Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 06:07

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Майбутнє гімназистів – у руках міської влади
Майбутнє гімназистів – у руках міської влади
Чисто підметене подвір’я, широкі східці, євродвері, що знехотя зачиняються за відвідувачами, ніби хочуть впустити до приміщення якнайбільше дітей, - усе це Прилуцька гімназія №5, флагман сучасної науки й освіти.
15 листопада святково вдягнені гімназисти зустрічали почесних та шановних гостей. Відклавши свої дорослі справи, в обідню перерву в нашому навчальному закладі з’явилися міський голова Юрій Беркут, начальник управління освіти, депутат міської ради Тетяна Клименко, заступник міського голови з гуманітарних питань Сергій Щербина, секретар міської ради Олександр Правосуд, депутати міської ради Григорій Мисан та Володимир Папазов, завідуюча науково-методичним центром Світлана Чернякова.
Найважливіше завдання сучасної освіти – випускати зі стін гімназій та шкіл творчих, розумних громадян з великим потенціалом, давати учням ґрунтовні знання, у тому числі й з комп’ютерної грамоти. А це здатен зробити тільки той педколектив, на озброєнні якого передові методики і новітні технології.
У 2009-2010 навчальному році із 86 наших випускників 83 вступили у найпрестижніші вузи України. Міський голова Юрій Беркут знає, що таких високих результатів непросто досягнути і що немалу роль тут відіграє наявність сучасних комп’ютерів. Тож проблему технічного забезпечення гімназії №5 Юрій Володимирович тримає на особистому контролі.
На балансі навчального закладу була застаріла техніка, що вже не задовольняла потреби навчального процесу. В одному з двох кабінетів стояли отримані ще в 1999 році комп’ютери, які вже повністю вичерпали свій ресурс. Новий комп’ютерний клас, облаштований у 2003 році, якось рятував ситуацію, але цього було замало. Життя вимагало такої технічної можливості, за якої гімназисти одержували б освіту на європейському рівні.
Тому надовго запам’ятається учителям та учням гімназії №5 подія, яка відбулася 15 листопада 2010 року, - у навчальному закладі відкрився новий комп’ютерний клас!
Напутні слова міського голови були зустрінуті присутніми з розумінням. Тетяна Клименко ознайомила усіх із перспективами на майбутнє, коли в гімназії спрацює проект школи успіху. А ще, починаючи з першого класу, буде введено прикладну інформатику, що сприятиме ранньому засвоєнню навичок роботи з комп’ютером.
Цінність подарованого гімназії сучасного комп’ютерного класу величезна. Тепер кожен бажаючий зможе підготуватися до уроків, використовуючи електронні підручники та інтернет-посібники з різних предметів. А ще - брати участь в інтернет-олімпіадах з економіки, географії, фізики, хімії та інформатики (до речі, старшокласники вже взяли участь в інтернет-олімпіаді з природничих наук).
Полюбляють учні заходити до кабінету інформатики. Тут учителями Іриною Голік, Андрієм Голіком та Ольгою Даммер зібрано дидактично-роздатковий матеріал до кожного уроку, упорядковані матеріали для використання в гуртковій та факультативній роботі, учням надається можливість працювати з електронними версіями підручників, знаходити різноманітну інформацію через мережу Інтернет. 
Відомо: все, що ми робимо для себе, зникає разом з нами, а те, що ми робимо для інших, залишається жити вічно. Добра справа керівництва міста та управління освіти неоціненна і, безумовно, добірним зерном ляже у душі дітей.
У своєму виступі президент гімназії №5 Андрій Попко висловив глибоку вдячність міському голові Юрію Беркуту за дбайливе ставлення до підростаючого покоління.

Надія Дроботько, вчитель Прилуцької гімназії №5
Просмотров: 476 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У квітні 2009-го газета «В двух словах» святкуватиме своє 15-річчя (0)
Студенти медучилища у захваті від зустрічі з Олексієм Савоном (0)
У Новий 2009 рік з газетою «В двух словах» (0)
ДІСТАЛИ БРОДЯЧІ СОБАКИ? ПРОПОНУЙТЕ, ЩО З НИМИ РОБИТИ (0)
Кто же они, славные прилучани? (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz