Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 15:49

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Декабрь » 22
У новий рік – із новим устаткуванням
Що найголовніше в нашому житті? Чого насамперед люди бажають одне одному? Правильно, здоров’я. Очевидно, саме тому настільки дорогі ліки та медичне обладнання. Наприклад, новий рентген-комплекс, що за кілька тижнів працюватиме в центральній міській лікарні, коштує близько мільйона гривень.
Питання про придбання сучасного рентгенобладнання обговорювалося на рівні міста не один рік, але надто вже непідйомним для місцевого бюджету був фінансовий бік цієї проблеми. А в тому, що проблема справді нагальна, мало хто сумнівався. Особливо на собі її відчули пацієнти з гінекологічними, урологічними захворюваннями, хворобами шлунково-кишкового тракту, які були змушені шукати апарати для рентгеноскопічного обстеження в інших містах області. Проте невдовзі прилучани вже не витрачатимуть на поїздки свій час і гроші.
– Наше рентгенологічне устаткування частково відпрацювало свій ресурс, і для того, щоб надавати медичну допомогу на сучасному рівні, потрібно мати нове рентгендіагностичне обладнання, – розповідає Лариса ІВЧЕНКО, головний лікар Прилуцької центральної міськлікарні. – Тому ми звернулися за допомогою до Валерія ДУБІЛЯ. Валерій Олександрович поставився до проблеми з розумінням, залучив інших меценатів: Юрія Коптєва, Анатолія Мирошниченка та Олега Авер’янова, і було придбано устаткування виробництва Південної Кореї. 
Поставка комплектуючих, монтаж і установка тривали в жовтні-листопаді. Орієнтовна вартість новинки разом із супровідними роботами – мільйон гривень. Зараз обладнання вже змонтоване, зроблено пробні знімки. Залишилося тільки отрим ... Читать дальше »
Просмотров: 496 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

Полювання на «зайців»
Нововведення на прилуцькому вокзалі на руку і залізничникам, і пасажирам

Сівши у вагон, крокодил Гена з Чебурашкою необачно поклали квитки на стіл, чим скористалася підступна бабця Шапокляк. Квитків миттю не стало, й бідолашні пасажири були висаджені з поїзда й помандрували по шпалах пішки… Життя – не мультик, і безквиткові пасажири в ньому цілком свідомі. І називають їх реальним видом тварин – зайцями, завбачливо взявши слово в лапки. Бо хіба ж винні в чиїхось проблемах вухаті мешканці лісу?
У пасажирському поїзді без квитка не поїдеш – істина загальновідома. А от електрички та приміські потяги, так звані дизелі, в свідомості людей асоціюються з чимось дармовим. Можна ще якось зрозуміти й пробачити оте «немає грошей, скоро виходжу» студенту, тоді як із вуст на вигляд матеріально благополучного чолов’яги воно звучить принаймні дивно. Спробуй-но сказати щось подібне таксисту з його незворушним поглядом і невблаганним лічильником!..
На станції Прилуки із «зайцями» борються по-своєму. Та й боротьбою в буквальному розумінні це не назвеш. Перед приміськими поїздами працює посадкова бригада, котра перевіряє квитки, а також касир, який безпосередньо на пероні їх продає.
– Приміське сполучення завжди було збитковим, тому протидію безквитковому проїзду ми ведемо давно,& ... Читать дальше »
Просмотров: 504 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

З усвідомленням усіх невирішених проблем
Під великим знаком питання була зустріч ліквідаторів із міським головою Юрієм Беркутом того ж таки 14 грудня. Та все-таки з холоду під Пенсійним фондом учасники ліквідації перебралися до теплого актового залу міськради. 
Захід супроводжувався здавленим кашлем, що раз по раз лунав у приміщенні. Звичайно, підірваному здоров’ю чорнобильців акції на морозі та ще й голодування приносять тільки шкоду. Тому голова міськрайонного добровільного товариства "Спілка Чорнобиль" Юрій БУКОНКІН підкреслив важливість співпраці з владою: "Добре, що є можливість вирішувати питання на рівні зустрічей і круглих столів, не вдаючись до безстрокових голодувань". Але наскільки ж питання вирішуються, якщо, за його ж словами, "…терпінню чорнобильців прийшов кінець"?
Уже вкотре було озвучено потреби ліквідаторів, які держава не поспішає задовольняти. Крім наболілої пенсійної проблеми, їх у чорнобильців вистачає. Передусім це недостатні суми бюджетних коштів на санаторно-медичне забезпечення та придбання ліків. Претензії – не тільки до владних органів різного рівня, а й до лікарів, які не хочуть виписувати рецепти, та аптечних закладів, що не відпускають потрібні препарати. Окремим пунктом стоїть забезпечення чорнобильців житлом: ось уже більше трьох років черга не просувається. Хвилює і ставлення до чорнобильців у громадському транспорті. З цього приводу Юрій БУКОНКІН сказав: "Чорнобильці – це ті люди, завдяки яким перевізники мають можливість заробляти гроші. Вони не збідніють, якщо хтось із ліквідаторів проїде безкоштовно".
Про подвиг чорнобильців, який неможливо переоцінити, у своєму вітальному слові говорив і ... Читать дальше »
Просмотров: 4440 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

Владники радять: «Чистьте свої ряди». Тобто, повмирайте якнайшвидше?
Не вперше ми з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС спілкуємося з приводу їхніх вимог, тому, коли я підійшла до управління Пенсійного фонду в місті Прилуки 13 грудня, обличчя цих людей видалися навіть якимись рідними. «Нас небагато, саме ліквідаторів аварії на ЧАЕС, - пояснили активісти акції протесту, - тих, котрі взяли величезний радіоактивний удар на себе, котрі були відправлені державою з Прилуччини на місце лиха у 1986-1987 роках. Нам, згідно із законом, мали надаватися пільги. І навіть деякий час надавалися...»
Надавалися, поки владники, чиновники та їхні протеже не знайшли можливостей маніпулювати законодавством. З часом до «чорнобильців-ліквідаторів» додали «постраждалих», «переселенців», «дітей-чорнобильців», перестали виводити ліквідаторів в окрему ланку, всіх підрівняли під одну групу інвалідності. А далі - все те, про що можна лише здогадуватися: фальшиві посвідчення, куплені документи, неправдиві висновки медкомісій тощо – аж поки чорнобильців стало вже так багато, що на всіх і пільг не наберешся.
«Коли ми їздимо з вимогами по владних кабінетах - он, наприклад, до Сергія Тігіпка, віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики, їздили - нам кажуть: чорнобильцям треба почистити свої ряди. А як ми можемо «почистити»? Хай цим Служба безпеки займається чи інші держслужби захисту закону. Хай шукають фальшиві посвідчення, роблять ревізії й заарештовують кого треба. Ми ж цього робити не здатні. У нас уже настільки підірване здоров`я, що ми можемо лиш... Узагалі, у нас горе: перенервувавши на пікетуванні 11-12 листопада, помер наш товариш Павло Хитрик, 1961 року народження. У нього серце не витримало. Ось, ми всі були на похороні... Враження таке, що ... Читать дальше »
Просмотров: 486 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

І знову прилучани в числі найкращих у світі
Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, переможець міжнародного марафону у Філадельфії (США) та марафону в Дубліні (Північна Ірландія), 25-річний Андрій Топтун знову підтвердив свій найвищий клас уже в Каліфорнії (США).
У міжнародних змаганнях California International Marathon, де 15 тисяч любителів бігу подолали дистанцію 42 км, вихованець Прилуцької ДЮСШ, який тренувався у старшого тренера відділення легкої атлетики Анатолія Ракетського, Андрій Топтун (нині киянин) виборов друге місце. 
До речі, це вже другий за півтора місяці марафон Андрія. 25 жовтня на Lifestyle Sports - adidas Dublin Marathon цей бігун посів шосте місце.
Стабільність спортивної форми, яку демонструє Андрій із року в рік, викликає у багатьох здорову заздрість. Мабуть, такі результати приносять його спортивний досвід та спілкування з Анатолієм Ракетським, котрий і досі допомагає своєму підопічному мудрими порадами в тренувальному процесі. 
До олімпіади 2012 року в Лондоні залишилося не так багато часу, і саме на Андрія надія, що Прилуки будуть представлені на ХХХ ювілейних Олімпійських іграх. А ми чекатимемо не тільки на спортивні досягнення земляка, який на даний час є флагманом прилуцького спорту і регулярно прославляє наше місто на міжнародному рівні, а й на його візит до рідного міста, де Андрію гарантована тепла й урочиста зустріч.
Сектор по фізичній культурі і спорту ... Читать дальше »
Просмотров: 461 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)

Труп у Переволочній

16 грудня, близько 8 години 45 хвилин, до Прилуцького MB надійшло повідомлення від жительки Переволочної про те, що поблизу сільської школи знайдено труп чоловіка зі слідами крові на голові. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, в ході перевірки було встановлено особу загиблого. Ним виявився 41-річний житель цього ж села М. На голові трупа оперативники помітили 7 рублених ран, нанесених тупим ребристим предметом. Ще 12 забійних ран в області голови, закриту травму грудної клітини, перелом ребер виявлено під час розтину. Смерть, за словами медиків, настала внаслідок переохолодження організму.
По гарячих слідах встановлено, що тілесних ушкоджень потерпілому під час розпиття спиртних напоїв завдали односельці: раніше судимий Ж., 1982 р. н., і на 10 років молодший Л. Обидва затримані, порушено кримінальну справу за умисне тяжке тілесне ушкодження, що карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Підозрілі 10 грамів

17 грудня на вулиці Ярмарковій затриманий прилучанин Д., 1977 р. н., у якого при поверхневому огляді було виявлено й вилучено паперовий згорток із подрібненою речовиною зеленого кольору рослинного походження вагою близько 10 грамів. Проводиться перевірка. 

Малківський зл ... Читать дальше »
Просмотров: 433 | Добавил: admin | Дата: 22.12.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz