пора вдатися до спільних святкувань, тобто корпоративів. А яке свято настільки веселе й безпосереднє, як не Новий рік?
Вирішальну роль у святкових сценаріях часто відіграють гроші. Але практика показує, що великий кошторис не завжди означає справжнє задоволення і навпаки. Наприклад, редакція однієї провінційної газети влаштовує новорічний міні-маскарад. Не маючи можливості запросити Діда Мороза зі Снігуронькою, газетярі самі шукають вбрання, придумують запальні конкурси, на скромні профспілкові гроші купують призи. Дрес-код цих веселих дійств – хоча б якийсь карнавальний костюм. Огрядна бухгалтер постає кумедною бджілкою, суворий редактор ховає свою діловитість під маскою зайця, а що за баба Яга прилітає на мітлі – одразу й не збагнеш. Стіл не ломиться від делікатесів, зате позитивом усі живляться без ліміту і згадують про новорічний корпоратив ще довго.
Фантазія – річ похвальна, та лише її для вдалого корпоративу не достатньо. Це швидше неодмінна умова, ніж стопроцентна запорука. Коли ж ентузіазм підкріплений наявністю фінансів і часу, тоді колективне задоволення гарантоване. Утім, зібрати докупи всі три складові в умовах нинішнього життя важко. 
Погляньмо на 
Прилуцьке відділення Ощадбанку. Більш грошовитого місця не придумаєш і навмисне. Ось де можна розгулятися! Але це тільки на перший погляд. Максимум, що мають до Нового року банківськ ... Читать дальше »
Просмотров: 515 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

У душах людей немає кордонівРішенням другої сесії міської ради шостого скликання 2011-й рік у Прилуках визначено Роком Святителя Іоасафа Бєлгородського, з нагоди святкування 100-річчя з дня його канонізації.
Святитель Іоасаф, єпископ Бєлгородський, Прилуцький Чудотворець, народився в 1705 році в Прилуках, у сім’ї Горленків, рід яких є одним із древніх і славних в історії України. Батьки св. Іоасафа були дуже богобоязні і жили за всіма правилами Православної Церкви. Дід св. Іоасафа побудував за власні кошти два храми в Свято-Троїцькому Густинському монастирі - на честь св. Миколая та апостолів Петра і Павла. Усипальниця родини Горленків, де поховані дід, батько й мати Святителя, знаходиться під центральним Свято-Троїцьким собором монастиря. Важливим фактом є те, що св. Іоасаф був хрещений у Спасо-Преображенському соборі Прилук. 
У рамках реалізації духовно-просвітницької православної програми вже восьмий рік поспіль з 21 по 23 грудня у Бєлгороді проходили «Іоасафівські читання» - міжнародна конференція, присвячена Святителю Іоасафу, єпископу Бєлгородському, Прилуцькому Чудотворцю. На конференції, насамперед, розглядалися питання канонізації Святого і знайдення його мощів, ролі духовно-просвітницьких православних центрів у житті суспільства, особливо ж наголошувалося на значній ролі Святителя Іоасафа в зближенні слов’янських народів.
За благословенням владики Іринея, єпископа Ніжинського та Прилуцького, і настоятельниці Свято-Троїцького Густинського монастиря ігумені Віри з Прилук на Іоасафівські читання до Бєлгорода виїхала делегація, у складі якої були міський голова Юрій Беркут; його заступник з гуманітарних питань Сергій Щербина; благочинний Прилуцького округу протоієрей Микола Котеленець; представник Свято-Троїцького Густинського монастиря диякон Сергій Бабенко; начальник управління освіти Тетяна Клименко; представники ЗМІ.
На конференції, що пройшла під гаслом «Святитель Іоасаф і слов’янський світ», виступили високопрео ... Читать дальше »
Просмотров: 477 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

Гадалося і сталося, або Принцип рулеткиСкільки б не говорили, що прогнози – справа невдячна, люди не припиняють їх робити. Усе більше з’являється віщунів і провидців, та й ми самі подекуди ловимося на думці, що прагнемо передбачити майбутнє. Особливо актуальною тема прогнозів стає під Новий рік. Люди хочуть підкорити передбачення власним бажанням, намагаються зустріти рік прийдешній саме в тому місці, в тій компанії, в тому вбранні та з тими стравами на святковому столі, які, звісно ж, принесуть їм успіх. Жару у вогнище забобонів додають астрологи зі своїми порадами й застереженнями. Вірити чи ні – питання суто особисте. До того ж, навіть якщо оракул діє просто навздогад, все одно існує ймовірність, що якісь із його пророцтв здійсняться. Це ніби червоне та чорне на рулетці казино.
Перед спокусою зазирнути наперед не встояла й наша газета, опублікувавши прогноз погоди на цілий рік від народного синоптика Володимира Лиса. Поради астролога взагалі стали нашою звичкою. Хто не грішний, може скільки завгодно кидатися камінням. Ми ж хочемо співставити передбачення на рік 2010-й із його фактичним наповненням.
Рік Тигра за східним календарем астрологи бачили непростим. Миттєво постає зустрічне питання: а кому зараз легко? Труднощі так чи інакше переживають усі, і небезпеку може являти не тільки паща смугастого хижака. Не менш підступними бувають миролюбні собаки, коти, кролі, мавпи у своїй "східній" подобі. Хоча декому ревіння тигра пророкувало безумовний успіх. Подивіться-но на стіну біля себе: чи немає там часом календаря із зображенням екс-прем’єра в компанії симпатичної чорно-білої тварини? Плакати "тигрЮлі" перед виборами розходилися шаленими темпами і, ясна річ, безкоштовно. За допомогою піар-інструментів, козирним у яких був нібито правдивий астропрогноз, кандидатка збиралася виграти електорат у своїх опонентів. Результат ми спостерігаємо зараз, коли замість президент ... Читать дальше »
Просмотров: 621 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

Я щасливий, бо маю прекрасну винагороду за власну працю
Я, Сиромятніков Микита, навчаюся у 4-Б класі Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №9. Хочу поділитися своєю радістю з іншими, такими ж як я школярами. 20 грудня мені виповнилося 9 років. А кількома днями раніше – 15 грудня – збулася моя найзаповітніша мрія. Я виграв ноутбук! Сталося це завдяки моїй перемозі у другому щорічному регіональному конкурсі «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу».
Свій подарунок я отримав у Чернігові, в бібліотеці для дітей імені М. Островського, в урочистій обстановці.
Конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» був оголошений видавництвом "Грані – Т" серед учнів 4-5 класів. За його умовами треба було прочитати дитячу книгу сучасного письменника і поділитися враженнями про неї.
Читання – це моя улюблена справа. Готуючись до участі в конкурсі, я прочитав чимало книжок сучасних авторів. Але найбільше мене захопив твір Лесі Вороніної "Прибулець з Країни нямликів". Саме про цю книгу я написав відгук і став переможцем серед учнів шкіл міста Прилуки, а потім і в Чернігівській області. ... Читать дальше »
Просмотров: 536 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)

Валентина Тищенко очолить роботу комітету самоорганізації населення №1

18 грудня відбулася конференція мешканців Центрального мікрорайону, для участі в якій було делеговано 95 представників від вулиць. У конференції ж загалом узяли участь 117 мешканців мікрорайону. Отже, вона була легітимною.
Відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення», конференція мала обрати на період роботи міської ради нового скликання голову та членів комітету самоорганізації населення. У процесі підготовки до конференції до міської ради надійшло чотири заявки про балотування на посаду голови комітету. Напередодні конференції три претенденти зняли свої кандидатури. Отже, на посаду голови комітету балотувалася лише Валентина Тищенко, колишній начальник паспортного столу. Результати проведеного таємного голосування показали, що мешканці Центрального мікрорайону ста п’ятнадцятьма зі ста сімнадцяти голосів довірили очолювати комітет самоорганізації населення №1 Центрального мікрорайону Валентині Тищенко.
Учасники конференції обрали комітет самоорганізації населення і затвердили Положення про комітет.
Отже, шановні мешканці Центрального мікрорайону! Стосовно видачі довідок та по інших питаннях відтепер ви можете звертатися в комітет самоорганізації населення №1, який знаходиться за адресою: вул. 1 Травня, 97; тел. 3-43-88.

Розгляд звернень громадян - на постійному контролі у міського голови

Просмотров: 531 | Добавил: admin | Дата: 29.12.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz