Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Понедельник, 29.04.2024, 06:10

Календарь новостей

«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Увага! Нова Книга обліку доходів і витрат
Державна податкова адміністрація України наказом від 24.12.2010 року №1025, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.12.2010 року за №1425/18720, затвердила форму Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) і фізичні особи, котрі провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення.
Книгу прошнуровують, нумерують її сторінки та реєструють у податковому органі за основним місцем обліку.
У книзі щоденно на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді. Як і раніше, на кожного найманого працівника, що здійснює операції за готівку, необхідно зареєструвати окрему Книгу доходів та витрат.
У Книзі для найманих осіб зазначаються адреса місця здійснення діяльності, прізвище, ім’я, по батькові найманої особи та самозайнятої особи (роботодавця) та їх реєстраційний номер облікової картки платника податків, а у разі його відсутності – серія та номер паспорта (для фізичних осіб-платників податків, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті). Записи у Книзі виконуються кульковою або чорнильною ручкою (виправлення допускаються тільки із завіренням їх самозайнятою особою). 


У графі 1 вказується дата заповнення.
У графах 2 та 11 відображається сума нереалізованих товарних запасів, сировини, матеріалів на початок та на кінець звітного податкового періоду (року), яка виводиться в грошовій формі, виходячи із ціни їх придбання. 
У графі 3 щоденно відображається фактично отримана сума доходу від здійснення діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.
У графах 4-10 відображаються витрати підприємця, а саме:
- до графи 4 записуються реквізити документа, який підтверджує понесені витрати, пов’язані з придбанням товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт та наданням послуг (номер, дата і назва документа). Документами, які підтверджують витрати, можуть бути, зокрема, товарно-транспортна та/або податкова накладна, платіжне доручення, фіскальний чек, акт закупки (виконаних робіт, наданих послуг) та інші розрахункові документи;
- у графі 5 відображається загальна вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей;
- у графі 6 відображається сума витрат, яка безпосередньо пов’язана з отриманням доходу.
Самозайняті особи, які використовують найману працю, заповнюють графи 7 та 8:
- у графі 7 зазначаються адреса місця здійснення діяльності, прізвище, ім’я, по батькові найманої особи та її реєстраційний номер облікової картки платника податків, а у разі його відсутності – серія та номер паспорта (для фізичних осіб-платників податків, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);
-у графі 8 відображається вартість товару, переданого на реалізацію за цінами придбання.
Наймані особи заповнюють дані Книги відповідно до граф 1, 3, 8. Графа 3 заповнюється по кожному факту здійснення операції. У графі 8 наймана особа відображає вартість отриманого товару за цінами реалізації. Дані з Книг найманих осіб включаються до Книги самозайнятих осіб в останній день місяця.
Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, графи 7 та 8 не заповнюють.
У графі 9 відображаються витрати на оплату праці та нарахування на заробітну плату, понесені у звітному місяці.
У графі 10 відображаються фактично понесені інші витрати, безпосередньо пов’язані з одержанням доходу, які не зазначені у графах 6 та 9, включаючи вартість оплачених виконаних робіт і наданих послуг.
Графа 12 розраховується як різниця між доходом від здійснення діяльності та документально підтвердженими витратами, пов’язаними із отриманням доходу.
Фізичні особи-підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів, наданих робіт та виконаних послуг.
Дані Книги використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації за звітний податковий період (рік). 
Детальніше з порядком заповнення Книги обліку доходів і витрат можна ознайомитися на офіційному сайті ДПА України або ж на сайті Прилуцької ОДПІ у розділі «Листи ДПА».


Підготовлено відділом масово-роз’яснювальної роботи та звернень 
громадян Прилуцької ОДПІ

Просмотров: 5937 | Добавил: admin | Рейтинг: 1.0/1 | |
Всего комментариев: 3
0  
3 Nikhil   (25.03.2012 06:27) [Материал]
Was ttolaly stuck until I read this, now back up and running.

0  
2 Юрек   (29.03.2011 18:11) [Материал]
Вы же заполняете каждый день. И расходы ставите за каждый день. Фактически в книгу вносется не то, что начислено по зарплате, а то, что перечислено ( в т.ч. и налоги, начисленые на з/пл)

0  
1 Регіна Максимівна   (04.02.2011 11:20) [Материал]
Як правильно показати в книзі доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи-підприємці на загальні симстемі оподаткування графу 9 витрати на оплату праці якщо є аванс за 1 половину і за 2 половину місяця по датам чи загальною сумою.
графа 10 чи записується в кінці місяця загальною сумою?

Смотрите также:
На підтримку підприємців (0)
Від теорії - до практики (1)
Європейське місто чи шкуродерня? (0)
ПОДАРУНОК НЕБАЙДУЖОГО ЗЕМЛЯКА (0)
Вісник місцевої влади (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz