Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 15:13

Календарь новостей

«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
З любовю до України
Прилучани вже мали нагоду познайомитися з виконавчим директором Ліги українських меценатів Михайлом Слабошпицьким, коли на цьогорічний День міста він приїздив до Прилук, аби нагородити премією ім. Є. Чикаленка мецената Юрія Коптєва. 10 грудня Михайло Федотович знову відвідав наше місто з почесною місією. А точніше, місій було дві: презентація нещодавно виданої книги Павла Халебського «Україна - земля козаків» та нагородження переможців міського туру Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. 


«Петро Яцик просив мене: «Не полиш цю справу». І я йому обіцяв. Тож робитиму цей конкурс, поки стане сил», - звернувся Михайло Слабошпицький до школярів. Письменник і журналіст, він з такою наснагою говорив про рідну мову! Ця любов передавалася дітям, знаходила відгук у їхніх серцях, адже учасники конкурсу (за словами начальника управ-ління освіти міської ради Павла Мазепи, наймасовішого в місцевих школах) - щирі прихильники українського слова. Тож грамоти та призи, отримані з рук Михайла Слабошпицького й Павла Мазепи, надзвичайно важливі для юних переможців, бо це - сходинка до нових досягнень, прагнення до нових висот. 

Цікавою видалася учням історична розповідь про події 354-річної давнини, коли на околиці Прилук зупинилася депутація з Сирії на чолі з патріархом Макарієм ІІІ. Ця оповідь, записана сином і особистим секретарем патріарха архідияконом Павлом Халебським, разом з іншими фактами з життя українських міст і сіл сивої давнини, увійшла до книги «Україна - земля козаків». Перша її презентація відбулася в Прилуках, на черзі - Київ. «Якби мене запитали, які книги мають бути на столі в українців, з-поміж інших я обов’язково назвав цю. Вона дуже сонячна, дуже дружня до нас, українців», - зазначив Михайло Слабошпицький. Ілюстрував видання наш земляк, лауреат Шевченківської премії Олександр Івахненко. 
Як повідомив представник ПМБК Ігор Павлюченко, меценат Юрій Коптєв придбав книгу «Україна - земля козаків» для прилуцьких бібліотек. Тож незабаром з нею зможуть ознайомитися всі бажаючі. 

Вікторія КОВАЛЬЧУК,
Газета "В двух словах" №52 
за 18 грудня 2008 року 


Просмотров: 694 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Прилуки – 2008: цифри і факти (0)
Мандруючи світами (0)
Самоврядування - крок до самостійності (0)
LEAP-2010 (0)
Шановні освітяни! (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz