Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 22:06

Календарь новостей

«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ГРОШІ НА ПОРЯТУНОК БУДІВЛІ ШКОЛИ №4 БУДУТЬ!!!
До Прилук надійшла радісна звістка: заявка, подана міською владою на участь у Проекті Ради Європи «Реабілітація культурної спадщини історичних міст», пройшла конкурсний відбір і Прилуки потрапили до числа пріоритетних міст Проекту. А це означає, що ми отримаємо кошти на реконструкцію і відновлення будівлі колишньої школи №4 по вулиці Садовій.

Відтак, вирішиться проблема порятунку унікальної споруди, побудованої на початку ХХ століття статським радником і просвітителем Володимиром Шкуратовим. 
Після того, як була ліквідована школа №4, будинок Шкуратова, у якій вона розміщувалася, пустує. Через те, що в місцевому бюджеті відсутні кошти на реставрацію цієї пам’ятки архітектури, вже найближчим часом їй могла б загрожувати повна руйнація. 

Консалтингові дослідження довели найефективніше використання будинку Шкуратова в галузі культури та туризму. Після того, як споруда буде відреставрована, на її базі планується відкрити культурно-мистецький центр «ІсторіЯ через мистецтво», де проводитимуться майстер-класи з лозоплетіння, гончарства і вишивання, працюватимуть омріяна прилучанами картинна галерея (зараз у фондах краєзнавчого музею налічується понад 3 тисячі експонатів образотворчого мистецтва, в місті діє близько 10 мистецьких майстерень), стилізований фотосалон і арт-кафе, конференц-зал. 

Усе це, безумовно, сприятиме подальшому зростанню Прилук і залученню щонайбільшого числа туристів. 
Фахівці прогнозують: від участі у Проекті «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» Прилуки матимуть не менший зиск, ніж від Проекту TACIS «Сталий місцевий розвиток в Україні». Нагадаємо, що останній приніс у житлово-комунальну сферу нашого міста близько 30 мільйонів гривень.
Просмотров: 481 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ФУТБОЛ. Анелька стал одноклубником Шевченко (1)
Знайди свідка (1)
ЮНІ ДОСЛІДНИКИ ПОДАЮТЬ НОВІ ІДЕЇ (0)
Родом із березня (1)
Здоров’я і довголіття – прилучанам, процвітання - Прилукам (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz