Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 16:01

Календарь новостей

«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Январь » 28
У виконкомі міської ради відбувся конкурс по визначенню пасажирських перевізників на десяти міських автобусних маршрутах: №№ 3, 4, 9а, 14а, 15а, 19, 21, 30, 31, 33. Маршрути №19 (як соціальний) та №21 (як комерційний) були об’єднані у ЛОТ №1, аналогічні №4 та №21 – у ЛОТ №2.

У конкурсі взяли участь 11 претендентів, хоча заявок на обслуговування маршрутів №№ 3, 15а, 31, 33 та Лот №2 до конкурсного комітету не надійшло.

За результатами підрахунку набраних балів та огляду транспортних засобів переможцями на маршрутах визнано ВАТ «Прилуцьке АТП 17407», яке обслуговуватиме маршрути №9а («з-д Тваринмаш – селище Будмаш») та №30 («273 квартал – ЦТДЮ – в/м 12»), суб’єкти підприємницької діяльності О.К. Шинкаренко (маршрут №14а «с. Сухополова – Дослідна»), В.І. Францілов (маршрут №19 «селище Будмаш – Дослідна»), В.В. Луцай, В.П. Кудлай, Ю.В. Скиртач, В.Ю. Даниленко, В.В. Скрипченко та В.І. Францілов (маршрут №21 «Дослідна – 273 квартал»).

«В двух словах» №4 (722) від 24 січня 2008 року





Просмотров: 841 | Добавил: admin | Дата: 28.01.2008 | Комментарии (0)

Рішенням виконкому міської ради 15 січня дозволено головам комітетів самоорганізації населення Прилук засвідчувати справжність підпису на дорученнях громадян з обмеженими фізичними можливостями для надання їх в установи Ощадного банку з послідуючим вирішенням питання щодо внесення в інформаційно-аналітичну систему «Реєстр вкладників заощаджень громадян» даних, необхідних для індентифікації вкладника при відкритті рахунка.

При засвідченні справжності підпису на дорученні голова комітету самоорганізації населення зобов’язаний перевірити справжність підписів громадян, які звернулися за вчиненням нотаріальної дії.


«В двух словах» №4 (722) від 24 січня 2008 року




Просмотров: 963 | Добавил: admin | Дата: 28.01.2008 | Комментарии (0)

Коментар щодо штрафів за прорушення Правил дорожнього руху інспектора профілактичної роботи Прилуцького відділення ДАІ в Чернігівській області, летенанта міліції Юрія Устюгова.


- Юрію Миколайовичу, чутки щодо підвищення штрафів обґрунтовані?


- Чутки небезпідставні. Однак, на даний час ніяких збільшень штрафних санкцій за порушення водіями Правил дорожнього руху не існує. Це питання розглядається, але поки що змін до адміністративного кодексу не внесено.


- На вулицях міста ми все частіше бачимо патрульні автомобілі та інспекторів ДАІ, які перевіряють у водіїв документи. Чим викликана така активність?

- Згідно з розпорядженням МВС №1 від 8 січня 2008 року за підписом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка проводиться комплексне відпрацювання території України, яке має на меті виявлення та фіксування інспекторами ДАІ грубих порушень водіями Правил дорожнього руху, що безпосередньо впливає на безпеку руху. Як доводить практика і сурова дійсність, на автошляхах України (Прилуки не виключення) травмується і гине не один десяток людей. Для прикладу, кількість ДТП на території міста та району у 2007 році зросла у порівнянні з 2006 роком з 108 до 124 випадків, як і тих, хто у них постраждав. А по Україні торік загинуло більше 9 тисяч осіб, травмовано понад 60 тисяч. Тож задуматися усім нам є над чим. З 10 січня упродовж місяця у місті проводиться відпрацювання у посиленому режимі, до якого залучаються усі працівники відділення. На тих водіїв, які порушили Правила дорожнього руху (керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, хто створює аварійну ситуацію на автошляхах, яка несе небезпеку здоров’ю і життю пішоходів, не зупиняється на вимогу працівника державтоінспекції) інспектором ДАІ оформляється адміністративний протокол з одночасним врученням сповіщення - з’явитися до суду для прийняття відповідного рішення.


- Тож інспектор ДАІ не має права вилучати посвідчення водія навіть за грубе порушення ним Правил дорожнього руху?

- Ні. Лише при наявності відповідного рішення суду.


- Чи багато у місті за цей період виявлено порушників Правил дорожнього руху?

- З початку проведення відпрацювання працівниками Прилуцького ВДАІ уже складено 40 адміністративних протоколів на водіїв, котрі своїми діями створили аварійну обстановку на автошляхах нашого міста, 12 затримано за керування у стані алкогольного сп’яніння. Ще двох водіїв притягнуто до адмінвідповідальності за незупинку на вимогу пр ... Читать дальше »
Просмотров: 874 | Добавил: admin | Дата: 28.01.2008 | Комментарии (0)

Незважаючи на те, що майже кожна телевізійна програма «Слово депутата» не обходиться без обговорення проблем, пов’язаних з наданням послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, інформації, яка б вис-вітлила, чим живе сьогодні підприємство, що надає ці послуги, над чим воно працює, що робить для вирішення існуючих проблем та що планує робити в подальшому, дуже мало. Тому кореспондент нашої газети звернувся до директора КП «Прилукитепловодопостачання» Володимира Назіма із запитаннями, що нині особливо турбують прилучан:

$IMAGE1$

- Володимире Івановичу, те, що проблем з тепло- та водопостачанням у місті вистачає, ми бачимо не лише з екранів телевізорів. А тому мешканців міста цікавить, що робить КП «Прилукитепловодопостачання», аби послуги були якісними, надавались безперебійно та ще й не дорожчали ?

- Дійсно, наших проблем не приховаєш навіть якби й захотів. Це - й мережі, й обладнання, а віднедавна - ще й підвали. Шукати винних у цьому - даремна і невдячна справа. Так сталось, і так є.

В деякій мірі заспокоює те, що в інших містах ситуація значно гірша. Але це заспокоєння слабке, воно жодним чином не впливає на робочий ритм підприємства. А тому підхід такий: існує проблема - має бути і її вирішення. При цьому головним критерієм є покращення якості послуги та зниження її енергоємкості. За рік, що минув, по технічному переоснащенню підприємства нами було зроблено в 3-4 рази більше, ніж за 2 попередні роки разом узяті.

В опалювальному сезоні особливо актуальною є тема теплопостачання, тож зупинюсь саме на ній. Найбільшим проектом 2007 року, який на даний час майже закінчений, є реконструкція 3-х теплових пунктів (ТП): по вул.Костянтинівська, 110; Костянтинівська, 115; Садова, 104. В її результаті принципово змінена схема гарячого водопостачання. До реконструкції на котельні спочатку грівся теплоносій, який надходив по трубопроводу в ТП, потім за рахунок його тепловіддачі нагрівалась гаряча вода, яка вже після цього надходила споживачам. Тобто, для гарячого водопостачання було задіяне потужне котельне обладнання, робота якого, особливо в неопалювальний період, призводила до значних витрат палива та електроенергії. Після реконструкції ж гаряча вода гріється безпосередньо на ТП. Там встановлені модулі для нагріву води, проведений газ, встановлені насоси. Переваги цього очевидні. По-перше, і найголовніше - підприємство має змогу забезпечувати нормативну температуру гарячої води, не допускаючи при ць ... Читать дальше »
Просмотров: 4673 | Добавил: admin | Дата: 28.01.2008 | Комментарии (0)

На січень припадає дві пам’ятні дати, пов’язані з іменем прилуцького художника Едуарда Усова - день його народження (28.01.1938) та день смерті (5.01.1978).



Едуард Усов народився в Корюківці на Чернігівщині, з 1944 року проживав у Прилуках. Звідси поїхав навчатися спочатку до Київського училища прикладного мистецтва, а згодом - до Кишинівського художнього училища ім. І. Рєпіна, яке успішно закінчив і залишився у Молдавії. Той щедрий край полонив Едуарда Прокоповича назавжди, художник втілював у своїх роботах неповторні молдавські краєвиди, багатих внутрішньою красою людей, малював дружину Клавдію, кохання до якої проніс через все життя. Полотна й акварелі митця помітно вирізнялися з-поміж тодішнього живопису, бо мали свій почерк, свій стиль.

У 1966 році 28-літній Едуард Усов став членом Спілки художників СРСР. Це дало йому можливість познайомитися з провідними радянськими митцями, побувати у багатьох куточках країни. Творче спілкування надихало, вчило незалежності й непокірності, сповнювало роботи новизною. Роботи Усова експонувалися на всесоюзних та міжнародних виставках, отримували схвальні відгуки критиків.

У 1972 році Едуард Прокопович повернувся до Прилук, де мешкала його мати, влаштувався на роботу в художню майстерню. Він був першим і єдиним на той час у місті членом Спілки художників СРСР. Люди, котрим пощастило працювати поряд з Усовим, досі згадують його як неординарну, надзвичайно талановиту особистість, він завжди мав свою думку і не визнавав загальноприйнятих авторитетів. Така позиція не могла залишитися непоміченою тодішньою владою. Художника відверто зневажали, намагалися обмежити його діяльність. Якось дві роботи Усова були визнані найкращими за підсумками міжнародного конкурсу в Чілі, й прилучанин отримав у нагороду путівку до Голандії. Та Едуарда Прокоповича за кордон не випустили спецслужби, оскільки «не відпо-відав» образу радянського громадянина. За спогадами сучасників, особливо після цього випадку Усов зламався, намагався заглушити алкоголем образу й біль.

Восени 1977 року художник захворів на цироз печінки, а 5 січня 1978-го, не доживши кілька днів до 40-ліття, Едуард Усов помер. Посмертні виставки художника про-йшли в Києві та Прилуках, його роботи залишилися в приватних колекціях, у запасниках музеїв. Нині ім’я видатного земляка напівзабуте, спогади про нього бережуть хіба що серця тих, кому довелося зустрітися з ним на життєвих стежках. Це несправедливо. Едуард Усов - один з найкращих аквареліс ... Читать дальше »
Просмотров: 1005 | Добавил: admin | Дата: 28.01.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz