Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 21:10

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Декабрь » 01
Цілком імовірно, що новорічні свята деякі прилучани зустрінуть у компанії кашлю, підвищеної температури та інших симптомів грипу і ГРВІ. Наскільки реальна загроза епідемії та як уберегтися від грипу й гострих респіраторно-вірусних інфекцій, ішлося на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії.
29 листопада в малому залі засідань міськради представники підприємств і установ Прилук вирішували питання готовності кожної служби до можливої епідемії. Застереження, що лунали з вуст медиків раніше, виявилися небезпідставними. Як повідомив лікар-епідеміолог СЕС Олександр ОЛЕКСЕНКО, за місяць до Нового року рівень захворюваності перетнув 50% епідемічного порогу: протягом останнього тижня в місті зареєстровано 220 випадків грипу та ГРВІ, тоді як позначка епідемії – 420. Заспокоювати себе нібито низьким процентом не варто: вже за якихось два-три тижні очікується суттєве збільшення кількості хворих. Тому вдатися до необхідних профілактичних заходів необхідно вже зараз.
Найдієвішим засобом протидії інфекційним хворобам, у тому числі й грипу, медики вважають імунізацію. І працівники лікарень як одна з груп ризику потребують першочергового щеплення. Для людей у білих халатах придбано 145 доз вакцини допомогти й ось-ось має надійти ще 500. Усього ж плановій вакцинації за кошти бюджету та підприємств у Прилуках підлягає 2201 особа, серед яких – діти з інтернатних закладів. Решта населення може зробити щеплення за власним бажанням і за власні гроші. За даними останнього тижня, вартість однієї дози вакцини становить щонайменше 60 гривень і, вірогідно, зростатиме.
Таким ставленням і до учнів, і до педагогів освітяни дещо стурбовані. За словами начальника управління освіти Тетяни КЛИМЕНКО, діти в школах хворіють, а вчителі, які, до речі, вакцину для себе теж змушені купувати, зарадити цьому можуть хіба що роз’яснювальною роботою. Та як пояснити дітям, що щеплення найкраще було б провести у вересні-жовтні, але на той час у держави були інші пріо ... Читать дальше »
Просмотров: 508 | Добавил: admin | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (0)

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. На сьогодні на обліку в кабінеті «Довіра», що функціонує на базі поліклініки Прилуцької центральної міської лікарні, перебуває 201 ВІЛ-інфікований, у тому числі 54 хворих на СНІД. З початку 2010 року на облік взято 51 нового носія смертельного вірусу. За словами лікаря-інфекціоніста Сергія ПУСТОВОЙТА, Прилуки як посідали, так і посідають перше місце в області за темпами поширення ВІЛ/СНІДу. Небезпечна хвороба вражає переважно чоловіків: 44 із 54 хворих на СНІД прилучан – представники сильної статі. СНІД у нашому місті, як і скрізь в Україні, молодшає. Причини цього добре відомі: наркоманія та надто ранній початок статевого життя. 
«Реальні цифри по ВІЛ/СНІДу, - каже Сергій Пустовойт, - набагато тривожніші за офіційні. Тож хочу нагадати прилучанам, що в кабінеті «Довіра» можна пройти безкоштовне обстеження на СНІД і отримати консультації з проблем ВІЛ/СНІДу. Ми працюємо щодня, крім вихідних, із 8.00 до 16.00».

Тамара Чистякова
Просмотров: 484 | Добавил: admin | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (0)

Пам’яті льотчика-визволителя Володимира Терентьєва
"В этом доме жил ветеран Великой Отечественной войны, освободитель города Прилуки, Гвардии полковник, легендарный летчик-ас, награжденный высокими правительственными наградами, Терентьев Владимир Ефимович" – це напис на пам’ятній дошці, встановленій 19 листопада 2010 року на будинку №69 по вулиці Гнєдаша.
– А знаєте, такою цікавою є історія, як батько осів у Прилуках, – розповіла Галина, старша донька Володимира Терентьєва. – Він же родом із Сибіру, із села Білий Яр Ачинського району Красноярського краю. Навчався в Ачинську в льотній школі, звідтіль його на війну і забрали. Визволяючи Прилуки від фашистів у 1943 році, батько познайомився з мамою. Вона належала до тих сміливців, котрі під час війни, коли на вулицях і за межами міста ще точилися бої, виходили на прогулянки, збиралися до театру на танці (уявіть лишень, що вже тоді в маленькому містечку Прилуки був театр!). Відповідно, усі молоді льотчики після денних бомбардувань приходили на танці. Тато, як тільки побачив маму, відчув за неї таку відповідальність, що одразу вирішив забрати її із собою і ніколи не покидати. Це було велике кохання, яке батьки пронесли через усе життя. ... Читать дальше »
Просмотров: 743 | Добавил: admin | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (0)

LEAP-2010
24 листопада читаюча громада Прилук зібралася в Інтернет-центрі бібліотеки ім. Любові Забашти з нагоди знакової події – оновлення його технічного парку. Це стало можливим завдяки участі книгозбірні в конкурсі «LEAP-2010. Оновлення комп’ютерів і програмного забезпечення для успішних Інтернет-центрів», оголошеному Посольством США в Україні.
Нагадаю, що бібліотека вже отримала подібний грант у 2004 році, взявши участь у проекті «Інтернет для читачів публічних бібліотек «LEAP-2004». Саме тоді й відкрився Інтернет-центр для користувачів бібліотеки, який забезпечив читачам безкоштовний доступ до світової мережі інформаційних ресурсів.
Тримаючи руку на пульсі часу, влітку цього року книгозбірня стала учасником конкурсу «LEAP-2010». І якраз у переддень Всеукраїнського дня бібліотек колектив довідався про чудову новину – свою перемогу в конкурсі й одержання чергового гранту.
У конкурсі змагалися близько ста книгозбірень. Прилуцька міська центральна бібліотека ім. Любові Забашти, до речі, одна з Чернігівської області увійшла до числа переможців. І на сьогодні при підтримці Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні має ще три сучасні комп’ютери, за якими відвідувачі безкоштовно отримуватимуть інформацію до серпня 2011 року.
- Ця подія забезпечила нас вітрилами у морі інформації, - сказала під час зустрічі директор бібліотеки Тетяна Печена. – Щороку ресурсами Інтернет-центру користуються понад 700 читачів, збільшився потенціал бібліотеки в наданні різноманітної оперативної інформації. Бібліотека – барометр громадського життя, і саме зараз цей барометр вказує на необхідність швидкого оволодіння інформаційно-комунікаційними технологіями і для бібліотекарів, і для читачів. Читачі постійно спонукають нас іти ... Читать дальше »
Просмотров: 436 | Добавил: admin | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (0)

У січні-вересні 2010 року на підприємствах, в організаціях та установах Прилук (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) були зайняті в середньому 16,7 тис. штатних працівників. Середньомісячна номінальна зарплата штатного працівника міста становила 2388 грн., що у 2,7 рази більше законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (888 грн.) та в 1,4 рази – середньообласного показника (1672 грн.). Її рівень залишається найвищим в області.

Головне управління статистики у Чернігівській області
Просмотров: 468 | Добавил: admin | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz