Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 07:01

Календарь новостей

«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Январь » 19
Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради повідомляє, що у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» передбачено затвердження нових розмірів прожиткового мінімуму, а також підвищення розмірів державних допомог.
Зокрема, у 2011 році запроваджується надання допомоги при народженні дитини в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановлених на день народження дитини.
Допомога при народженні дитини, яка народиться після 31 грудня 2010 року, надаватиметься у таких розмірах: на першу дитину - у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму; на другу дитину - 45 розмірам прожиткового мінімуму; на третю і кожну наступну – 90 розмірам прожиткового мінімуму.
Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги виплачуватиметься: на першу дитину - протягом наступних 12 місяців; на другу дитину — 24 місяців; на третю і кожну наступну дитину – 36 місяців.

Розмір допомоги у 2011 році

Скільки платитимуть при народженні дитини?
Статтею 19 Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» встановлено, що у 2011 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток; для дітей – 50 відсотків; для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 75 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.
Рівні забезпечення прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям із січня 2011 року становитимуть: для працездатних осіб – 197,61 грн.; для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 562,5 грн.; для дітей віком до 6 років – 448,8 грн.,
ві ... Читать дальше »
Просмотров: 748 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (1)

Україна відноситься до держав зі старіючим населенням, що призводить до постійного погіршення співвідношення між громадянами працездатного і непрацездатного віку.
На сьогодні в Україні 13,7 мільйона пенсіонерів. При цьому на 88 пенсіонерів припадає 100 осіб, які сплачують пенсійні внески, а в 2025 році 1 працюючий утримуватиме 1 пенсіонера. У 2050 році буде 125 пенсіонерів на 100 працюючих.
Досить низький рівень пенсій більшості осіб, котрі досягли пенсійного віку. Понад дві третини пенсіонерів одержують пенсії в розмірі до 1 тисячі гривень.
Незбалансованим є й бюджет Пенсійного фонду. У 2010 році із держбюджету на покриття даного дефіциту виділено майже 27 мільярдів гривень.
Крім того, на даний час існує великий розрив між розмірами пенсій жінок та чоловіків. Жінки мають меншу тривалість стажу, їхня заробітна плата в середньому майже на 30 відсотків нижча, ніж у чоловіків. Середній розмір пенсії за віком у жінок становить у середньому 872,60 гривні, у чоловіків – 1327,06.
Зважаючи на такий незадовільний стан, пенсійна система вимагає реформування. Відповідно, Уряд підготував законопроект щодо проведення заходів з реформування пенсійної системи.

Законопроектом пропонується:

1. Запровадити другий рівень пенсійної системи. Це накопичувальна загальнообов’язкова пенсійна система, яка полягає у накопиченні коштів застрахованих осіб на індивідуальних пенсійних рахунках. За рахунок даних коштів при виході на пенсію здійснюватимуться одноразові виплати та виплата довічних пенсій.
2. Обмежити максимальний розмір пенсії на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (на сьогодні - 9000 гривень).
3. Підвищити мінімально необхідний страховий стаж для одержання пенсії за віком з 5 до 15 років.
4. Проводити підвищення надбавки за понаднормативний стаж та доплат до прожиткового мінімуму при збільшенні прожиткового мінімуму непрацюючим пенсіонерам.
5. Підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі з 20 років для жінок та 25 років для чоловіків до, відповідно, 30 та 35 років для новопризначених пенсій.
6. Встановити, що розмір середньої заробітної плати, яка враховується для призначе ... Читать дальше »
Просмотров: 1001 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (1)

Особливості деклараційної кампанії – 2011
Інтерв’ю з першим заступником начальника Прилуцької ОДПІ Владиславом Вертипорохом

- Із 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2010 року. Владиславе Володимировичу, як проходитиме кампанія декларування цього року у зв’язку з набранням чинності Податковим кодексом?
- Декларування доходів фізичних осіб у 2011 році пов’язане з виконанням платниками податку вимог Закону України від 22 травня 2003 року №889-ІV «Про податок з доходів фізичних осіб», згідно з яким вони у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію для того, щоб сплатити податок, або мають право подати декларацію з метою повернення податку з бюджету.
Слід зазначити, що деклараційна кампанія нинішнього року буде провадитися відповідно до норм саме Закону №889 і не матиме значних відмінностей від минулорічної.
- Які особливості проведення кампанії декларування-2011?
- Суттєвим є те, що Податковим кодексом України, починаючи з 2011 року, термін декларування доходів громадян продовжено на місяць. Тобто, вже за наслідками звітного 2010-го декларацію потрібно буде подати до 1 травня 2011 року. Крім цього, за наслідками минулого року громадяни мають змогу скористатися ще й додатковими видами податкового кредиту щодо витрат, понесених у ньому. Зокрема, щодо суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, який належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива; щодо частини суми процентів (комісій, винагороди) за іпотечним житловим кредитом, договором оренди житла з викупом або фінансового лізингу житла, сплачених платником податку, що розраховується за правила ... Читать дальше »
Просмотров: 534 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)

8 і 9 січня до різдвяних свят під керівництвом сектору по фізичній культурі та спорту міської ради пройшли чемпіонати Прилук з шахів і шашок серед дорослих та дітей. 
У змаганнях із шахів серед дітей перемогу здобули: І місце - Євген Мірошніченко (школа №12, вихованець ДЮСШ), ІІ - Анна Ходіс (школа №6), ІІІ - Дмитро Гайдук (гімназія №5, вихованець ДЮСШ).
Добре виступив Георгій Ященко, який посів ІV місце (гімназія №5, вихованець ДЮСШ).
Серед дорослих переможцями стали: І місце - Степан Щепаняк, ІІ - Олександр Лісовий, ІІІ - Максим Костиркін (школа №12, вихованець ДЮСШ). ІV місце у Дмитра Бутейка (гімназія №5, вихованець ДЮСШ).
Бурхлива боротьба розгорнулася на шашкових змаганнях.
Перемогу серед дітей святкували: І місце - Олександр Марйоха (школа №7), ІІ - Максим Костиркін, ІІІ - Дмитро Бутейко. На ІV місці опинився Степан Душенок (гімназія №1), на V - Ілона Умен (школа №7).
Результати змагань дорослих такі: І місце - Валерій Кумейко, ІІ - Григорій Шевченко, ІІІ - Геннадій Коваленко.
Усі призери були нагороджені грамотами сектора по фізичній культурі та спорту й книжками, наданими Національним Олімпійським Комітетом.
Велика подяка начальнику управління освіти Тетяні Клименко і директору ДЮСШ Валерію Федоренку за надану можливість провести змагання, а директору гімназії №5 спасибі за приміщення для змагань.
Людмила Капурова
Просмотров: 692 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)

Легалізуйте наші зарплати!Роботодавець не поспішає офіційно вас реєструвати? Продовжуєте отримувати зароблені гроші «в конверті»? Не впадайте у відчай. Ваш керівник і оком не змигне, як у дверях його кабінету з’явиться робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
На вимогу Чернігівської облдержадміністрації влада Прилук активізує діяльність у сфері контролю за ринком праці. Рішенням виконкому міської ради утворено робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яку очолив заступник міського голови Олександр СИВЕНКО. До її складу увійшли представники управління економічного розвитку, територіальної інспекції праці, управління праці та соцзахисту, управління статистики, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, центру зайнятості, податкової інспекції, Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
Оскільки з 1 січня цього року закінчився мораторій на перевірку суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб стосовно легалізації робочих місць, відтепер перевіркою юридичних і фізичних осіб займатиметься єдина група. Минулої п’ятниці відбулося її перше планове засідання, на якому складено графік діяльності на перший квартал. До наступного зібрання, котре пройде в березні, буде перевірено чотири підприємства. Значно активніше інспектуватимуть фізичних осіб. Великий шмат роботи група матиме на міському ринку, з якого й розпочне свою роботу. 
Перевірки, які на момент виходу цього номера «ГП» уже почалися, проводяться відповідно до повноважень контролюючих органів. За результатами складаються акти й довідки. При відсутності у роботодавця документів, що підлягають перевірці, він повинен протягом двох робочих днів надати їх до управління економічного розвитку та європейської інтеграції міської ради. Про виявлені порушення робоча група інформує органи прокуратури.
Олександр Бойко
... Читать дальше »
Просмотров: 525 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)

Куди переїде палата №2?
Виходом із замкнутого кола проблем прилуцьких безпритульних може стати відкриття в місті спеціалізованого притулку

Проблема безхатченків для України зовсім не нова. Виразка на тілі суспільства, викинуті на узбіччя життя, перемелений горем інтелект – яке тільки красномовство не застосовують щодо так званих бомжів. На жаль, увага до їхніх бід здебільшого на словах і закінчується. Мало кому хочеться торкатися до просякнутого вуличною пилюкою і підвальним смородом світу. От і виходить, що реальну допомогу бездомним надає лише крихітна частина нашого нібито співчутливого соціуму.
Характерний у цьому плані приклад Прилук. У теплу пору відсутність даху над головою бродягам не надто дошкуляє, але з настанням холодів вони шукають допомоги держави. Управління праці та соціального захисту населення – першочергова в їхньому випадку інстанція – вирішувати питання бездомних самотужки не в змозі, тому змушене кликати на виручку міську лікарню. Медична установа, у функції якої не входить надання житла, з розумінням іде назустріч. Тож узимку безхатьки неофіційно прописуються на лікарняних ліжках. Ось і зараз у палаті №2 онкологічного відділення перебувають п’ятеро соціальних хворих.
Затишок, а заодно й можливість трохи підлікуватися та поїсти бодай пісного супу щодня – чого ще бажати? Але, вирішуючи таким чином власні проблеми, бездомні створюють їх іншим пацієнтам та медперсоналу.
Як потер ... Читать дальше »
Просмотров: 684 | Добавил: admin | Дата: 19.01.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz