Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 16:36

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
«Хочу всіх обігріти»
«Хочу всіх обігріти»
Розчарувавшись у можливостях державної медицини, головний лікар однієї з провідних прилуцьких стоматологічних клінік пройшла випробування розпачем і критикою за людяність
Звичка розпочинати нове життя з нового часового відрізку закладена в наших людях на ментальному рівні. Кидаємо курити й виходимо на пробіжки ми зазвичай із понеділка, з наступного місяця воліємо давати старт ремонту чи переїздити в інше помешкання, глобальніші зміни відкладаємо на новий рік. А в житті Тетяни Петренко переворот прийшовся якраз на рубіж тисячоліть. У 1999 році вона оформилась як приватний підприємець і взяла в оренду кабінет у міській стоматологічній поліклініці, де впродовж 16 років до того працювала лікарем-стоматологом. А ще через рік, на самому початку ХХІ століття, Тетяна Василівна перенесла свою практику в нове приміщення, нині відоме як "Стоматологічна клініка лікаря Петренко".
- Прийшли такі часи, що працювати по-старому стало неможливо – настільки вичерпали себе методи й матеріали. З’явилися сучасні методики, застосування яких держава не могла й не може собі дозволити. Співчуваю лікарям, котрі працюють у державних клініках, – у голосі гордої за власну справу лікарки чуються непідробні, але виправдані нотки жалю: як-не-як, здібним фахівцям важко розкритися на державній службі.
Тому й не дивно, що люди віддають перевагу приватним стоматологам – незважаючи на значно вищу вартість їхніх послуг. До речі, увесь минулий рік ціни в "Клініці Петренко" всупереч постійному дорожчанню матеріалів трималися на одному рівні, і лише з початку 2011-го все ж довелося їх трішки підняти. Як повідомила Тетяна Василівна, зараз фотополімерна пломба коштує близько ста гривень, але десять років тому вдвічі менша вартість ідентичної послуги прибутку приносила більше. А прибуток для неї – це передусім засіб для розвитку клініки. 
- Коли починала самостійну практику, приймала по 1-2 пацієнти за день, – пригадує стоматолог. - Сиділа практично без діла, у відчаї. Потім від людини до людини пішла реклама, і клієнти потягнулися активніше. Через рік узяла ще одного спеціаліста, а зараз працюємо вже вчотирьох.
Своїми підопічними-колегами - Євгенієм Цапком, Ігорем Галасом і Олександром Гребінником - головний лікар задоволена на всі сто. Здібні молоді фахівці постійно вдосконалюють навики, проходять семінари, зокрема, у знаменитій полтавській клініці-студії "Аполлонія". Проте, на думку Тетяни Петренко, не тільки кваліфіковані спеціалісти й сучасне обладнання гарантують успіх приватної стоматології.
- Важливу роль у нашій професії відіграє людяність. Кожного хворого шкода, хочеться всіх обігріти, як рідних. Звідси й знижки для літніх людей, дітей. Мене часто критикували, казали, що так не можна вийти на високі прибутки. Але інакше я не вмію і всіх своїх привчаю до цього. Багато пацієнтів ходять до нас роками, вникаємо в їхні особисті проблеми. Раджу нашим клієнтам і всім прилучанам слідкувати за здоров’ям зубів та ротової порожнини, проходити профілактичні огляди, а стоматологам міста з нагоди професійного свята зичу сімейного благополуччя та, звісно ж, успіхів у роботі.
Олександр Бойко


9 лютого – Міжнародний день стоматолога
Традиція відзначати стоматологічне свято цього дня пов’язана з образом Святої Аполлонії – доньки олександрійського чиновника, що увірувала в Христа у період багатобожжя. Аполлонію піддали жорстоким катуванням, вимагаючи зречення від християнства. Коли вона відмовилася, їй вирвали всі зуби і загрожували спалити живцем. Але відважна жінка сама кинулась у вогонь. Це сталося 9 лютого 249 року.
Страждання і християнський подвиг Аполлонії вразили її сучасників і нащадків, які з вуст в уста передавали легенду про те, що варто тільки помолитися їй – і зубний біль вщухне. Свята Аполлонія стала позаконфесійним символом.

Двоякий фтор
За словами Тетяни Петренко, актуальною стоматологічною проблемою для прилучан є флюороз – захворювання, що розвивається у дітей до прорізування зубів за умови тривалого вживання води з підвищеним вмістом фтору. В Україні флюороз найбільше поширений у Полтаві та Прилуках. У нашому місті рівень фтору в питній воді перевищує норму в 4 рази, що спричинює заміщення ним кальцію в кристалічній решітці емалі. Як наслідок, на зубах з’являються коричневі плями, емаль стає нерівною і важко піддається чищенню.
Що цікаво, фтор у воді на зуби дорослих людей впливає позитивно, зміцнюючи їх і захищаючи від карієсу. Так, прилучани хворіють на карієс значно менше, ніж доросле населення північних районів Чернігівщини, де вміст фтору у воді низький.
Просмотров: 469 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Если есть счетчики (0)
Підступний подих кризи відчувають промислові підприємства Прилук (2)
Психологічне насильство (1)
У новий рік – із новим устаткуванням (0)
Проблеми сім’ї - проблеми країни (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz