Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 22:23

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Гадалося і сталося, або Принцип рулетки
Гадалося і сталося, або Принцип рулеткиСкільки б не говорили, що прогнози – справа невдячна, люди не припиняють їх робити. Усе більше з’являється віщунів і провидців, та й ми самі подекуди ловимося на думці, що прагнемо передбачити майбутнє. Особливо актуальною тема прогнозів стає під Новий рік. Люди хочуть підкорити передбачення власним бажанням, намагаються зустріти рік прийдешній саме в тому місці, в тій компанії, в тому вбранні та з тими стравами на святковому столі, які, звісно ж, принесуть їм успіх. Жару у вогнище забобонів додають астрологи зі своїми порадами й застереженнями. Вірити чи ні – питання суто особисте. До того ж, навіть якщо оракул діє просто навздогад, все одно існує ймовірність, що якісь із його пророцтв здійсняться. Це ніби червоне та чорне на рулетці казино.
Перед спокусою зазирнути наперед не встояла й наша газета, опублікувавши прогноз погоди на цілий рік від народного синоптика Володимира Лиса. Поради астролога взагалі стали нашою звичкою. Хто не грішний, може скільки завгодно кидатися камінням. Ми ж хочемо співставити передбачення на рік 2010-й із його фактичним наповненням.
Рік Тигра за східним календарем астрологи бачили непростим. Миттєво постає зустрічне питання: а кому зараз легко? Труднощі так чи інакше переживають усі, і небезпеку може являти не тільки паща смугастого хижака. Не менш підступними бувають миролюбні собаки, коти, кролі, мавпи у своїй "східній" подобі. Хоча декому ревіння тигра пророкувало безумовний успіх. Подивіться-но на стіну біля себе: чи немає там часом календаря із зображенням екс-прем’єра в компанії симпатичної чорно-білої тварини? Плакати "тигрЮлі" перед виборами розходилися шаленими темпами і, ясна річ, безкоштовно. За допомогою піар-інструментів, козирним у яких був нібито правдивий астропрогноз, кандидатка збиралася виграти електорат у своїх опонентів. Результат ми спостерігаємо зараз, коли замість президентської Адміністрації вона ходить в прокуратуру на допити.
Але залишмо політику політикам. Поштовхом до написання цих рядків слугував насамперед синоптичний прогноз Володимира Лиса. Навряд чи хтось хутко кинеться гортати підшивку "ГП", тому коротко нагадаємо, що пан Лис передбачав нічні приморозки та рясні дощі влітку, сніг у жовтні й листопаді та все ж загалом теплу осінь. У останньому він не помилився. А от сніг – думається, про це всі пам’ятають – випав у перший день зими. Що стосується літніх місяців, то тут наш добродій, м’яко кажучи, недопрогнозував. Звичайно, звідки ж йому було знати, що літо-2010 в Україні відзначиться аномально спекотною погодою? Адже це після, а не перед його словами метеорологи фіксували абсолютні рекорди температури, а люди благали небеса припинити гаряче пекло. А може, він знав, але не хотів нас заздалегідь засмучувати? 
Провидець не завжди поважає майбутнє. Певно, не зовсім приємно свого часу було знаменитим Нострадамусу та Ванзі пророкувати на листопад 2010-го початок третьої світової війни. Так і хочеться сказати: борони, Боже. Невтішний прогноз давав і Павло Глоба: світова фінансова криза тривалістю 10 років. Поряд із печальними пророцтвами були й життєстверджуючі, як-от розкриття секретів НЛО і відвідання нашої планети гостями з космосу. Якщо вірити цьому, то візити інопланетян охороняє найсуворіша таємниця. Чи, можливо, малися на увазі "неземні" манери дивакуватого очільника матері міст руських? 
2010-й рік відкрив світу ще одного легендарного прогнозиста – восьминога Пауля з океанаріуму німецького міста Обергаузен. Власне, Пауль почав відгадувати результати футбольних матчів ще на Євро-2008, але тоді двічі помилився. А переможців поєдинків за участю збірної Німеччини на мундіалі та тріумфатора фіналу восьминіг вказував точно. Шкода, що прожив Пауль зі своєю славою недовго: у жовтні його спіткала смерть.
Не хотілося б загадувати, але якесь чуття підказує: на українсько-польському Євро-2012 знайдеться свій оракул. 
Вистачає прогнозистів та прогнозів на 2011 рік. Просторами Інтернету вже гуляють синоптичні передбачення знайомого нам Лиса. Шпальти газет рясніють "східними" астропрогнозами, запевняючи, що рік буде спокійним і безтурботним, хоча й не позбавить нас від проблем, принесених Тигром. 
Прогнози були і будуть, і людська цікавість занурюватиметься в них, як восьминіг Пауль опускався у контейнер із їжею та прапорцем країни-учасниці матчу. Принцип рулетки працював і продовжує працювати. Лише б не збулося печальне пророцтво індіанців майя, згідно з яким через два роки нічого вже не крутитиметься. Хоча… Не пам’ятаєте, коли ми востаннє пережили кінець світу?
Олександр Бойко
Просмотров: 621 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Книга обліку доходів і витрат 2011 (1)
Прилуки туристичні (0)
Губернатор побывал на предприятиях (0)
Вогонь без кордонів (0)
ІЗ СІЧНЯ - НОВІ ПЕНСІЇ (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz