Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 21:43

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
З усвідомленням усіх невирішених проблем
З усвідомленням усіх невирішених проблем
Під великим знаком питання була зустріч ліквідаторів із міським головою Юрієм Беркутом того ж таки 14 грудня. Та все-таки з холоду під Пенсійним фондом учасники ліквідації перебралися до теплого актового залу міськради. 
Захід супроводжувався здавленим кашлем, що раз по раз лунав у приміщенні. Звичайно, підірваному здоров’ю чорнобильців акції на морозі та ще й голодування приносять тільки шкоду. Тому голова міськрайонного добровільного товариства "Спілка Чорнобиль" Юрій БУКОНКІН підкреслив важливість співпраці з владою: "Добре, що є можливість вирішувати питання на рівні зустрічей і круглих столів, не вдаючись до безстрокових голодувань". Але наскільки ж питання вирішуються, якщо, за його ж словами, "…терпінню чорнобильців прийшов кінець"?
Уже вкотре було озвучено потреби ліквідаторів, які держава не поспішає задовольняти. Крім наболілої пенсійної проблеми, їх у чорнобильців вистачає. Передусім це недостатні суми бюджетних коштів на санаторно-медичне забезпечення та придбання ліків. Претензії – не тільки до владних органів різного рівня, а й до лікарів, які не хочуть виписувати рецепти, та аптечних закладів, що не відпускають потрібні препарати. Окремим пунктом стоїть забезпечення чорнобильців житлом: ось уже більше трьох років черга не просувається. Хвилює і ставлення до чорнобильців у громадському транспорті. З цього приводу Юрій БУКОНКІН сказав: "Чорнобильці – це ті люди, завдяки яким перевізники мають можливість заробляти гроші. Вони не збідніють, якщо хтось із ліквідаторів проїде безкоштовно".
Про подвиг чорнобильців, який неможливо переоцінити, у своєму вітальному слові говорив і Юрій БЕРКУТ: "Ми розуміємо, наскільки важливу справу зробили ліквідатори, спроектувавши і збудувавши всього за сім місяців захисний саркофаг – об’єкт, аналогів якому немає у світі. На жаль, кошти, виділені з державного бюджету, не дозволяють у повному обсязі виконати зобов’язання перед чорнобильцями. З усвідомленням усіх невирішених проблем хочу подякувати вам за те, що вберегли людство". 
Окремим учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було вручено почесні грамоти міської ради та подяки міського голови, а також медалі "За заслуги". Настрій чорнобильцям намагалися підняти своїми номерами учасники художньої самодіяльності. Зокрема, один із ліквідаторів, Анатолій КИЗИМ, прочитав усмішки Павла Глазового. 
Закінчилися урочистості покладанням квітів до пам’ятного знака жертвам Чорнобиля. 
Олександр Бойко
Просмотров: 4440 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
НОВИЙ ГОЛОВНИЙ МІЛІЦІЯНТ (0)
Десяті «Мистецькі барви» (0)
Продажа недвижимости, наследственность. Что изменилось? (1)
Право на сім’ю (0)
Ход выполнения Стратегии устойчивого развития Прилуччины до 2011 года (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz