Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 04:23

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
У новий рік – із новим устаткуванням
У новий рік – із новим устаткуванням
Що найголовніше в нашому житті? Чого насамперед люди бажають одне одному? Правильно, здоров’я. Очевидно, саме тому настільки дорогі ліки та медичне обладнання. Наприклад, новий рентген-комплекс, що за кілька тижнів працюватиме в центральній міській лікарні, коштує близько мільйона гривень.
Питання про придбання сучасного рентгенобладнання обговорювалося на рівні міста не один рік, але надто вже непідйомним для місцевого бюджету був фінансовий бік цієї проблеми. А в тому, що проблема справді нагальна, мало хто сумнівався. Особливо на собі її відчули пацієнти з гінекологічними, урологічними захворюваннями, хворобами шлунково-кишкового тракту, які були змушені шукати апарати для рентгеноскопічного обстеження в інших містах області. Проте невдовзі прилучани вже не витрачатимуть на поїздки свій час і гроші.
– Наше рентгенологічне устаткування частково відпрацювало свій ресурс, і для того, щоб надавати медичну допомогу на сучасному рівні, потрібно мати нове рентгендіагностичне обладнання, – розповідає Лариса ІВЧЕНКО, головний лікар Прилуцької центральної міськлікарні. – Тому ми звернулися за допомогою до Валерія ДУБІЛЯ. Валерій Олександрович поставився до проблеми з розумінням, залучив інших меценатів: Юрія Коптєва, Анатолія Мирошниченка та Олега Авер’янова, і було придбано устаткування виробництва Південної Кореї. 
Поставка комплектуючих, монтаж і установка тривали в жовтні-листопаді. Орієнтовна вартість новинки разом із супровідними роботами – мільйон гривень. Зараз обладнання вже змонтоване, зроблено пробні знімки. Залишилося тільки отримати дозвільні документи від радіологічних лабораторій. За словами головного лікаря, це суто технічна сторона справи, яка забере кілька тижнів. Тож, найімовірніше, новий рентгенкабінет відчинить свої двері вже на початку 2011 року.
Сучасний комплекс має три місця. Тут можна робити цифрові рентгенологічні знімки високої якості в горизонтальному і вертикальному положеннях та проводити рентгеноскопію – так звані відеозаписи функціонування внутрішніх органів. Нове обладнання відзначається також низьким рівнем опромінення. Обстеження проводитиметься безкоштовно. Якщо ж необхідно буде виконати знімок на рентген-плівці, хворий купуватиме її в аптеці.
Олександр Бойко

НА ФОТО: рентгенлаборант Віктор РІЛОВ біля нового обладнання
Просмотров: 496 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Телефонуватимемо по-новому (0)
У квітні 2009-го газета «В двух словах» святкуватиме своє 15-річчя (0)
Публічне "зцілення" (0)
VII ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ З РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ПРИЛУЧЧИНИ (0)
Вы уже бросили курить? (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz