Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 02:10

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Десяті «Мистецькі барви»
Десяті «Мистецькі барви»
Упродовж чотирьох днів Прилуки гостинно приймали учасників Міжнародного фестивалю «Мистецькі барви», який проводився вже вдесяте. 3 лютого в приміщенні гуманітарно-педагогічного коледжу пройшла прес-конференція журі та прозвучали позивні фестивалю. У коледжі змагалися артисти в різних номінаціях, а 6 лютого в міському Будинку культури відбувся гала-концерт.
Характерною ознакою ювілейного фестивалю стала широка географія. До Прилук з’їхалися конкурсанти з Росії, Білорусі, Польщі, Вірменії, Китаю та 13 областей України. Велика роль відводилася організаційним моментам, із чим справився оргкомітет фестивалю на чолі з незмінним директором і натхненником Олександром Дубовиком. Високий рівень організації відзначали й члени інтернаціонального журі – високопрофесійні діячі культури, викладачі хореографії та вокалу ВУЗів. «Фестиваль у невеликому місті носить резонансний характер, адже тут про нього знають усі. І для самого міста це неабияка реклама», – відзначив голова журі, завідувач кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Володимир Годовський.
Значно більше, ніж говорити, суддям довелося дивитись і слухати. Близько 800 учасників, наймолодшому з яких 7 років, а найстаршому – 29, представили на їхній розсуд вокальні та хореографічні номери в номінаціях «Народна пісня», «Естрадна пісня», «Академічні ансамблі», «Естрадні ансамблі», «Народний танець», «Естрадний танець», «Авторська пісня», «Мікс-танець» та «Мікс-танець (соло)». Визначено переможців і призерів у різних вікових категоріях і володарів гран-прі. Найкращим серед вокальних колективів став квартет «Автограф» із Луцька, серед хореографічних – зразковий колектив «Журавка» з міста Сарни, що на Рівненщині.
Крім того, було вручено низку спеціальних нагород: путівки на один із фестивалів у Європі та золотий, срібний і вініловий диски кращим виконавцям естрадного вокалу. Так, проект «Крем-брюле» народного театру естради «Камертон» (Прилуки, керівник Олександр Дубовик) виборов вініловий диск.
Відзначилися й інші конкурсанти з Прилук і району. У різних номінаціях призові місця здобули Ганна Русинська, Марина Юрченко, Наталія Вовк, Регіна Ганзенко, Яна Петренко, Марія Говорун, Дарина Бурмака, Ірина Даценко, Ірина Кірічок та колективи «Барви», «Натхнення», «Забава». Дипломи фестивалю отримали Вікторія Оніщенко, Вадим Маслік, Діана Заскалько, Аліна Терентій.
У рамках фестивалю також проведено екскурсії містом і районом, майстер-класи з хореографії та творчі лабораторії з вокалу. Для багатьох учасників «Мистецькі барви» можуть стати путівкою на велику сцену, адже саме тут їх помічають викладачі спеціалізованих ВУЗів. Скажімо, один із переможців минулих років прилуцький вокаліст Ігор Петренко нині навчається на безкоштовному відділенні Харківського національного університету мистецтв, чимало колишніх учасників – студенти факультету хореографії Рівненського державного гуманітарного університету. А деякі з номінантів «Барв» пробували свої сили на масштабніших фестивалях, зокрема, дитячому пісенному конкурсі «Євробачення».
Олександр Бойко
Просмотров: 3841 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Плискунівські ініціативи (0)
З правом засвідчення підпису (0)
Володимир Назім: «Існує проблема - має бути і її вирішення» (0)
Афганская история (0)
На пленарному засіданні 78 (позачергової) сесії (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz