Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 01:20

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Ноябрь » 24
Центру творчості дітей та юнацтва - 75
Ще в далекому 1935 році на мапі Прилук з’явився Будинок піонерів та школярів, якому судилася багата й цікава історія дивовижних перетворень.
Напевно, мало хто з прилучан пам’ятає, що у далекі повоєнні роки цей заклад розташовувався по вулиці Бособрода та в будинку купця Золотарьова (нині – міська рада). А після визволення міста від німецько-фашистських загарбн иків Палац піонерів був спочатку в колишній єврейській синагозі (нині – приміщення музичної школи), потім – поруч з НГВУ (нині – Школа мистецтв), у колишній будівлі міськкому партії.
З 21 серпня 2003 року Центр творчості оселився у новому приміщенні. Сьогодні його гарні, майже Єлисейські, поля доповнює затишна паркова зона з дитячими розважальними, спортивними, городковим, баскетбольним і танцювальним майданчиками.
У сучасних, обладнаних за останнім словом техніки кабінетах працюють гуртки та секції, які відвідують понад 1700 вихованців.
Колектив ЦТДЮ – це міцний сплав молодості й досвіду. Серед 91 працівника закладу 62 - педагогічні працівники, з них один Заслужений працівник освіти, п’ять Відмінників освіти України. 
Центр творчості дітей та юнацтва сприяє виявленню, розкриттю та розцвіту талантів і здібностей юних прилучан. Так, у минулому році успішно стартував проект «Навчаємось разом», у рамках якого було створено дві групи раннього розвитку «Кенгурятко» для дітей двохрічного віку та їхніх батьків.
Започатковано соціально-реабілітаційний проект «З вірою в майбутнє» для дітей з обмеженими фізичними можливостями. У гуртковій роботі з реабілітації дітей проводяться оздоровча аеробіка, уроки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.
Просмотров: 4214 | Добавил: admin | Дата: 24.11.2010 | Комментарии (0)

Майбутнє гімназистів – у руках міської влади
Чисто підметене подвір’я, широкі східці, євродвері, що знехотя зачиняються за відвідувачами, ніби хочуть впустити до приміщення якнайбільше дітей, - усе це Прилуцька гімназія №5, флагман сучасної науки й освіти.
15 листопада святково вдягнені гімназисти зустрічали почесних та шановних гостей. Відклавши свої дорослі справи, в обідню перерву в нашому навчальному закладі з’явилися міський голова Юрій Беркут, начальник управління освіти, депутат міської ради Тетяна Клименко, заступник міського голови з гуманітарних питань Сергій Щербина, секретар міської ради Олександр Правосуд, депутати міської ради Григорій Мисан та Володимир Папазов, завідуюча науково-методичним центром Світлана Чернякова.
Найважливіше завдання сучасної освіти – випускати зі стін гімназій та шкіл творчих, розумних громадян з великим потенціалом, давати учням ґрунтовні знання, у тому числі й з комп’ютерної грамоти. А це здатен зробити тільки той педколектив, на озброєнні якого передові методики і новітні технології.
У 2009-2010 навчальному році із 86 наших випускників 83 вступили у найпрестижніші вузи України. Міський голова Юрій Беркут знає, що таких високих результатів непросто досягнути і що немалу роль тут відіграє наявність сучасних комп’ютерів. Тож проблему технічного забезпечення гімназії №5 Юрій Володимирович тримає на особистому контролі.
На балансі навчального закладу була застаріла техніка, що вже не задовольняла потреби навчального процесу. В одному з двох кабінетів стояли отримані ще в 1999 році комп’ютери, які вже повністю вичерпали свій ресурс. Новий комп’ютерний клас, облаштований у 2003 році, якось рятував ситуацію, але цього було замало. Життя вимагало такої технічної можливості, за якої гімназисти одержували б освіту на ... Читать дальше »
Просмотров: 476 | Добавил: admin | Дата: 24.11.2010 | Комментарии (0)

Ситуація, яка склалася на ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин», викликає занепокоєння. Починаючи з грудня 2008 року роботодавцем не дотримується конституційне право кожного громадянина на своєчасне отримання заробітної плати, передбачене статтею 43 Конституції України.
Адміністрація підприємства порушує норми чинного законодавства про працю та умови колективного договору з питань оплати праці, внаслідок чого на заводі виник колективний трудовий спір між найманими працівниками та роботодавцем, зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення №108-р від 12 травня 2009 року. Внаслідок відсутності реагування з боку адміністрації на законні вимоги працівників у травні поточного року на заводі відбувся страйк. Його результатом стало підписання угоди, згідно з положеннями якої наймані працівники зобов’язались повернутися до виконання своїх трудових обов’язків, а адміністрація - ліквідувати заборгованість по заробітній платі згідно погоджених графіків і в подальшому здійснювати виплату зарплати в установлені колективним договором строки. Проте на сьогодні працівники «Білкозину» одержують заробітну плату із затримкою 1,5-2 місяці.
Питання погашення зарплатних боргів постійно знаходиться на контролі у виконкомі міської ради. Міський голова неодноразово звертався до генерального директора підприємства Юрія Борисовича Сергієнка з проханням вжити заходів щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі. Протягом 2009-2010 років спеціалісти управління праці та соціального захисту населення міської ради неодноразово проводили перевірки підприємства з питань дотримання трудового законодавства. Довідки про перевірки передавались до міжрайонної прокуратури для відповідного реагування. Питання зарплатних боргів неодноразово розглядалося на засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у присутності представників адміністрації та голови профспілкового комітету заводу.
Просмотров: 474 | Добавил: admin | Дата: 24.11.2010 | Комментарии (0)

Центр творчості
10 та 12 листопада в "Академії дошкільних наук" ЦТДЮ відбулася урочиста «Посвята в гуртківці». Двісті юних академіків стали повноправними мешканцями «Країни дитячих мрій», отримавши свідоцтво гуртківця і значок академіка.
У ході концертної програми вихованці АДН показали себе в якості акторів у виставах «Бігла білка» і «Муха-цокотуха» (керівник спеціалізованого класу театрального мистецтва Тетяна Ляховець). Вихованці спеціалізованого класу хорового співу «Сходинки» (керівник Тетяна Власенко) виконували пісні. У співочому мистецтві проявили себе й вихованці спеціалізованого класу образотворчого мистецтва (куратор Юлія Бойко). Вкотре радували виступом малюки із ансамблю «Віночок» (керівник Лариса Корячко). Аплодисменти залу зірвали й дітки зі спеціалізованого класу англійської мови «Lat’s play» (керівник Наталія Тищенко).
Прикрасили свято своїми виступами і старші вихованці ЦТДЮ, котрі раніш займалися в «Академії». Це ансамбль «Промінець» (керівник Світлана Вовк), танцювальні колективи «Ритм» (керівник Валентина Тищенко) та «Імпульс» (керівник Наталія Ткаченко). Крім того, спеціалізовані класи образотворчого мистецтва підготували гарні вірші про ЦТДЮ, про осінь, англійською мовою - про іграшки (куратори груп Юлія Бойко, Світлана Дорошенко).
Ведучі заходу – герої казки «Колосок» мишенята Круть та Верть і Півник Голосисте горлечко (Ваня Мамед, Яна Драчук та Наталія Государенко) – запропонували академікам цікаві ігри й задачі. А на кінець свята його винуватці отримали в подарунок смачні торти у вигляді книг.

Пухнасті й смугасті
Просмотров: 688 | Добавил: admin | Дата: 24.11.2010 | Комментарии (0)

Підсумки економічного розвитку за звітний період засвідчують, що економіка міста продовжує перебувати в складних умовах, хоча певні здобутки є. Прилуки посідають перше місце за комплексною оцінкою розвитку районів та міст обласного значення на основі виконання Програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області за підсумками січня-вересня 2010 року.
Приріст обсягів промислового виробництва в місті за результатами 8 місяців відбувся на 6% проти 0,1% в цілому по Чернігівській області та 10,9% по Україні.
За результатами 9 місяців 2010 року спостерігається ріст обсягів виробництва переробних підприємств Прилук у натуральному виразі в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Так, порівняно з аналогічним періодом 2009 року за січень-вересень 2010-го вироблено більше: напівфабрикатів м'ясних - на 92,5%, борошна - на 48,1%, пластмас у первинних формах - на 44,5%, інших пластмасових виробів - на 61,6%, резервуарів і цистерн металевих - на 42,1%, талей і підйомників - на 650%, різноманітних автоматизованих машин - на 120%, причепів і напівпричепів - на 35,3%. У виробництві ковбасних виробів, котлів центрального опалення і меблів для сидіння продовжує спостерігатися скорочення обсягів.
Упродовж 9 місяців 2010 року промисловими підприємствами Прилук реалізовано продукції на суму 2014,3 млн.грн., що становить 113,6% прогнозованого Програмою показника. У порівнянні з минулим роком обсяги реалізації всього по промисловості зросли на 78,6%, що складає 24,2% загальнообласного показника.
Протягом 2010 року спостерігалася динаміка уповільнення темпів зменшення обсягу виконаних будівельних робіт. Так, за підсумками січня-вересня 2010 року обсяг цих робіт скоротився порівняно з відповідним п ... Читать дальше »
Просмотров: 520 | Добавил: admin | Дата: 24.11.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz