Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 07:17

Календарь новостей

«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Январь » 21
Новий рік для прилучан-пенсіонерів, як і для усіх українців, які отримують пенсії, розпочався з приємної новини. Справа в тому, що з 1 січня 2008 року набрав чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Цим Законом, окрім затвердження кошторису держави на нинішній рік, внесено низку важливих змін до законодавчих актів, які регулюють питання пенсійного забезпечення громадян. Детально про них розповідає начальник управління Пенсійного фонду України в місті Прилуки Тетяна Костєєва. - Важко переоцінити важливість внесених змін для кожного пенсіонера, хто вже в січні одержить нові розміри пенсій. Суть цих змін полягає в тому, що з початку року для всіх пенсіонерів, які одержують пенсії за базовим пенсійним законом вартість одного року страхового стажу в солідарній системі збільшена з 1% до 1.2%, а з 1 жовтня 2008 року - до 1.35%. Крім цього, тим пенсіонерам, у яких при визначенні заробітку для обчислення пенсій була застосована середня заробітна плата працівників за 2002-2005 роки, пенсії перерахують з урахуванням цього показника за 2006 рік, який становить 928 гривень і 81 копійку. - Що це конкретно дасть кожній людині та як ці зміни взагалі вплинуть на систему пенсійного страхування? - Для того, щоб дати відповіді на ці питання згадаємо, з урахуванням якого показника середньої заробітної плати перераховувались всі пенсії з 1 січня 2004 року. На той час згідно із Законом був застосований показник середньої заробітної плати за 2002 рік на рівні 306 гривень і 45 копійок. Якщо ж зараз застосувати показник середньої заробітної плати за 2006 рік, який у тричі більший, заробіток для обчислення пенсії такої людини також зросте у три рази. - Зміни торкнуться й інших категорій пенсіонерів? - Звичайно. Будуть проведені також перерахунки тим особам, які мають статус „Дитина війни» (крім тих, на яких поширюється дія Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соці-ального захисту»). Підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, буде виплачуватись незалежно від встановлення інвалід-ності та у розмірі, встановленому для учасників війни (10 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність). Нагадаю, що згідно Закону «Про соціальний захист дітей війни» дитина війни - це особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої Світової ... Читать дальше »
Просмотров: 808 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

У прилуцьких відділеннях Ощадбанку знову з’явилися черги: люди прагнуть якнайскоріше отримати свою тисячу гривень, покладену ще на «радянські» ощадкнижки. Незважаючи на те, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запевнила українців: гроші отримають всі вкладники, - ажіотаж у відділеннях банку не зникає і черги не зменшуються. Пенсіонери (а саме вони складають основну частину черг) не рахуються ні з часом, ні з самопочуттям, вистоюючи по кілька годин, аби зареєструватися, щоб згодом отримати обіцяні кошти. Турбот прибавилося і працівникам Ощадбанку. Вони не встигають обслуговувати такої кількості людей, як того вимагає необхідність. Та, як запевнила керуюча його Прилуцьким відділенням Ощадбанку №221 Валентина Бєлка, робота зі створення реєстру вкладників у Прилуках налагоджена. Тому не потрібно негайно поспішати до банку і годинами вистоювати в чергах - згодом заощадження будуть виплачені усім вкладникам. Валентина Василівна детально зупинилася на порядку отримання грошових заощаджень: «Державний ощадний банк України з 8 січня 2008 року приступив до створення Реєстру вкладників і власників державних цінних паперів. Це дасть можливість прискорити процедуру повернення знецінених грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР, що діяли на території України. Для проведення ідентифікації вкладники повинні звернутися до установ банку за місцем знаходження вкладу, пред’явивши наступні документи: - паспорт громадянина України та ксерокопії сторінок паспорта, які містять прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, серію та номер паспорта, дату видачі та найменування органу, що його видав, відмітку про місце реєстрації, відмітку про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера (за наявності); - довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її ксерокопію (довідка не надається у випадку наявності в паспорті відмітки про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера); - ощадних книжок по компенсаційних рахунках, а за їх відсутності, ощадних книжок за вкладами Ощадбанку колишнього СРСР; - цінних паперів (облігацій Державної цільової безпроцент-ної позики 1990 року, державних казначейських зобов’язань СРСР, сертифікатів Ощадного банку СРСР). У випадку звернення до установи банку довіреної особи вкладника, додатково до перелічених документів додаються довіреність вкладника, оформлена належним чином, її ксерокопія, паспорт громадянина України та ксерокопії сторінок, які містять прізвище, ім’я, по батькові, да ... Читать дальше »
Просмотров: 807 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

Однією з проблем сучасності є питання працевлаштування. Особливо боляче його відчувають найбільш незахищені верстви населення - інваліди. З 3824 інвалідів різних категорій, які мешкають у Прилуках, 102 особи з обмеженою працездатністю перебувають на обліку в Прилуцькому міськрайонному центрі зайнятості. Протягом минулого року для них було створено 281 спеціалізоване робоче місце, на які, через надання певних профорієнтаційних послуг, працевлаштовано 46 осіб (загалом торік 50 інвалідів отримали нове місце роботи) і знято з обліку за власною заявою 20 чоловік. Практикується в місті й надання послуг із психологічної підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. Торік трьох інвалідів направлено на навчання до Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів. 17.01.2008
Просмотров: 815 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

Традиційно напередодні Старого Нового року головна сцена нашого міста розпочинає новий рік улюбленим проектом прилучан - «Зірковим дуетом». І хоча ідея запозичена із телевізійних каналів, та вона знайшла підтримку і схвалення у місцевого глядача. Переповнена зала, море квітів та шалені оплески, якими зустрічали і проводжали глядачі кожну зіркову пару, красномовно засвідчували його вдалість. Феєричне шоу, якого чекали прилучани, подарувало і артистам, і їхнім шанувальникам незабутні емоції та гарний настрій. Приємним та несподіваним сюрпризом цьогорічного проекту стали виступи не лише вокальних пар. Своє мистецтво і талант демонстрували танцювальні й інструментальні дуети. У ролі Діда Мороза запам’ятався глядачам Віктор Оніщенко (головний спеціаліст відділу санітарно-екологічного контролю міської ради), який разом з чарівною Оксаною Пуць (хореографом Центру творчості дітей та юнацтва) подарував присутнім вальс. Декілька разів на біс глядачі викликали інструментальний дует Олександра Козика (депутата міськради) і Анатолія Бірюзова (директора дитячої музичної школи), Алли Прокоф’євої (керівника театру хореографічної мініатюри «Апломб») та Василя Гавриленка (директора реабілітаційного центру). Нестихаючі аплодисменти лунали і на адресу танцювальних пар Алли Єлизарової (головного бухгалтера управління соціального захисту населення) та Олександра Бургуна (вчителя школи Айкідо-тенкай), Валентини Мишак (хореографа народного ансамблю танцю «Прилучанка») та Олександра Єлизарова (шеф-кухаря ресторану «Старий двір»), вокальних дуетів Лілії Нікітченко (заступника міського голови) та Олександра Дубовика (директора Будинку культури), Світлани Бірюзової (начальника відділу культури і туризму міськради) та Володимира Драги (спеціаліста управління освіти), Володимира Макогона (депутата міської ради) та Світлани Королько. Оваціями зустріла зала і виступ гурту «Пан-Чо» та Олега Власенка (директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), які на мить повернули глядачів у неповторні часи 80-х і дали можливість бадьоро підспівувати знайому «Земля в иллюминаторе». - Наш проект відкрив не одне ім’я, запалив не одну зірку, - розповідає Олександр Дубовик, директор міського Будинку культури. – Додам, що у порівнянні з минулорічним проектом (цього разу дехто з артистів вдруге вийшов на сцену) відчувається значний професійний ріст виконавців. Тож ми плануємо й надалі продовжувати цей проект і вже 14 лютого, у день святого Валентина, представимо публіці нові зіркові ду ... Читать дальше »
Просмотров: 864 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

Із радістю й надією зустрічають Новий рік лікарі урологічного відділення Центральної міської лікарні, адже у першому півріччі 2008-го відділення має отримати нове надсучасне обладнання – апарат німецького виробництва “Шторц” для трансуретальних втручень на сечовому міхурі. Цей апарат вартістю 200 тисяч гривень – подарунок мецената, депутата обласної ради Анатолія Мірошниченка. Перший транш у розмірі 100 тисяч гривень уже надійшов до Києва, звідки фахівці й доставлять “Шторц” до Прилук. Нове обладнання дозволить проводити найскладніші операції на сечовому міхурі (видалення злоякісних і доброякісних пухлин, каменів тощо) без хірургічного втручання, тож перед лікарями і хворими відкриються нові можливості. В області подібне обладнання віднедавна має лише Чернігівська обласна лікарня – воно було придбане на бюджетні кошти. Тож неважко здогадатися, скільки часу прилучанам довелося б чекати цього апарату, аби не допомога земляка. Людмила Смик
Просмотров: 776 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

Напередодні Нового року, 26 грудня, на міській площі вирувало свято: струнким рядом вишикувалися 10 новеньких автобусів «Еталон» - подарунок прилучанам від депутата обласної ради Анатолія Мирошниченка. Зранку відбувалася урочиста їх передача в експлуатацію. Вона зібрала чимало людей, адже питання міського пасажирського транспорту стосується чи не кожної прилуцької родини. Не менше за пасажирів раділи новому транспорту й водії та кондуктори ВАТ «АТП-17407», котрі з того дня почали працювати на нових автобусах. Директор підприємства Анатолій Хоружий не приховував свого святкового настрою: «У переддень Нового року «АТП-17407» в особі інвестора Анатолія Мирошниченка дарує прилучанам десять нових комфортабельних автобусів. Частина з них працюватимуть на маршруті №1 «Манжосівка-Дослідна», куди від-правляться прямо з площі. З 28 грудня ці автобуси курсуватимуть з 6-ї до 18-ї години, з інтервалом 10-12 хвилин. Тож чимало проблем щодо очікування автобусів зникне. З 18-ї до 23-ї години на маршруті №1 працюватимуть два автобуси, інтервал руху складатиме 40-45 хвилин. Останні автобуси з кінцевих зупинок «Манжосівка» і «Дослідна» йтимуть о 23.00. Десять нових «Еталоноів» - не останнє поповнення автопарку, а лише перша ластівка. У цьому році Анатолій Костянтинович налаштований придбати для Прилук ще 10-15 автобусів, щоб замінити ЛАЗи й ЛіАЗи, які використовують пального в три-чотири рази більше, ніж новий транспорт. Адже пальне - основна стаття затрат автопарку. Прикро було чути від прилучан, що підприємство продали, що нові власники на ньому поставили хрест. Бо насправді ВАТ «АТП-17407» тільки-но починає відроджуватися! Ми оновлюємо рухомий склад, трудимося для прилучан, працюємо на перспективу. І нові автобуси - живий цьому приклад». До речі, десять нових автобусів - не перший новорічний подарунок прилучанам від депутата Мирошниченка. Урологічне відділення Центральної міської лікарні коштом Анатолія Костянтиновича невдовзі буде обладнане сучасним апаратом «Шторц», який на Чернігівщині має лише обласна лікарня. Як повідомив Анатолій Мирошниченко, кошти за нього вже перераховані, і через кілька місяців апарат встановлять у ЦМЛ. «З 1992 року я живу в Прилуках, тут моя родина, мої діти. І друзів та знайомих значно більше, ніж на Харківщині, звідки я родом, - сказав Анатолій Костянтинович. - Тож відчуваю себе прилучанином і не можу залишатися байдужим до проблем городян - вони добре відомі й мені. Питання пасажирських перевезень нагальне для територіальної громади, во ... Читать дальше »
Просмотров: 768 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz