Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Среда, 24.04.2024, 06:44

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вісник місцевої влади
Валентина Тищенко очолить роботу комітету самоорганізації населення №1

18 грудня відбулася конференція мешканців Центрального мікрорайону, для участі в якій було делеговано 95 представників від вулиць. У конференції ж загалом узяли участь 117 мешканців мікрорайону. Отже, вона була легітимною.
Відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення», конференція мала обрати на період роботи міської ради нового скликання голову та членів комітету самоорганізації населення. У процесі підготовки до конференції до міської ради надійшло чотири заявки про балотування на посаду голови комітету. Напередодні конференції три претенденти зняли свої кандидатури. Отже, на посаду голови комітету балотувалася лише Валентина Тищенко, колишній начальник паспортного столу. Результати проведеного таємного голосування показали, що мешканці Центрального мікрорайону ста п’ятнадцятьма зі ста сімнадцяти голосів довірили очолювати комітет самоорганізації населення №1 Центрального мікрорайону Валентині Тищенко.
Учасники конференції обрали комітет самоорганізації населення і затвердили Положення про комітет.
Отже, шановні мешканці Центрального мікрорайону! Стосовно видачі довідок та по інших питаннях відтепер ви можете звертатися в комітет самоорганізації населення №1, який знаходиться за адресою: вул. 1 Травня, 97; тел. 3-43-88.

Розгляд звернень громадян - на постійному контролі у міського голови

У Прилуцькій міській раді велика увага приділяється розгляду звернень громадян, які надходять через громадську приймальню. Начальник громадської приймальні міської ради Людмила Пашук періодично інформує міського голову та керівний апарат ради про роботу зі зверненнями громадян. Міський голова Юрій Беркут тримає дане питання на постійному контролі, щотижня аналізуючи розгляд звернень громадян відділами та управліннями міської ради, керівниками комунальних підприємств.
На апаратній нараді, що відбулася 17 грудня, начальник громадської приймальні доповідала про підсумки роботи зі зверненнями громадян станом на 16 грудня поточного року.
Людмила Пашук зазначила, що станом на 16 грудня до міської ради надійшло 4480 письмових та усних звернень громадян, що на 150 звернень менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Під час проведення прямого телефонного зв’язку громадян з керівництвом міської ради надійшло 77 звернень.
163 звернення надійшли через органи влади вищого рівня, міжрайонну прокуратуру та депутатів міської ради (торік таких звернень було 175). Тематика звернень залежить від багатьох факторів, зокрема й від політичної та економічної ситуації в країні. Якщо в минулому році актуальними були питання щодо безоплатного оформлення земельних ділянок та соціального захисту, то в поточному році на першому місці - звернення щодо капітального ремонту будинків. У 13% звернень піднімалися питання стосовно отримання дозвільних документів на індивідуальне житлове будівництво. За звітний період надійшло 611 звернень з питань дорожнього господарства, 121 звернення щодо зрізування аварійних дерев. У чотирьохстах семи зверненнях піднімалися питання соціального захисту громадян. До міської ради надійшло 458 звернень з житлових питань.
Збільшилася кількість звернень щодо надання одноразової грошової допомоги. Частина звернень стосувалася питань пенсійного забезпечення та пільгового перевезення в міському пасажирському транспорті. З питань транспорту і зв’язку надійшло 158 звернень.
Під особливим контролем перебуває розгляд скарг громадян. Станом на 16 грудня до міської ради надійшло 74 скарги, серед яких є колективні та анонімні. Більшість скарг стосувалася затоплення квартир під час дощів і танення снігу, грубого ставлення кондукторів до пасажирів пільгових категорій у міському транспорті. Також піднімалися питання роботи радіозв’язку та призначення субсидій. Усі скарги були розглянуті в терміни, передбачені чинним законодавством, ужиті відповідні заходи щодо усунення зазначених у скаргах порушень.
Станом на 16 грудня 2950, або 72% звернень громадян задоволено, на 855 звернень надано роз’яснення, по 213 відмовлено.
Слід зауважити, що останнім часом покращилася виконавська дисципліна — звернення розглядаються в терміни, вчасно надаються проміжні відповіді.
У поточному році громадська приймальня двічі проводила анкетування, усі пропозиції громадян ураховані. Із січня 2011 року громадська приймальня буде один раз на місяць у суботу приймати заяви громадян. Також щосуботи відповідно до графіка прийматимуть громадян заступники міського голови та в першу суботу кожного місяця проводитиме прийом громадян міський голова. Графік буде оприлюднено в газеті територіальної громади «Град Прилуки».

Спілка секретарів місцевих рад Асоціації міст України підготувала звернення до Президента України

22 грудня секретар міської ради Олександр Правосуд узяв участь у засіданні Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України, яке проходило в залі засідань Київської міської ради.
На засіданні обрали Правління Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України та обговорили проблеми й перспективи формування місцевих бюджетів на 2011 рік, у результаті чого Спілка секретарів місцевих рад прийняла звернення до Президента України щодо бюджетного забезпечення територіальних громад на 2011 рік і справедливого розподілу бюджетних ресурсів, зокрема:
1. Збільшити загальний обсяг дотації вирівнювання на 18,3 млрд. грн., що дозволить урахувати прогнозовані Кабінетом Міністрів України індекс інфляції (8,9%) та зростання фондів оплати праці (15,3%).
2. Збільшити до 3 млрд. грн. обсяги субвенції місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку та інших пільг, передбачених законодавством, а також компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
3. Забезпечити фінансування з Державного бюджету України запланованих на 2011 рік заходів Державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 роки.

На засіданні виконавчого комітету

Виконавчий комітет, засідання якого відбулося 22 грудня, затвердив План загальноміських новорічних та різдвяних культурно-масових і спортивних заходів, які проходитимуть у школах, гімназіях, бібліотеках, у Будинку культури, Центрі творчості для дітей та юнацтва, Центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів та в інших закладах міста.

Про організацію пасажирських перевезень

Розглянувши лист ВАТ «Прилуцьке АТП-17407» щодо відмови підприємства в обслуговуванні автобусних маршрутів загального користування №3 та №15, виконавчий комітет розірвав з підприємством договори на перевезення пасажирів на маршрутах «АТП-17461 — с. Сухополова» і «вул. Берегова — Дослідна».
Одночасно виконком відповідним рішенням уклав із суб’єктами підприємницької діяльності тимчасові договори на перевезення пасажирів по маршрутах №3 «АТП-17461 — Івушка» та №15 «вул. Берегова — Дослідна».

Виконком утворив у новому складі конкурсний комітет Прилуцької міської ради по визначенню пасажирських перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування, який очолить заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.

Адмінкомісія карає порушників правил благоустрою

22 грудня відбулося засідання адміністративної комісії, яка розглянула 7 адмінпротоколів, по яких відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення винесені постанови про накладення штрафу на громадян за порушення правил благоустрою на загальну суму 2 тис. 380 грн.
Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 531 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Президент доручив Уряду зайнятися проблемами Прилук (0)
Регіональний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви» у Прилуках отримав статус - міжнародного (0)
Прилуки – 2008: цифри і факти (0)
Всеми забытые, но гордые (0)
Прилуцкие школьники собирают пластик, макулатуру и битое стекло (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz