Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Среда, 24.04.2024, 11:18

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Операція "Корпоратив"
Операція "Корпоратив"Новорічні свята для багатьох – це передусім привід зібратися родиною. Проте, крім батьків, дітей, братів-сестер і так далі, практично в кожного з нас є й інші люди, з якими ми проводимо значну частину свого часу. Це наші колеги, і роки спілкування зближують нас із ними на відстань дружби. Якщо ж дистанції в колективі вперто продовжують залишатися далекими, пора вдатися до спільних святкувань, тобто корпоративів. А яке свято настільки веселе й безпосереднє, як не Новий рік?
Вирішальну роль у святкових сценаріях часто відіграють гроші. Але практика показує, що великий кошторис не завжди означає справжнє задоволення і навпаки. Наприклад, редакція однієї провінційної газети влаштовує новорічний міні-маскарад. Не маючи можливості запросити Діда Мороза зі Снігуронькою, газетярі самі шукають вбрання, придумують запальні конкурси, на скромні профспілкові гроші купують призи. Дрес-код цих веселих дійств – хоча б якийсь карнавальний костюм. Огрядна бухгалтер постає кумедною бджілкою, суворий редактор ховає свою діловитість під маскою зайця, а що за баба Яга прилітає на мітлі – одразу й не збагнеш. Стіл не ломиться від делікатесів, зате позитивом усі живляться без ліміту і згадують про новорічний корпоратив ще довго.
Фантазія – річ похвальна, та лише її для вдалого корпоративу не достатньо. Це швидше неодмінна умова, ніж стопроцентна запорука. Коли ж ентузіазм підкріплений наявністю фінансів і часу, тоді колективне задоволення гарантоване. Утім, зібрати докупи всі три складові в умовах нинішнього життя важко. 
Погляньмо на 
Прилуцьке відділення Ощадбанку. Більш грошовитого місця не придумаєш і навмисне. Ось де можна розгулятися! Але це тільки на перший погляд. Максимум, що мають до Нового року банківські працівники, – солодкі подарунки та премії. Перепадає від банку й клієнтам – юридичним особам, яким розсилаються вітальні листівки. Власний персонал – а це понад 100 чоловік у 30 філіалах міста та сіл району – керівництво вітає, буквально вирвавши день наприкінці напруженого місяця, коли закривається фінансовий рік і роботи хоч відбавляй. Минулого року, як повідомили в Ощадбанку, 31 грудня працювали півдня, а були випадки, коли досиджували до пізнього вечора. 
Дефіцит і часу, і грошей відчуває 
Комбінат харчування «Шкільний». Підприємство неприбуткове, тому з розмахом Новий рік не зустрічає. Атрибутами свята тут слугують маленькі ялинки на столах, теплі слова вітань на адресу одне одного і аромат солодощів, які готують для вихованців дитячих садочків. Незважаючи ні на що, новорічних свят на 95% жіночий колектив харчовиків чекає, як і змін у кращий бік.
Не святкують Новий рік усім колективом і працівники 
Центральної міської лікарні. Але тільки тому, що це майже нереально з огляду на їхню чисельність: у лікарні та поліклініці разом більше 800 чоловік. Адміністрація вітає персонал у особі завідуючих відділеннями і старших медсестер. Відзначають у тісніших колах відділеннями, збираючись у позаробочий час у кафе. Коштів на преміювання не вистачає, однак уже три роки поспіль кожен співробітник отримує в подарунок солодощі. Крім того, частково оплачуються квитки на новорічні заходи дітям медпрацівників. Багато в лікарні красунь-ялинок. «Кожне відділення ставить невеличку ялинку, – розповіла головний лікар Лариса ІВЧЕНКО. – На Новий рік у відділеннях залишаються хворі, які теж хочуть свята». Питання чергувань у новорічну ніч вирішується спокійно. Щоб не було образ, складаються графіки, за якими щороку чергують різні працівники.
Як і медики – по відділах, у кафе – святкують спеціалісти 
Прилуцької об’єднаної держподатінспекції. Їхній настрій при цьому може бути дещо кращим, адже, якщо дозволяє фінансовий стан, вони отримують премії. В актовому залі колектив поздоровляє керівник, а от солодощі всім дарують Снігуронька та Дід Мороз із числа співробітників податкової. У цьому ж залі прилуцькі артисти виставою та подарунками вітають дітей податківців.
Найяскравіше новорічна фантазія виблискує там, де й належить, – у середовищі студентів. Молодечий запал вихованців 
Прилуцького агротехнічного коледжупередається викладачам. Студенти проводять конкурс газет, дискотеку, бал-маскарад. На діток персоналу чекають сюрпризи від Діда Мороза та вистава студентського театру «Первоцвіт». Окрему програму готує викладацький склад. Кожна циклова комісія на святковому вогнику представляє костюмований номер, зміст якого до останнього моменту тримається в таємниці. Цього року вперше і з власної ініціативи в гості завітає колектив гуманітарно-педагогічного коледжу, тож буде цікаво й весело. Крім того, передбачені подарунки для груп студентів, а кращою традицією для викладачів стало отримання тринадцятої зарплати. 
Зустріч Нового року на промислових об’єктах напряму залежить від рентабельності виробництва. Добре, якщо механізми випуску продукції та її збуту налагоджені. Коли ж усе не зовсім так, то й свято не повноцінне. Як висловився керівник 
заводу «Будмаш»Яків ТУЗМАН, «…на вулиці свято, а в мене на душі кішки шкребуть. Кому потрібні будівельні машини, якщо в країні нічого не будується?» За його словами, фінансова нестабільність ламає всі традиції підприємства з багатою історією. Тому – ніяких премій і тільки невеличкий корпоратив без особливого креативу.
Звісно, на прикладі кількох колективів цілісну картину про новорічні корпоративи не зобразиш. До того ж, про власні секрети, ексклюзиви часом воліють не розповідати. Якщо ви, шановні читачі, знаєте рецепти оригінальних корпоративів і бажаєте поділитися з іншими, пишіть нам. Ми із задоволенням розповімо всім: а раптом хтось візьме собі на замітку?
З Новим роком, друзі!
Олександр Бойко
Просмотров: 514 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Відкритий лист колективу КП «Прилукитепловодо-постачання» до територіальної громади міста Прилуки та депутатів міської ради (0)
ПРАВО на ПРАВДУ (0)
За результатами оздоровительной кампании в образовании (0)
ГРОМАДА МАЄ ЗНАТИ (0)
Николай поможет всем (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz