Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Понедельник, 29.04.2024, 04:10

Календарь новостей

«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Психологічне насильство
Довгий час вважалося, що домашнє насильство є особистою справою кожної сім’ї. Сьогодні, згідно із стандартами міжнародного права, воно офіційно визнано порушенням права людини. За даними досліджень 56% жінок були жертвами насильства з боку чоловіка, 65% страждають від психологічного насильства, 30% - від фізичного, 5% - від економічного. В половині випадків насильство відбувається в благополучних сім’ях. 

Якщо більшість жінок мають уявлення або відчували на собі, що таке фізичне чи сексуальне насильство, то тільки деякі розуміють, що таке психологічне. 

Психологічне насильство - це насильство, яке пов’язане з дією одного члена сім’ї на психіку іншого шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, які доводять постраждалого до стану емо-ційної напруги, втрати можливості захистити себе, завдається значна шкода психічному здоров’ю. 

Психологічне насильство у багатьох випадках буває страшніше фізичного. Воно примушує жертву терпіти постійний душевний біль, приниження, образи, погрози і переслідування. Але не всі жінки можуть правильно визначити такий вид насильства і адекватно реагувати на нього. В більшості випадків, покоряючись волі чоловіка, жертва стає безпомічною, неспроможною реально оцінити ситуацію, вона навіть не намагається себе захистити. Багато жертв морального тиску впевнені, що саме так мають будуватися сімейні відносини. І якщо фізичне насильство можна ідентифікувати (звернутися за допомогою в міліцію, зняти побої, подати до суду), то психологічне довести дуже важко. 

Які ж причини психологічного тиску в сім’ї? Якщо чоловік в шлюбі не реалізувався як особистість, то саме на дружину він виплескує свій гнів і образу. Саме її він винить у всіх своїх невдачах. Щоб досягти бажаного результату і ще сильніше ранити свою другу половину, чоловік підключає дітей, маніпулюючи вже не тільки почуттями дружини, а й власних дітей. Існує визначений тип чоловіків, які беруть за дружин потенційних жертв. Це, як правило, власні, деспотичні люди, яким хочеться довести всім свою могутність. Жінка для них - особиста власність. Таке життя може продовжуватися роками. Жертва психологічного насильства стає агресивною, дратівливою, у неї занижена самооцінка, виникає тривожність, почуття вини і депресії, з’являється тенденція до психосоматичних захворювань. Трапляються випадки, коли жінка починає вживати алкоголь чи наркотики, або від страждань і безвихідності намагаються здійснити самогубство. 

Якщо Ви стали жертвою психологічного насильства і не в змозі самі вирішити проблему, то звертайтеся за допомогою до спеціалістів Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який знаходиться за адресою: вул. Київська буд.78, корп.2; тел.4-42-36. 

Газета "В двух словах" 
м. Прилуки №2 за 08.01.09


Просмотров: 736 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 1
0  
1 Владимир Юрьевич   (23.01.2009 10:04) [Материал]
Так что-то я не понял!!! Только мужики мучают женщин? А наоборот не бывает? Автор, не гони. Женщины порой ведут себя похлеще чем мужчины. Так что я бы со многим в статейке поспорил. А вообще написано как-то уж очень песимистично. Неужели всё так плохо в семьях?! Пишите лучше о любви и взаимоуважении. Воспитывайте в людях добрые качества.

Смотрите также:
У місті буде повноцінний ВУЗ? (0)
І знову прилучани в числі найкращих у світі (0)
Виживати разом з миколою Яковченком (0)
На начало апреля восемь, на конец - семь (0)
ПРАВО на ПРАВДУ (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz