Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 00:16

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
У Містечку Віри, Надії, Добра
У Містечку Віри, Надії, Добра
На початку грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день інвалідів. У ці дні громадськість із особливою увагою придивляється до потреб людей з обмеженими можливостями, вшановує мужність їхнього духу, допомагаючи гідно протриматись у нелегкому сьогоденні.
Дата 3 грудня напряму стосується підопічних Прилуцького Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Цього року заходи з її нагоди розпочалися ще наприкінці минулого місяця. 26 листопада в ЦСРДІ пройшов День відкритих дверей "Містечко Віри, Надії, Добра", у якому взяли участь працівники та вихованці дитбудинку, учні музичної школи, вихователі садочка №10, студенти гуманітарно-педагогічного коледжу та 5 дітей-інвалідів, які не відвідують Центр. Проведені огляд дітей і консультація лікаря-педіатра, психологічний тренінг "Пізнай себе", майстер-клас із ритмічної гімнастики "Роби як ми, роби краще за нас", екскурсія "Наш Центр".
1 грудня наші вихованці Карина Ющенко та Євгенія Нагорна з номерами художньої самодіяльності побували у Чернігові на благодійній зустрічі "Хай добром розквітнуть душі". На обласній виставці робіт дітей із особливими потребами було представлено більше 20 наших експонатів.
2 грудня дітлахів гостинно вітало кафе "Шоколадниця Катруся", де відбулася родинна зустріч "Раз добром зігріте серце вік не охолоне". У затишній атмосфері зібралися діти з батьками, працівники Центру, гості та помічники – студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу. Для дітей була влаштована концертно-розважальна програма, під час якої вони змагалися у цікавих конкурсах. Діток веселили казкові герої – ляльки-велетні Кіт і Мишка. Чудово показали себе вихованці у власних виступах. Вірші прилуцької поетеси Ніни Полив’яної прочитали Євген Рябота, Інна Рожнова, Олена Плодієнко, Дмитро Швець. Яскраво і невимушено виглядав танок Олени Плодієнко та Дмитра Швеця "На прогулянці". Порадувала грою на домбрі Карина Ющенко, котра виконала нову п’єсу "Париж". Багато цікавого про життя Центру розповіли кольорові слайди, що демонструвалися на великому екрані.
Протягом заходу дітки ласували смакотою. Під звуки фанфар у центр зали вивезли триповерховий торт, прикрашений фігурками казкових звірят. Під кінець дітлахи одержали сувеніри від студентів і пакунки з ласощами. Незабутнє свято завершилося дискотекою.
3 грудня, безпосередньо в Міжнародний день інвалідів, наші вихованці приймали гостей удома – у приміщенні Центру. Сюди завітали міський голова Юрій Беркут, секретар міської ради Олександр Правосуд, начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш, радник міського голови Володимир Папазов, депутат міської ради Григорій Мисан. Із привітаннями виступили Юрій Беркут та Ганна Малиш, котрі побажали діткам усіляких гараздів, здоров’я, успіхів, наснаги, натхнення. Приємним моментом для малечі стало вручення подарунків від міського голови. Дівчатка раділи наборам прикрас і косметики, хлопчики ж зачаровано розглядали ігри для розвитку інтелектуальних здібностей. 
Справжнім сюрпризом для дітвори стало й вітання від працівників Центру – вчителів-реабілітологів, логопеда, психолога, які у віршованій формі поздоровили дітей по підгрупах у залежності від їхніх уподобань: інтелектуалів, господарників, спортсменів, артистів, рукодільників. 
Вихованці у свою чергу порадували дорослих номерами художньої самодіяльності. Усіх розчулив вірш про маму, прочитаний Тетяною Пушкарьовою. Успіх мали вже знайомі музична п’єса "Париж" і танок "На прогулянці". Міському голові Юрію Беркуту на згадку про душевну зустріч діти подарували рукодільне панно.
Того ж дня Центр брав участь у міжміському фестивалі творчості інвалідів "Повір у себе", який проводився у профілакторії "Нафтовик". Діти стали свідками чудової інформаційно-розважальної феєрії, дізнавшись із цікавих відео- і фотоматеріалів історію створення і життя Центру реабілітації та громадської організації молодих інвалідів "Фенікс". У фойє діяла виставка декоративних робіт, яка включала й роботи дітлахів Центру.
У концертних номерах проявили себе Євген Рябота, Інна Рожнова, Олена Плодієнко, Дмитро Швець, Тетяна Пушкарьова, Євгенія Нагорна, подарувавши усім присутнім масу гарних вражень. Було влаштоване й смачне пригощання учасників фестивалю, а на згадку їм вручили по пакунку солодощів.
Насамкінець 3 грудня приймали вітання вдома 5 дітей-інвалідів, котрі тимчасово не перебувають на реабілітації у ЦСРДІ. 
Адміністрація, працівники та вихованці Центру щиро дякують за подаровану радість людям, котрі не залишаються осторонь їхніх проблем: генеральному директору ВАТ "Прилуцький хлібозавод ім. І. Супруненка" Людмилі Супруненко, начальнику Управління бурових робіт Юрію Кравценюку, виконавчому директору ДП "Нафком-Агро" Валерію Розку.

Василь Гавриленко, директор ЦСРДІ
Просмотров: 562 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Базари на замках (0)
[Новости Прилук]
Быть или не быть студенческому самоуправлению? (0)
Прилуцька міська рада повідомляє (1)
Вестник местной власти (0)
Як платимо за послуги? (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz