Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 11:50

Календарь новостей

«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Январь » 27
Президент України Віктор Ющенко відзначив почесним званням «Мати-героїня» 23-х мешканок Чернігівщини. Високу відзнаку за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку отримали й три прилучанки: Валентина Головко, Тетяна Могильникова, Надія Свириденко. Кожна з цих жінок народила та виховала п’ятьох дітей.

Газета "В двух словах" Прилуки


Просмотров: 662 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

Минулого четверга усі місцеві ринки не працювали у звичному для містян режимі. Точніше, зовсім не працювали – ворота кожного з них прикрашали великі замки. Тож збентежені і невдоволені покупці, не солоно хльобавши, з порожніми руками поверталися додому. 

Як з’ясувалося, причиною надзвичайної ситуації став страйк місцевих підприємців, які поїхали до Чернігова, аби провести акцію протесту проти Закону «Про місцеві податки і збори», оскільки він передбачає підвищення податків для малих і середніх підприємств у десятки разів. 

У нас же, пересічних жителів міста і потенційних відвідувачів ринків, сама по собі напрошується думка про можливі ціни на промислові товари і продукти харчування, які й зараз добряче «кусаються». Невже будуть ще вищими! Поживемо - побачимо. 

Газета "В двух словах" Прилуки

Просмотров: 626 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

Як відомо, ринок праці інерційний, і його реакція на зміни в економічному секторі є природною. На щастя, у Прилуках поки що не відчувається суттєвих змін ні в режимі зайнятості, ні в кількості вакансій, ні в кількості шукачів роботи. Хоча торік ринок пропозиції робочої сили був майже на 300 чоловік вищим за 2007 рік, а рівень працевлаштування на 1 відсоток меншим. 

Протягом січня-грудня 2008 року до центру зайнятості звернулося 5 тисяч 123 мешканці міста, більшість з яких звільнилися з ТОВ ВТФ «Керамік-Прилуки», АТП-17407, ВАТ «Будмаш», ТОВ «Велмі-Пром», ЗАТ «Маслозавод», ВАТ Прилуцький завод «Білкозин», ДП «Пластмас-Прилуки», ТОВ «Алітоні» та ДП Нарком-агро КХП-2. На початок року у місті вакантними є лише 159 робочих місць. Тому і навантаження на одне робоче місце високе – 15 чоловік. Сталим попитом на місцевому ринку праці продовжують користуватися професії швачки, перукаря, водія та кухаря. Найбільш перспективними є підприємства легкої промисловості – їх розвиток обумовлений широким залученням вітчизняних та іноземних інвестицій. Найближчим часом збережеться попит на кравців та швачок. 

За прогнозованими даними відтік людей із сфери виробництва можливий у лютому-березні 2009 року. Наступним етапом буде збільшення ринку пропозицій робочої сили за рахунок поширення кризи на приватний бізнес. 

Олена ВАСЮК,
газета "В двух словах" Прилуки


Просмотров: 755 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

Справедливість слів шлягеру минулого століття, який возвеличував життєстверджуючу силу пісні у людській долі, на ділі довели учасники щорічного, уже традиційного музичного проекту «Дозвольте запросити». На Старий Новий рік він вкотре зібрав у міському Будинку культури переповнену залу шанувальників самодіяльного мистецтва. І дарма, що фінансова криза уже відчувається, центр зайнятості не встигає обліковувати безробітних, у магазинах і ринках недокупитися через шалені ціни - ми співаємо, бо ж ми - люди! А пісня, як відомо, нам і будувати, і жити допомагає. І хто з нею крокує по життю, той ніколи й ніде не пропаде. 

Гучними оплесками глядачі зустрічали улюблених артистів, добре знаних у місті співаків і музикантів. Привітання з новорічними святами звучали від директора міського Будинку культури Олександра Дубовика, юних вокалістів ансамблю «Камертон», учасників театру хореографічної мініатюри «Апломб», Світлани Бірюзової та Інни Кірочок, Олени Кривобок та Ольги Компанець, вокальних ансамблів «Горлиця» та школи мистецтв, Олександра Козленка та багатьох інших виконавців. Упродовж майже двохгодинного концерту у залі панувала атмосфера свята і неперевершених емоцій. Сподіваємось, що і рік прийдешній також подарує усім нам лише гарні події і відчуття. 

Газета "В двух словах" Прилуки



Просмотров: 696 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

У квітні 2009-го газета «В двух словах» святкуватиме своє 15-річчя. Готуючись до ювілею, ми звернулися до читачів з проханням поділитися думками щодо «плюсів» та «мінусів» нашого видання.

Станіслав Петрович, розповсюджувач преси:
- «В двух словах» має багатьох постійних читачів. Вони купують газету із задоволенням. Щоправда, останнім часом попит на друковані видання значно знизився - це стосується всіх без виключення газет і журналів. Прилучани стали купувати менше преси. З відгуків, що чую від своїх покупців, зрозуміло: до газети звикли, вона подобається. Серед побажань - більше уваги приділяти Прилукам, нашим людям і підприємствам.
 
Людмила Іванівна, пенсіонерка:
- Я корінна прилучанка, тому в газеті завжди шукаю матеріали про наше місто: які події відбуваються, чим живуть городяни. Словом, люблю новини Прилук. Це насправді цікаво. А різноманітні рецепти й поради - то не моє. Зараз стільки цієї інформації, що аж в очах мерехтить. Навіщо ж іще й сторінки місцевої газети займати такими публікаціями?
 
 
Тетяна Василівна, бібліотекар-бібліограф:
- Як працівник культури, в кожній газеті я перш за все шукаю розповіді про події в своїй галузі. Тому приємно, що «В двух словах» про культуру Прилук не забуває. Хотілося б дізнаватися з газети й про книжкові новинки України та міста. Сподіваюся, це моє побажання буде враховано, і на сторінках видання з’являться публікації й про нові книжки, і про їх авторів.
 
Ольга Миколаївна, продавець:
- Газету «В двух словах» читаю усі п’ятнадцять років, з першого номера! Раніше вона мені більше подобалася, бо друкувалося більше цікавого: порад по господарству, по догляду за тваринами та городньою ділянкою. Зараз же переважна увага приділяється прилуцьким подіям, а вони в мене інтересу не викликають. Вже традиційно починаю читати «В двух словах» з останньої сторінки, з розповідей про зірок кіно та естради. Люблю й життєві історії, вірші прилуцьких поетів. Ще у газеті дуже зручна програма телебачення - найкраща за всі інші місцеві видання.

Опитування провела 
Влада СОКОЛОВА,
газета "В двух словах" Прилуки


Просмотров: 678 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

Розбиралися по-рідному 

Кажуть, коли чоловік ревнує, то - любить. А коли б’є? На це запитання достеменно відповісти ніхто не може. З любов’ю чи без, а подружні пари жили і живуть, навіть й тоді, коли чоловік дозволяє собі підняти руку на рідну жінку. 

Такі родинні стосунки непоодинокі у Прилуках, хоча далеко не кожна жінка звертається за допомогою до правоохоронних органів. Та от дві жертви чоловічої «любові» не витерпіли подібного знущання і заявили в міліцію на своїх суджених. 15 січня до Прилуцького МВ УМВС надійшла заява від місцевої жительки, 1982 року народження, яку напередодні під час сварки побив чоловік. Цього ж дня з аналогічною заявою до міліції звернулася і жителька Яблунівки, 1986 року народження. Чоловік відлупцював свою дружину прямо посеред села – біля магазину. На разі проводиться подальша перевірка цих випадків. 

Недогледіли 

16 січня за допомогою до правоохоронців Прилук звернулася жителька Київської області. Справа в тім, що напередодні при невідомих обставинах у маршрутному таксі у неї пропала сумочка з документами. 
18 січня ще одна жінка прогавила свою поклажу, правда, відпочиваючи у кафе «Каїр». Окрім документів у дамській сумочці були ще й 850 гривень. 

Староноворічний «подарунок» 

Останнім часом у місті почастішали випадки викрадення мобільних телефонів прямо на вулицях. Невідомі особи нападають на жертв, б’ють їх і з «трофеєм» зникають у невідомому напрямку. Так, 14 січня близько 17 години у парку Центру творчості дітей та юнацтва стався такий випадок. Невідомі побили 35-річного чоловіка і забрали його телефон. 


Газета "В двух словах" Прилуки

Просмотров: 5200 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz