Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 06:24

Календарь новостей

«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Январь » 12

Отныне французский нападающий будет конкурентом Андрея Шевченко за место в стартовом составе Синих. Сумма, которая была уплачена за Николя Анелька не разглашается, но по слухам она колеблется в пределах 15-ти млн фунтов стерлингов.

Главный тренер Челси Аврам Грант хотел заполучить этого игрока еще до матча против Тоттенхэма. Теперь израильский наставник может быть доволен.

В Болтон, из которого француз перебрался в Челси, 28-летний нападающий перешел летом из Фенербахче. Тогда за него было заплачено около семи млн фунтов стерлингов.

Появление в Челси Анелька, забившего в этом сезоне в Премьер-лиге уже 10 голов, существенно снижает шансы на попадание в основной состав украинца Андрея Шевченко.


Просмотров: 771 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

"Все члены Президиума были едины в своем мнении: сборную должен возглавить украинец, - отметил президент ФФУ Григорий Суркис. - "Кандидатуры было две. Наставник молодежной сборной Украины Алексей Михайличенко и главный тренер Днепра Олег Протасов. Президиум рекомендовал Исполкому обратить внимание на кандидатуру Михайличенко".
"Почему не иностранного? Я провел много переговоров с зарубежными специалистами разного уровня и понял, что понять менталитет украинского футбола может только отечественный специалист", - заявил Григорий Суркис.

"Почему не Протасов? Его работодатель владелец Днепра Игорь Коломойский был согласен только на то, чтобы Протасов совмещал работу в клубе и в сборной. Мы, как и сам тренер, решили, что это будет не корректно по отношению любой стороны. Он поблагодарил нас за приглашение, но решил отказаться", - подчеркнул Суркис.

В пятницу, 11 января, Алексей Михайличенко был назначен новым тренером сборной Украины. Он сменил на этом посту Олега Блохина.

Голосование по кандидатуре тренера было единогласным. Контракт с Алексеем Михайличенко заключен по схеме 2+2. Тренерский штаб сборной окончательно не сформирован. По предварительной информации в него войдут Вадим Евтушенко, Владимир Веремеев, Михаил Михайлов.

44-летний специалист с 2004 года тренировал молодежную сборную Украины, с который играл в финале чемпионата Европы-2006.

Просмотров: 872 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

З метою недопущення використання фальсифікованих ліків міська лікарня налагоджує контроль за закупівлею та реалізацією лікарських засобів, які для потреб лікувальних закладів Прилук закуповуються централізовано за кошти місцевого бюджету за результатами проведення відкритих торгів.

Відомості про переможців торгів надаються в Державну інспекцію з контролю за якістю лікарських засобів. Однією з вимог при проведенні торгів є наявність у кожного учасника відповідних сертифікатів.

Обласна Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів регулярно надсилає приписи (у 2007 році їх було отримано 29) на тимчасову заборону використання лікарських засобів. У Державний фармакологічний центр МОЗ України передається інформація про всі випадки побічної дії ліків, зареєстрованих у лікарнях Прилук (торік їх зареєстровано 14).

А ось випадків використання та зберігання медикаментів із закінченим терміном придатності, не зареєстрованих в Україні, субстандартних і фальсифікованих ліків у медичних закладах міста не виявлено.

«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року






Просмотров: 794 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

У Прилуках для ефективного вивчення української мови у школах створені всі необхідні умови.

По-перше, збільшилася мережа класів з поглибленим вивченням рідної мови, у яких опановують рідну мову 228 учнів (що на 66 учнів більше торішнього показника) у гімназії №1, ЗОШ І-ІІІ ст. №№3, 6, 9, 10, 12, 13, у шести школах міста 114 учнів факультативно вивчають українську мову, українську літературу 12 учнів в школі №10, у профільних класах – 122 учні.

По-друге, навчають дітей рідній мові 77 кваліфікованих спеціалістів-філологів, серед яких 7 учителів-методистів, 17 мають звання старшого учителя, 45 - вищу кваліфікаційну категорію.

В обласному турі предметної олімпіади з української мови та літератури команди учнів 8-11 класів завоювали ІІ загальнокомандне місце. Юні прилучани вибороли 8 дипломів, серед яких диплом І ступеня у Марії Богдан (восьмикласниці школи №6) та Ольги Смоленської (учениці 11 класу гімназії №5), яка стала учасником Всеукраїнського туру.

Результатом проведення листопадового огляду-конкурсу на кращу організацію роботи із забезпечення функціонування української мови є призові місця гімназії №5, ЗОШ І-ІІІ ст. №6 та гімназії №1.

«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року





Просмотров: 830 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (1)

У рамках проекту «Самі пишемо історію» міська бібліотека №3 (мікрорайон м’ятно-дослідної станції) провела акцію «Знайди свідка».

Активні читачі бібліотеки (учні ЗОШ І-ІІІ ст. №№ 2, 6, 7), які проживають у мікрорайоні, збирали матеріал про страшні часи Голодомору 1932-1933 років у місті та свідків того лихоліття. Результатом акції, яку вирішено розширити і продовжити у наступному році, стало попереднє підведення підсумків, виставка-перегляд зібраного матеріалу, конкурс малюнків «Голодомор очима дітей» та бе-сіда «Геноцид українського народу».


«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року




Просмотров: 803 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

Останнього четверга кожного місяця в клубі цікавих зустрічей «Особистість», який декілька років поспіль діє при центральній міській бібліотеці ім. Л. Забашти, проходять зустрічі з талановитими й обдарованими юнаками і дівчатами Прилук. Збираються в клубі майбутні поети й прозаїки, художники й дизайнери, архітектори й флористи, розповідають про свої захоплення, про чудовий світ мистецтва, у якому вони роблять свої перші несміливі кроки. Напередодні Нового року у клубі була представлена наймолодша творча молодь Прилук, учениці шкіл №12 та №13 Юля Сіренко, Альона Лисенко та Вікторія Піддубна.

Потяг до написання віршів Юлія Сіренко відчула у ранньому дитинстві. Звичайно, це були недосконалі поетичні рядки. Але вже тоді дівчинка уміла помічати у сірій буденності осіннього дня чарівну мелодійність дощу і загадковість падаючого листя. Її дитячі враження лягали рівненькими рядочками на папір, щораз оживляючи у пам’яті неповторну красу дня минулого.

Поетичні здібності Юлі помітили вчителі-мовники. І згодом дівчинка стала членом шкільної літературної студії «Соняшник». Нині ж про талановиту прилучанку знають і в області – Юля заявила про себе з першої сторінки обласної дитячої газети «Ліхтарик». Вона також є активною учасницею всеукраїнського конкурсу «Читач року», міського - «Податки очима дітей», на якому представила байку «Лев і олігарх». І хоча у дівчинки активне творче життя, та майбутнього не пов’язує з поезією - мріє стати міліціонером.

Альона Лисенко бачить себе заступницею усього живого, а екологічну компетентність вважає проблемою сучасності. У своєму досить юному віці займається науковим розробками і дослідженнями (Альона є членом Малої академії наук). Торік її напрацювання в області радіопротекторних рослин (тих, які виводять радіонукліди з людського організму) високо оцінило журі екологічного конкурсу. Нині ж дівчина поринула у загадковий і довершений світ бджіл. Окрім наукових досліджень захоплюється й живописом, вважаючи, що кожна людина має вміти висловлювати себе.

Восьмикласниця школи №13 Віка Піддубна – не по роках доросла дівчинка. Уже з 6-го класу почала вивчати періодичну таблицю Менделєєва, бо переконана, що хімія – основа усього. Захоплення юнки також незвичні – хоче лікувати природу, особливо дерева, які потребують нашої допомоги, і полюбляє вишивати. Останнє вона перейняла від своєї бабусі, яка вишиває рушники і серветки, зберігаючи народні звичаї й традиції.
Олена ВАСЮК



Просмотров: 809 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

Прилуки - славне старовинне місто, яке розкинулося на берегах річки Удаю. Перші сторінки історії нашого міста пов’язані з подіями далекого минулого.

Хоча в літописі й не згадується про будівництво фортеці на річці Удай, але, мабуть, саме тоді, коли у 988 році князь Володимир почав будівництво і заселення укріплених міст по берегах річок, і було засноване місто Прилуки, або як його тоді називали - Прилук.

Першу письмову згадку про Прилук-город залишив нащадкам київський князь Володимир Мономах (один із найвидатніших діячів України-Русі 11-12 століть) у знаменитому «Повчанні своїм дітям».

Все життя прилучани боролися за свої землі, славили власними іменами рідний край. Місто чарує неповторною красою, вабить прилучан і гостей славною історією. Але хотілося б привернути особливу увагу підростаючого покоління до історії Прилук, адже молодь отримала від пращурів цінну культурну спадщину. Їм творити нове, світле, прекрасне місто, його історію.

На території Прилук є чимало архітектурних та історичних пам’яток, які заслуговують на увагу.

Не так давно у місті відбулася знакова подія: встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку. Всіх цікавить, чому ж Великий Кобзар зображений саме в молодому віці з пензлем і палітрою в руках? А тому, що неодноразово він відвідував наше місто молодим. Саме в 1845 році за завданням археографічної комісії, замальовуючи архітектурні пам’ятки Полтавщини, малював наш Спасо-Преображенський собор.

Згідно з «Програмою розвитку туризму в області» працівниками музею розроблені туристичні маршрути по рідному місту: «Вул. Київська - історична зона», «Вул. Переяславська -1 Травня - Котляревського - історична зона», «Прилуки в роки Великої Вітчизняної війни».

Пройшовши цими маршрутами, можна поринути у вирій подій минулих часів. Мало кому відомо, що вулиця Київська мала такі назви: Київська (Ніжинська), Роменська, Ніжинсько-Роменська, Олександрівська, К. Лібкнехта, Ле-ніна. Зупинившись біля колишнього заводу продтоварів, можна дізнатися, що в цій будівлі до війни розташовувалася перша міська аптека.

В стилі провінційного класицизму побудовані двоповерхові цегляні будинки багатих прилуцьких купців. Найбільші з них - будинок Золотарьових, у якому раніше містилося громадське зібрання, а нині міськвиконком і будинок Фріда, де на початку 20 ст. розміщувався банк взаємного кредиту, до Великої Вітчизняної війни - медичний технікум, після війни - ветеринарний технікум.

Цікаво буде дізнатися про істор ... Читать дальше »
Просмотров: 1167 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

Щоб в Новому 2008-у році у вашому домі оселилися щастя і достаток, на Старий Новий рік (ви не забули?) треба запросити їх «на вогник». Цим запрошенням здавна служить різдвяний вінок. Якщо ним увінчані вхідні двері зовні, то це означає, що господарі охоче впустять до своєї оселі добрих людей і духів з подарунками. Вінок, який символізує колесо життя, плетуть із хвойних гілок (можна штучних), прикрашаючи блискучою мішурою, дзвіночками, стрічками, шишками.

Якщо ви зустрічаєте Старий Новий рік у себе вдома, придивіться до тих, хто переступив ваш поріг до настання свята. Це стосується не лише гостей, а й сусідів, листонош і т.д. Люди, які попросили у вас поради (навіть рецепт салату чи торта), стануть вашими помічниками. А той, хто сам вам щось підказав, пояснив, чогось навчив, може виявитися вашим… шефом. Зрозуміло, дану підказку не варто трактувати буквально, але дуже може бути, що людина з таким же ім’ям чи з того ж року народження допомагатиме вам долати життєві щаблі.

А тепер інша ситуація: на Старий Новий рік ви опинилися в гостях, у веселій компанії. Зверніть увагу на тих, хто знаходиться з вами за святковим столом. Особливо, якщо з одного боку біля вас сидить чоловік, а з іншого – жінка. Прикмета гласить: справа дама, то чекайте великих витрат, якщо молодий чоловік – кар’єра піде вгору, але доведеться наполегливо працювати. Коли ж жінка (дівчина) сидить зліва – рік видасться доволі спокійним, ви отримаєте спадщину або укладете вигідну угоду. Сусід зліва - чоловік? На часі – ремонт житла чи переїзд.

Багато про що може розповісти й дім. Скриплять двері? Значить, у ваше житті ввійде щось нове. Тече кран? Доведеться економити. Розсипалось сміття? Не варто ризикувати та ув’язуватись в авантюри. Будь-які проблеми з каналізацією пророкують проблеми з майном. Ваш собака не замовкає ні на хвилину або ви весь час чуєте гавкіт дворових собак? Пора проявити щедрість…

Якщо на Старий Новий рік здибаєте п’яну ватагу, знайте: вас чекають великі зміни. Коли ж зустрінуться люди добрі й веселі, рік буде ситий, але пасивний. Якщо вам вдасться втихомирити крикливих, неспокійних перехожих, доля піднесе в новому році особливий подарунок. Тож Удачі вам!

«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року







Просмотров: 797 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

Від імені всіх членів Прилуцької територіальної організації УТОГ висловлюю щиру подяку за милосердя, співчуття та благодійну допомогу небайдужим людям та усім організаціям, які упродовж року допомагали нечуючим інвалідам з дитинства: міському голові Юрію Беркуту, генеральному директору «Хозімпекс» А.Є. Гавриленку, начальнику НГВУ «Чернігівнафтогаз» В.П. Прозору, директору ВАТ «Білкозин» Ю.Ю. Корнюшку, приватним підприємцям А.К. Мірошніченку, С.В. Бондаренку, Н.М. Шипіловій, Н.П. Науменко, О.Б. Кравченку, голові правління АЗТЗ О.Ф. Гмирянському, президенту благодійного фонду «Європа» В.О. Дубілю, керівнику товариства «Онікс» А.М. Ященку, завідуючій кафе «Ласуня» О.І. Готчієвій, генеральному директору ВАТ «Прилуцький хлібзавод» Л.М. Супруненко, керівникам фракцій БЮТ та «Партії Регіонів».

Нехай новорічні свята принесуть усім злагоду, щастя, добробут, здоров’я та впевненість у завтрашньому дні.

Л.В. ЛЯХОВСЬКА, голова Прилуцької ТО УТОГ





Просмотров: 776 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

Попри всі негаразди та труднощі сьогодення, ще багато прилучан - істинних любителів і цінителів прекрасного - знаходять час та зусилля, аби почерпнути розумне, добре й мудре, відвідуючи засідання клубу книголюбів «Джерело». Так і 16 грудня 2007 року актова зала музичної школи (її люб’язно надає клубу директор школи Анатолій Бірюзов) зібрала відданих книголюбів на 252-ге засідання. Воно приурочувалося важливій події в житті нашого міста: виходу в світ чудового видання - енциклопедичного довідника «Прилуччина».

Про життєвий шлях одного із авторів довідника Олексія Савона, його роботу над «Прилуччиною», вивчення та збір цікавого матеріалу про рідний край, малу батьківщину, захоплююче розповіла голова клубу «Джерело» Галина Черкасова, котра, незважаючи на хворобу, всі свої знання й зусилля спрямовує на те, щоб пломенів у Прилуках вогник культури.

Олексій Савон під впливом чудових вчителів із самого дитинства захопився краєзнавством. Другим автором довідника є Дмитро Шкоропад, редактором - Георгій Гайдай, які пішли у вічність, не дочекавшись виходу книги. Вона мала побачити світ у 1997 році, але цілих десять літ йшла до читача. І якби не матеріальна підтримка нашого земляка-мецената Юрія Коптєва, то, мабуть, ще довго аркуші з безцінною інформацією про рідну прилуцьку землю залишалися б у шухлядах, нікому не відомими.

Книга висвітлює історію Прилуччини та Прилук, всіх сіл, селищ і найменших хуторів - навіть тих, що зникли з лиця землі. Так, згадка про зниклий хутір Барабашів дуже схвилювала киянку Валентину Бойко, яка в дитинстві часто гостювала у своїх прилуцьких дідуся та бабусі, і згаданий хутір - це хутір її прадіда. Інформація з довідника надихнула Валентину Бойко на написання чудової розповіді про свій рід, його генеалогію до газети «Сіверщина». Ця стаття була опублікована й у газеті «В двух словах».

Довідник містить цінні факти, які по крупинці, по крапельці довгі роки збирали автори. Це дані про природу Прилуччини, її адміністративний поділ, міські вулиці, пам’ятки архітектури й археології, меморіальні об’єкти, підприємства, установи, організації, товариства, заклади науки та культури, а також про відомих осіб, життя та діяльність яких тісно пов’язані з нашим краєм. Довідник містить 200 ілюстрацій, карт-документів та картосхем.

Автор передмови до книги, координатор проекту «Дім Миколи» Ігор Павлюченко, в своєму виступі звернув увагу присутніх на те, яким неоціненним внеском у духовну скарбницю Прилуччини стало видання т ... Читать дальше »
Просмотров: 838 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz