Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 23:58

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Декабрь » 09
Чотири ікони подарував прилучанам Юрій Коптєв
Минулої суботи, 4 грудня, на свято Введення до храму Пресвятої Богородиці Діви Марії прилучани отримали чудовий подарунок - чотири ікони: «Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа», «Святого Рівноапостольного Князя Володимира», «Покрови Пресвятої Матері Божої» та «Святого Георгія Переможця». Цей особливий дар підніс прихожанам храму Стрітення Господнього Почесний громадянин міста Прилуки, меценат Юрій Коптєв. Ікони прикрашатимуть стіни храму, і до них зможуть звернути свої молитви тисячі людей.
Цікава історія, як ці ікони привезені до Прилук. Вони є роботою видатних майстрів художньо-виробничого підприємства російської православної церкви "Софріно", що знаходиться у селищі міського типу Софріно Московської області.
У "Софріно" бережуть традиції іконопису та ювелірної майстерності, які зародилися ще в 1949 році. Тож під час співпраці софрінських іконописців з Юрієм Коптєвим було немало спільних обговорень щодо того, як мають виглядати ікони. Пан Юрій вибирав їх, покладаючись на чуття власної душі. Крім того, він хотів, щоб ці ікони мали свій шлях, свою легенду, тому не скористався літаком, не перевіз святині у багажі, а поїхав разом з майстерно виконаними образами із Софріно через російські міста Покров, Владімір, Суздаль у Іваново-Вознесенськ. Там передав їх на освячення єпископу Іваново-Вознесенському і Кнешемському Іосифу, котре відбулося у Введенському жіночому монастирі м. Іваново.
Цікаво те, що після освячення в Іваново-Вознесенську, при перевезенні через митницю, коли ікони розгорнули для огляду, люди, що їх бачили, не залишалися байдужими: хто хрестився, дивлячись на красу, а хто й підходив поцілувати.
У Прилуках, у храмі Стрітення Господнього, святині вітали прихожани храму, єпископ Ніжи ... Читать дальше »
Просмотров: 609 | Добавил: admin | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Вони чують серцемПровулок Залізничний знаходиться поблизу вокзалу. З одного боку - приватні оселі, з іншого - високий сірий паркан з рекламним написом про виготовлення огорож. У самому кінці провулку розташований скромний будиночок УТОГу з білими фіранками на вікнах, які ніби відгороджують усіх, хто заходить до нього, від зовнішнього світу, сповненого звуків та слів. Важко повірити в те, що можна жити в суцільній тиші, не чуючи співу пташок, шуму дощу, голосу рідної людини, не маючи змоги розповісти про те, що хвилює. Світ нечуючих здається нам майже нереальним. Проте глухонімі люди - це частина нашої дійсності, з якою ми час від часу перетинаємося…

Саме в цьому будинку в 1962 році було облаштовано територіальну організацію УТОГ, котра опікується проблемами нечуючих людей Прилук та чотирьох районів: Прилуцького, Ічнянського, Варвинського, Срібнянського. В Україні такі осередки виникли в 1933 році. Прилуцьке об’єднання нечуючих створене в 1944 році. Зараз у ньому працюють два спеціалісти, які з легкою ностальгією згадують часи, коли в штаті налічувалося до десяти осіб. У місті на сьогодні проживають 90 інвалідів по слуху, по округу їх 213. Усі вони без працівника УТОГу як без рук: ні на роботу влаштуватися, ні до лікаря сходити, ні соціальну проблему розв’язати.
Про це мені розповіла голова товариства Людмила ЛЯХОВСЬКА. До розмови долучилася й Ірина ДУШЕНОК, завідувачка філією Чернігівського обласного Будинку культури для нечуючих людей. Цікавлюся у них:
- Як у наш непростий час живеться людям, котрі не чують?
- Живуть, як і інші. Вони можуть усе, крім чути. Так, член нашого товариства Ганна Олексіївна Антипенко - голова первинної організації УТОГ міста. Разом з чоловіком Сергієм Миколайовичем працюють на тютюновій фабриці. Їхня донька навчається у вузі. Люди з вадами сл ... Читать дальше »
Просмотров: 887 | Добавил: admin | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

У Містечку Віри, Надії, Добра
На початку грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день інвалідів. У ці дні громадськість із особливою увагою придивляється до потреб людей з обмеженими можливостями, вшановує мужність їхнього духу, допомагаючи гідно протриматись у нелегкому сьогоденні.
Дата 3 грудня напряму стосується підопічних Прилуцького Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Цього року заходи з її нагоди розпочалися ще наприкінці минулого місяця. 26 листопада в ЦСРДІ пройшов День відкритих дверей "Містечко Віри, Надії, Добра", у якому взяли участь працівники та вихованці дитбудинку, учні музичної школи, вихователі садочка №10, студенти гуманітарно-педагогічного коледжу та 5 дітей-інвалідів, які не відвідують Центр. Проведені огляд дітей і консультація лікаря-педіатра, психологічний тренінг "Пізнай себе", майстер-клас із ритмічної гімнастики "Роби як ми, роби краще за нас", екскурсія "Наш Центр".
1 грудня наші вихованці Карина Ющенко та Євгенія Нагорна з номерами художньої самодіяльності побували у Чернігові на благодійній зустрічі "Хай добром розквітнуть душі". На обласній виставці робіт дітей із особливими потребами було представлено більше 20 наших експонатів.
2 грудня дітлахів гостинно вітало кафе "Шоколадниця Катруся", де відбулася родинна зустріч "Раз добром зігріте серце вік не охолоне". У затишній атмосфері зібралися діти з батьками, працівники Центру, гості та помічники – студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу. Для дітей була влаштована концертно-розважальна програма, під час якої вони змагалися у цікавих конкурсах. Діток веселили казкові герої – ляльки-велетні Кіт і Мишка. Чудово показали себе вихованці у власних виступах. Вірші прилуцької поетеси Ніни Полив’яної прочитали Євген Рябота, Інна Рожнова, Олена Плодієнко, Дмитро Швець. Яскраво і неви ... Читать дальше »
Просмотров: 562 | Добавил: admin | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Турнір на честь 60-річчя «Колоса»
2 грудня в Прилуцькій ДЮСШ відбулися змагання з волейболу серед молодіжних команд міста і району, присвячені 60-річчю фізкультурно-спортивного товариства "Колос", яке впродовж багатьох років активно залучає до занять фізкультурою і спортом працівників агропромислового комплексу.
Від Прилук на змаганнях виступали команди агротехнічного і гуманітарно-педагогічного коледжів, дитячо-юнацької спортивної школи та професійного ліцею.
З вітальним словом до учасників звернулися колишній голова, а нині ветеран ФСТ «Колос» Олексій Гончаренко та керівник фізвиховання агротехнічного коледжу Петро Пашук. На жаль, на турнірі не був присутній діючий голова "Колоса" Олександр Іванченко.
Змагання проходили в напруженій боротьбі. Відмінну гру продемонстрували команди коледжів і ДЮСШ. Призові місця розподілилися таким чином: серед юнаків перше місце посів агротехнічний коледж, друге – гуманітарно-педагогічний, у трійці лідерів і дитячо-юнацька спортшкола. Серед дівчат результати наступні: золото здобули панянки з гуманітарно-педагогічного, срібло – з агротехнічного коледжу, почесне третє місце у ДЮСШ. Переможці були нагороджені кубками й грамотами. 
Велика заслуга у перемозі згаданих команд належить професійності їхніх тренерів: Григорія Павленка (гуманітарно-педагогічний коледж) та Петра Пашука (агротехнічний коледж).
Залишається тільки поздоровити переможців і побажати їм подальших спортивних успіхів та яскравих перемог.

Ольга Гулєвіч, студентка гуманітарно-педагогічного коледжу
Просмотров: 470 | Добавил: admin | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz