Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 11:58

Календарь новостей

«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Октябрь » 01
Науково-методичний центр управління освіти Прилуцької міської ради 

На сьогодні науково-методичний центр управління освіти Прилуцької міської ради - один із кращих в Чернігівській області. Його очолює Відмінник освіти України, лауреат обласної премії ім. Софії Русової Світлана Чернякова. 
НМЦ надає науково-методичну допомогу всім закладам освіти міста, і це приносить позитивні результати. Серед напрямків роботи НМЦ і координація участі освітян у різноманітних міжнародних та всеукраїнських конкурсах. Дві гімназії Прилук стали переможницями Всеукраїнського конкурсу "100 кращих шкіл України", а їх директори - переможцями Всеукраїнського конкурсу "100 кращих керівників ЗНЗ України"
.

Три навчальні заклади є переможцями суспільної акції "Флагман ... Читать дальше »
Просмотров: 5736 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Сьогодні радісна та урочиста мить в історії нашого міста — міста козацької слави, яке розташоване на тихоплинних берегах ріки Удай. 
925 років історії — це час руйнувань та розбудов, поразок та перемог, горя та щастя, занепадів та процвітань. 
Сьогодення міста сповнене новими подіями, працею його жителів, кількість яких налічує майже 60 тисяч. Жителі Прилук — щирі, привітні, працелюбні люди, які вірять в Єдиного Бога, поважають працю дідів-прадідів, з любов’ю готують молоде покоління до життя. 
Місто з гордістю можна назвати європейським, адже в ньому не лише декларуються, а й утілюються в життя європейські стандарти під керівництвом мудрого та вправного господаря міста — міського голови Юрія Володимировича Беркута. 
Сьогоднішні Прилуки — це сучасний діловий центр, промисловий комплекс якого налічує 25 підприємств, що представляють легку, харчову, видобувну, поліграфічну та машинобудівну галузі промисловості.
Найбільші підприємства, вироби яких відомі за межами країни, – АТ тютюнова компанія «В.А.Т. – Прилуки», ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин», ТОВ «Алітоні», ТОВ «Укратекс», ЗАТ «Прилуцька швейна фабрика», що діють за участю іноземного капіталу, НГВУ «Чернігівнафтогаз» ВАТ «Укрнафта». Крім того, функціонують такі підприємства; ПП «Прилучанка» (фабрика художніх виробів); ЗАТ «Вербена» (виробництво шкіргалантерейних виробів); ВАТ «Будмаш» (машинобудування); КВТФ головних уборів «Корона» (легка промисловість); ТОВ ВКП «Прилуки – Агр ... Читать дальше »
Просмотров: 4404 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Відгудів у Прилуках на Чернігівщині Воздвиженський ярмарок. Все тут було: різьбленості, кераміка, меди, ковбаси, одежина, взуття, саджанці, канарейки.... І найголовніше - різного роду культурності: де книги й журнали, а де танці й співи... 
"Тепер Прилуки матимуть ще одну площу - Соборну", - оголошували зі сцени панове достойники. І вдікривали свіжовикладену Площу Соборну, що вже тепепр облаштована в історичній частині Прилук, де Собор Різдва Богородиці і Стрітенський храм. Там відкривали також пам`ятникову композицію "Трьох святих".


У Міськвиконкомі ж відбувалася презентація п`ятого випуску журналу "Прилуки.Фортеця", виданого художньо-редакційною командою Ігоря Павлюченка у книгарні "За двома зайцями". Також за ініціативою влади перевидано книгу "Прилуки" Георгія Гайдая, побачила світ нова книжка - доробок Ольги Лукаш "Таємниці прилуцьких вулиць", перевипущено Центральною міською бібліотекою ім.Л.Забашти набір із п`ятнадцяти листівок "Прилуки в часі". 


Удень на великій сцені на площі Центральній співали народні гурти, серед котрих і той, що з більруського міста Прилуки, і прекрасний танцювальний "Сіверські клейноди". 
Увечері мав місце концерт з участю гурту "Табула Раса", ВІА "Пєсняри" інші, та святковий салют.
Просмотров: 647 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Зграї бродячих собак стали "нормою" для Прилук. За останні два роки їх кількість на вулицях міста загрозливо зросла. Воно й не дивно - околиці Прилук рясніють смітниками, які є добрим джерелом харчів для бездомних тварин. Стихійному розмноженню чотириногих бродяг сприяє і відсутність у місті притулку, де б тварини оглядалися ветеринарами, стерилізувалися й утримувалися певний час. 
До виконавчого комітету міської ради постійно надходять дзвінки, індивідуальні й колективні листи з вимогами розв'язати проблему бродячих тварин. Адже, як би там не було, жалість до тварин зникає, коли йдеться про ваше здоров'я і тим паче про здоров'я ваших дітей. 
Виловом бродячих тварин у Прилуках раніше займалося КП "Комунальні послуги". Щодня, крім вихідних, працівники даного підприємства здійснювали відлов та усипляння тварин. Ці роботи виконувалися відповідно до укладеного з управлінням житлово-комунального господарства договору. Щороку з міського бюджету виділялося 20 тисяч гривень. Однак ось уже другий рік поспіль служба не працює, а кількість собак в місті зростає в арифметичній прогресії. Якщо в попередні роки чисельність бездомних тварин була регульована і комунальники щороку відловлювали близько 400 бродячих котів та собак, то зараз ситуація дійсно некерована. 
Проблема в тому, що на даний час комунальне підприємство не має можливості проводити відлов бродячих собак із подальшим їх умертвінням, оскільки препарат, який використовували для евтаназії в попередні роки, на сьогодні заборонений. 
Згідно із Законом України "Про захист тварин від жорстокого поводжен ... Читать дальше »
Просмотров: 714 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz