Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 21:31

Календарь новостей

«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ПРИЛУЦЬКІ ГІМНАЗИСТИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ З ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ EUROPA NOSTRA
Протягом двох днів (12-13 грудня) у Києві проходив Всеукраїнський конкурс з європейської інтеграції серед старшокласників у рамках проекту "Змагання з підвищення обізнаності про відносини між Україною та Європейським Союзом" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Для участі в конкурсі зареєструвалися 495 шкільних команд з усіх областей України, Криму, а також міст Києва і Севастополя.
Відбір команд і перший етап відбувалися через Інтернет. Учні, демонструючи свої знання про Євросоюз, відповідали на питання тестів. У такий спосіб у кожній області визначилася команда-переможниця. Зокрема, на нашій Чернігівщині перемогла команда Прилуцької гімназії №1 у складі: учні 11-А класу Ігор Сохань, Дмитро Маліяда, учениця 9-Б класу Аліна Пальоха, учитель географії Людмила Іванівна Газарян, вчитель інформатики Володимир Павлович Ліпін.
Другий етап проходив у Києві, де зібралися 27 найсильніших команд з усієї України. Учасників урочисто привітав Жозе Мануель Пінту Тейшейра - посол, Голова Представництва Євросоюзу в Україні. У якості експертів залучалися представники донорських структур, ЗМІ, творчої інтелігенції та відомі громадські діячі України.
У перший день учасники мали презентувати одну з країн-членів ЄС. Команді Ігоря Соханя за жеребкуванням дісталася Ірландія. Усі принади й таємниці цієї чудової країни гімназисти розкрили в театралізованій постановці. Особливе захоплення у глядачів викликав ірландський танець у виконанні Аліни Пальохи.
Ще більш напруженою виявилася боротьба наступного дня: команди презентували плани дій щодо покращення співробітництва Україна-ЄС. Цікавим було різноманіття запропонованих ідей - від місцевих екологічних дій до обґрунтованих пропозицій гармонізації національного законодавства та його адаптації до стандартів Європейської Спільноти.
У ході підготовки до виконання цього завдання прилучани частково використали інформацію про проект TACIS, що реалізується в нашому місті, як приклад надання Євросоюзом фінансової та технічної допомоги Україні, і запропонували у рамках даного проекту здійснити заходи по врятуванню річки Удай.
За результатами змагань команда Прилуцької гімназії №1 увійшла до десятки найсильніших. Наші діти отримали неоціненні знання про ЄС, знайшли нових друзів з різних куточків України, а також побачили перспективи, які відкриваються перед ними завдяки різним програмам для молоді Європейського Союзу в Україні.

30.12.2009                                                                                                         Газета "Град Прилуки"
Просмотров: 5071 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Афганская история (0)
Разговор будет коротким (0)
Здоров’я і довголіття – прилучанам, процвітання - Прилукам (0)
На підтримку підприємців (0)
Данс-дует – 2007 (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz