Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 19.04.2024, 07:25

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
А що на «Білкозині»?
Ситуація, яка склалася на ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин», викликає занепокоєння. Починаючи з грудня 2008 року роботодавцем не дотримується конституційне право кожного громадянина на своєчасне отримання заробітної плати, передбачене статтею 43 Конституції України.
Адміністрація підприємства порушує норми чинного законодавства про працю та умови колективного договору з питань оплати праці, внаслідок чого на заводі виник колективний трудовий спір між найманими працівниками та роботодавцем, зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення №108-р від 12 травня 2009 року. Внаслідок відсутності реагування з боку адміністрації на законні вимоги працівників у травні поточного року на заводі відбувся страйк. Його результатом стало підписання угоди, згідно з положеннями якої наймані працівники зобов’язались повернутися до виконання своїх трудових обов’язків, а адміністрація - ліквідувати заборгованість по заробітній платі згідно погоджених графіків і в подальшому здійснювати виплату зарплати в установлені колективним договором строки. Проте на сьогодні працівники «Білкозину» одержують заробітну плату із затримкою 1,5-2 місяці.
Питання погашення зарплатних боргів постійно знаходиться на контролі у виконкомі міської ради. Міський голова неодноразово звертався до генерального директора підприємства Юрія Борисовича Сергієнка з проханням вжити заходів щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі. Протягом 2009-2010 років спеціалісти управління праці та соціального захисту населення міської ради неодноразово проводили перевірки підприємства з питань дотримання трудового законодавства. Довідки про перевірки передавались до міжрайонної прокуратури для відповідного реагування. Питання зарплатних боргів неодноразово розглядалося на засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у присутності представників адміністрації та голови профспілкового комітету заводу.
Міська рада зверталась до органів влади вищого рівня за допомогою у вирішенні питання погашення зарплатних боргів за рахунок відшкодування підприємству податку на додану вартість; до Президента України, Генерального прокурора України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з проханням надати доручення контролюючим органам провести перевірку фінансово-господарської діяльності ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин» з метою встановлення причин невиплати заробітної плати та зростання зарплатних боргів.
На лист до Генерального прокурора України надійшла відповідь від прокуратури Чернігівської області, де повідомляється, що за документами прокурорського реагування у поточному році сплачено понад 2 млн. грн. заборгованої заробітної плати. На виконання припису Прилуцького міжрайонного прокурора від 21 жовтня 2010 року виплачено заробітну плату за серпень і частково за вересень 2010 року. 

Лариса Геєць, начальник відділу праці управління праці та соціального захисту населення 
Прилуцької міської ради
Просмотров: 473 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ОСІННЯ ПАЛІТРА (1)
"Пожспецмаш" имеет будущее, по тому что имеет потенциал (0)
І знову прилучани в числі найкращих у світі (0)
29 апреля проводился личный прием граждан городским председателем Юрием Беркутом (0)
Дуже люблю людей! (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz