Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 15:41

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Ноябрь » 17
Чорнобильці під Пенсійним
«Віддайте наші пенсії, призначені згідно статей 50, 54 Закону України», «Тих пенсій, які ви платите згідно з постановою Кабінету Міністрів, не вистачає на їжу та ліки», «Хто з’їв наші пенсії?» – з такими гаслами вийшли жителі Прилук і Прилуччини, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), 11 листопада - до Управління Пенсійного фонду України в місті Прилуки, а 12 листопада – до Управління Пенсійного фонду України в Прилуцькому районі.
Учасниками акції протесту цього разу були ті ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, котрих держава відправила на місце лиха у 1986-1987 роках, тобто першими. Вони - представники державних служб: пожежники, працівники державтоінспекції, солдати строкової служби, на яких влада тодішньої Української РСР «мала право». Їм дали наказ, вони поїхали, отримали наднормові дози радіації, втратили здоров`я, позбулися великої частини життя і можливості працювати на постійній роботі, оскільки двічі-тричі на рік змушені лягати на стаціонарне лікування у Чернігівську обласну лікарню, а робітники з частими відривами від виробництва підходять далеко не всім працедавцям. 
У розмові з ліквідатором аварії на ЧАЕС, колишнім працівником ДАІ, а нині підприємцем Володимиром Мельниченком я дізналася, що у той день, коли в Чорнобильську зону забрали його, з Чернігівської області туди виїхало три автобуси «ЛАЗ» із молодими, сильними, здоровими чоловіками. Йому було 29 років, і всі навколо нього мали приблизно такий же вік. Жоден із них не мав спеціальних знань щодо радіації, вони стали «в руках держави» тією робочою силою, котра встановлювала паркан уздовж 30-кілометро ... Читать дальше »
Просмотров: 569 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2010 | Комментарии (0)

І на обласному, і на республіканському, і на міжнародному
У 2010 році Прилуцький міський Центр науково-технічної творчості молоді (ЦНТТМ) узяв участь в обласному огляді-конкурсі технічної творчості школярів «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!», на який було представлено понад 60 експонатів із 17 районів області, а також Ніжина, Прилук і Чернігова.
Експонат «Універсальний очищувач повітря» гуртка радіоелектроніки нашого Центру виборов перемогу, за що гурток був нагороджений дипломом Чернігівського обласного Центру НТТУМ. Таким же дипломом за перше місце відзначений «Електронний стетоскоп» вихованки цього гуртка Альони Степаненко. Експонат учасника судномодельного гуртка Владислава Нагорного «Каракка» посів друге місце і теж приніс його автору диплом Чернігівського обласного Центру НТТУМ. За підготовку переможців виставки-конкурсу керівник гуртка радіоелектроніки Юрій Степаненко удостоївся диплома управління освіти і науки облдержадміністрації.
Гідно виступили прилучани і в республіканському огляді-конкурсі «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»: у гуртка радіоелектроніки ЦНТТМ перше місце в розділі «Побутова техніка», Альона Степаненко показала кращий результат у розділі «Медична техніка».
Очний етап міжнародного конкурсу науково-технічних проектів «Intel–Техно Україна», що проходив на базі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», зібрав 100 учасників майже з усіх областей України. Єдина з Чернігівської області, Альона Степаненко представила на цей 
І на обласному, і на республіканському, і на міжнародному ... Читать дальше »
Просмотров: 526 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2010 | Комментарии (0)

Почім опіум для народу?

9 листопада на вулиці Луначарського оперативники карного розшуку зупинили 25-річного прилучанина. Підозра правоохоронців була не даремною: молодик ніс поліетиленовий пакет з подрібненою наркотичною речовиною рослинного походження вагою близько 50 грамів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
12 листопада аналогічне затримання відбулося на Київській: у прилучанина Д., 1988 року народження, було виявлено й вилучено паперовий згорток з наркотичною речовиною (приблизно 5 грамів). Проводиться перевірка.
11 листопада "добродушна" прилучанка А., 1963 року народження, продала своєму земляку, 1964 року народження, такий собі засіб для лікування депресії - самогон. І це зафіксували правоохоронці. У діях А. вбачається склад злочину, передбачений статтею 203 Кримінального кодексу України.
13 листопада співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків за місцем проживання 28-річного прилучанина вилучили 1 кілограм подрібненої наркотичної речовини рослинного походження, 1 літр розчинника, одноразовий шприц з 1 мл. наркотику, 7 пігулок та 4 ампули "Димедролу". Проводиться перевірка.

Хотів з миру по нитці

13 листопада до міліції звернулася прилучанка Ш., 1938 року народження. Із сараю заявниці хтось "дуже голодний" і дуже ледачий поцупив консервацію та мішок картоплі. Дільничні знайшли ласого до чужого майна. Ним виявився місцевий житель В.,1964 року народження. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Просмотров: 525 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2010 | Комментарии (0)

Управління з питань надзвичайних ситуацій Прилуцької міської ради інформує, що з 22 по 26 листопада комісія МНС України проводитиме контрольну перевірку стану цивільного захисту Чернігівської області.
25 листопада на базі ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин» плануються командно-штабні навчання з практичним відпрацюванням дій органів управління та сил. У цей день можливі ввімкнення електросирен системи оповіщення, інтенсивний рух пожежних, аварійних та спеціальних автомобілів, обмеження руху транспорту.

Просимо дотримуватися порядку та спокою!
Просмотров: 454 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2010 | Комментарии (0)

У січні-вересні 2010 року прилучани сплатили за спожиті житлово-комунальні послуги 39,4 млн. грн. За рахунок погашення заборгованості минулих періодів нараховані з початку року cуми відшкодовано на 110,6%.
У вересні середні нарахування на одного власника особового рахунку за житлово-комунальні послуги та електроенергію (з розрахунку 100 кВт/год. на місяць) становили 175 грн.
На кінець вересня населення заборгувало за житлово-комунальні послуги 5,5 млн. грн. Середній термін заборгованості складав 1,4 місяця. Найбільшу частку боргу становила заборгованість за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 59,6%.
Борги за три місяці й більше мали: за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 29,2% власників особових рахунків, за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 27,6%, за централізоване водопостачання і водовідведення – 18,4%, за газопостачання – 2,8%.
Крім того, 523,5 тис. грн. складала заборгованість за електроенергію, а боржниками за три місяці й більше із цього виду послуг були 10,8% користувачів.
Головне управління статистики у Чернігівській області
Просмотров: 515 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz