Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 19:38

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Ноябрь » 10
За дорученням Президента Віктора Януковича Кабінет Міністрів України розглянув лист Прилуцького міського голови Юрія Беркута щодо проблемних питань соціально-економічного розвитку міста. 
Відтак, урядовці вже працюють над трьома питаннями, від вирішення яких великою мірою залежать перспективи Прилук: передачі у комунальну власність цілісного майнового комплексу Прилуцького військового аеродрому; визначення можливих шляхів урегулювання питання погодження продажу земельних ділянок тютюновій компанії «В.А.Т. – Прилуки»; виділення коштів на будівництво гімназії, що передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів від 27 січня 2010 року.
Просмотров: 682 | Добавил: admin | Дата: 10.11.2010 | Комментарии (0)

ПРО РАДУВажливий не сам вибір, а його наслідки. Переконаний, що така сентенція буде справедлива для нашого з вами вибору, процес якого вже закінчився, а підсумки підведені. Завтра, одинадцятого листопада, відбудеться перша сесія оновленої міської ради. Давайте ж з’ясуємо, наскільки змінився склад прилуцького парламенту. При незмінній кількості депутатів (у нас їх п’ятдесят) має покращитися якість, принаймні у це хотілося б вірити.
Жінок-депутатів у нинішньому складі ради налічується п'ятнадцять, у попередньому скликання прекрасна стать була представлена тринадцятьма особами. Депутатський корпус постаршав: тепер його середній вік - майже сорок сім років, у п’ятому ж скликанні було сорок чотири з хвостиком. Наймолодший депутат міської ради минулої каденції мав вік двадцять років, у шостому скликанні наймолодшим є двадцятичотирирічний. Пенсіонерів у раді побільшало вдвічі, і зараз депутатів на заслуженому відпочинку налічується чотири. Потужно заявив про себе приватний бізнес. Підприємців стало тринадцять проти восьми у попередньому складі. Зменшилася кількість учителів і лікарів. Дала про себе знати боротьба з безробіттям, і нині у міській раді лише один безробітний, минулої ж каденції кількість депутатів, котрі перебували в пошуку достойної роботи, вимірювалася трьома. Зросло число держслужбовців - із п’яти до восьми. Службових осіб підприємств різної форми власності поменшало майже на половину. Тепер їх дванадцять проти двадцяти одного у минулому складі.
Отже, колективний портрет депутата новообраної міської ради такий: це чоловік середніх років зі здатністю розуміти жіночу логіку, з вищою освітою, досвідом роботи, працевлаштований, матеріально забезпечений, власник корпоративних прав у приватному бізнесі. Проте це іронічне узагальнення не треба сприймати надто серйозно ... Читать дальше »
Просмотров: 450 | Добавил: admin | Дата: 10.11.2010 | Комментарии (0)

Прибиратимемо, доки не наведемо ладЗ 18 жовтня по 12 листопада в Прилуках проходить традиційний осінній місячник по благоустрою та санітарній очистці міста. Станом на 9 листопада в місячнику взяли участь комунальники (КП «Послуга» - прибирання доріг, КП «Прилукижитлобуд» - прибирання мікрорайонів, КП «Прилукитепловодопостачання» і «Міськсвітло» - прибирання закріплених відповідно до рішення сесії територій, ТОВ «Ритуальні послуги» – вивезення листя з метою утеплення зимових секторів міських кладовищ), представники бюджетної сфери (заклади освіти й медицини) та мешканці приватного сектору. На превеликий жаль, дуже низька активність комітетів самоорганізації населення і суб’єктів підприємницької діяльності. На сьогодні закріплені та прилеглі території якісно прибирають лише м’ясокомбінат, хлібозавод, НГВУ «Чернігівнафтогаз», УБР і завод «Пластмас». 
Користуючись тим, що триває місячник по благоустрою, жителі приватних будинків усе сміття з городів та прилеглих до їхніх садиб територій зносять на проїжджу частину доріг, тим самим створюючи аварійно небезпечні ситуації на автошляхах і додаючи зайвої роботи комунальним службам. Водночас Правилами благоустрою м. Прилуки і розпорядженням міського голови про проведення місячника передбачено: мешканці приватного сектору зобов’язані не тільки прибрати свої території, а й забезпечити вивезення сміття на полігон твердих побутових відходів (на період місячника сміття від населення приймається безкоштовно). 
9 листопада під головуванням заступника міського голови Олександра Сивенка відбулося чергове засідання штабу з проведення місячн ... Читать дальше »
Просмотров: 449 | Добавил: admin | Дата: 10.11.2010 | Комментарии (0)

Безрозмірна жіноча душа
Мистецтво в Прилуках не перестає вирувати. 22 жовтня в районній бібліотеці відбувся поетичний вечір Світлани Коробової-Пивоварової.
Потрапивши в читальний зал на свято поезії та музики, відчула себе наче в осінньому парку: мелодійні звуки осені передавав дует «Гармонія», із вуст запрошених і самої авторки лунали замріяні вірші.
«Хотіла стати актрисою. Якщо не актрисою, то вчителькою. Учитель - теж артист»,- так розповіла про свою молодість поетеса. Почала було навчатися на акторському, але велике кохання повернуло пані Світлану назад у Прилуки. Актрисою так і не судилося стати. І здобувши освіту тут, у своєму рідному місті, поетеса пропрацювала 25 років у гімназії №1. І тільки поезію Світлана Владиславівна ніколи не полишала. Найперші свої вірші вона не пам'ятає, оскільки написала їх ще маленькою. Та шкільну поезію нам з радістю прочитала. Авторка розказала, що вірші писалися і вдень, і вночі. Навіть ручку шукала таку, щоб світилася, бо вмикання світла будило дітей.
Нещодавно у світ вийшла перша збірка Світлани Коробової-Пивоварової «Моя душа жива и безразмерна – Весь мир в неё могла бы я вложить…» Поезія пані Світлани дуже ніжна і жіночна. Головною у її віршах простежується тема кохання. І тому важко було стримати сльози на очах. 
Світлана Владиславівна - мати чотирьох хлопчиків. І саме вони є найбільшим натхненням для написання віршів. На вечорі вірші читала як сама поетеса, так і її колеги по роботі в гімназії. Серед запрошених була й відома прилуцька поетеса Валентина Грибенко, котра приєдналася до привітань та висловила і своє велике захоплення поезією пані Світлани. 
Вечір закінчився музикою. Гості розходилися, бажаючи поетесі якнайшвидшого виходу в світ її наступних збірок.
Анна Білаш< ... Читать дальше »
Просмотров: 3355 | Добавил: admin | Дата: 10.11.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz