Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 23:13

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Краща бібліотека в області
Краща бібліотека в області"Бібліотека - скарбниця всіх багатств духу". Ці пророчі слова німецького філософа Готфрида Вільгельма Лейбниця були виголошені ним ще в 17 столітті, та звучать актуально й сьогодні. Я знову і знову переконуюсь у цьому, коли відвідую міську центральну бібліотеку імені Любові Забашти.
Її скромне приміщення з фондом близько 80 тисяч книг перетворилося на сучасний просвітницький та культурно-масовий центр з абонементом, читальним залом, юнацьким відділом і відділом літератури іноземними мовами, при якому діє гурток з вивчення англійської.
У читальному залі можна знайти довідково-інформаційну літературу, є краєзнавчий фонд. До бібліотеки надходять 15 назв періодичних видань краєзнавчого характеру. Працює куточок "Прилуки вчора, сьогодні, завтра" та постійно діючі книжкові виставки-експозиції: "Прилуки, мої Прилуки, - найкраща у світі земля", "Стежками рідного краю", "Легендарне минуле – прекрасне сьогодення". Для ознайомлення молоді з історією малої Батьківщини проводяться краєзнавчі години, зустрічі, дні краєзнавця на тему: "Наші краєзнавці - хранителі пам’яті", "Видатні постаті міста". У стінах бібліотеки створено кімнату-музей відомої прилучанки - поетеси Любові Забашти.
Стала традицією культурницька акція "Письменники за прилавком", яку організовує ЦМБ під час ярмарків у місті.
До 925-річчя Прилук за вагомий внесок у розвиток культури міста, збагачення національних традицій, популяризацію книги та відданість бібліотечній справі книгозбірні було присвоєно звання лауреата "Прилуцького Олімпу-2010" у номінації "Зростити душу через книгу".
Уся робота колективу бібліотеки спрямована на допомогу читачам. Створена ефективна система інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів. Ще в 2004 році на конкурсі "Інтернет для читачів публічних бібліотек" книгозбірня здобула перемогу, завдяки чому було створено Інтернет-центр. Працівники бібліотеки доклали багато зусиль, аби він продовжував роботу і після закінчення дії гранту. Торік бібліотека знову перемогла (єдина з книгозбірень Чернігівської області) у конкурсі "LEAP-2010: оновлення комп’ютерів і програмного забезпечення для успішних Інтернет-центрів", який був зорганізований відділом преси, освіти та культури посольства США в Україні.
Працівники бібліотеки не тільки використовують вже існуючі інформаційні ресурси, а й створюють власні. За період роботи Інтернет-центром були укладені вебліографічні покажчики, присвячені лауреатам премії імені Любові Забашти "Квіт папороті" Ніні Ткаченко і Володимиру Яковенку.
Книгозбірня бере участь у конкурсах від програми "Бібліоміст", мета яких - впровадження на базі бібліотек нових послуг з використанням Інтернету. 
Юнацький відділ працює в контакті зі школами та іншими навчальними закладами міста, тому вся масова робота має єдину виховну мету. Чи то Свято книги, чи то День Європи, чи зустріч у клубі "Особистість" - це завжди цікаво й нестандартно.
Книгозбірня провела цикл заходів, присвячених 925-річчю Прилук: виставки-вернісажі, краєзнавчі читання, зустрічі з видатними людьми міста. Надовго запам’ятається городянам одна із зустрічей циклу "Місто і люди" – "Рік ветеранів - час легенд".
Про роботу бібліотеки жителі міста знають і завдяки яскравим презентаціям книг місцевих письменників: Лілії Черненко, Ніни Ткаченко, Ніни Полив’яної та інших. Справжньою подією для інтелігенції Прилук є літературне свято вручення премії "Квіт папороті", започаткованої міською радою. У книгозбірні можна побачити й інші мистецькі новинки - на персональних виставках місцевих фотохудожників та майстрів пензля.
Міська центральна бібліотека імені Любові Забашти у 2007 році визнана кращою бібліотекою в області.
Заспівувачка добрих справ у колективі бібліотеки – її директор Тетяна Іванівна ПЕЧЕНА, випускниця бібліотечного факультету Київського інституту культури. Усе трудове життя Тетяни Іванівни пов’язане з бібліотечною справою, якій віддала двадцять три роки. Сім із них вона очолює колектив бібліотеки. Цій жінці незвичайної скромності й надзвичайного працелюбства притаманні риси талановитого організатора, професіонала, ерудита з умінням донести в доступній формі висновки з прочитаного, образно, цікаво й красномовно подати інформацію.
Тетяна Іванівна створила в колективі дружні взаємовідносини, повагу. Стало доброю традицією у день професійного свята вирушати в подорожі рідним краєм. Відвідали Качанівку, Тростянець, Сокиринці, Пирогово, Переяслав-Хмельницький, Батурин, Канів. У планах - подорож до Умані.
Керівник міської центральної бібліотеки брала участь у Міжнародному проекті "Модель-21", завдяки якому вийшли книги "Це серйозно!" та комплект листівок "Прилуки в часі".
Бібліотека для Тетяни Іванівни – це дім, у якому вона живе. Живе, присвятивши себе книзі. Про неї можна сказати, що вона народжена з талантом бібліотекаря. За велінням серця, з любов’ю до книги обрала свою професію. І не лише професію - долю!
Хочу висловити колективу бібліотеки подяку за його невтомну працю і побажати творчого неспокою та успіхів у всіх починаннях!
Лариса Сакун
Просмотров: 527 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Зіпсований закон (0)
Європейське місто чи шкуродерня? (0)
[Новости Прилук]
У новий навчальний рік з оптимізмом, але без оптимізації (0)
Дарувати радість і надію (0)
Наркотическое гнездо разоблачено в Прилуках (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz