Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 14:14

Календарь новостей

«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Декабрь » 17
Гірким відлунням нині озивається в серцях українців квітнева катастрофа 1986-го року на Чорнобильській АЕС, що принесла біду в тисячі домівок, розділила державу на життя «до» і «після» Чорнобиля. Це – мука й трагедія, подвиг і безсилля, пам’ять і нестерпний біль. 14 грудня 86-го на атомній станції було завершено спорудження саркофагу над смертоносним реактором. Цього дня в Україні щорічно вшановують ліквідаторів аварії на ЧАЕС, котрі без вагань вступили в полум’я смертельної небезпеки. 
Серед мільйонів учасників ліквідації наслідків аварії – сотні прилучан, які ні на крок не відступили перед страшною бідою, йшли туди, де були потрібні, і працювали, доки вистачало сил. 

12 грудня, напередодні Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції, у Прилуках відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку в історичній зоні міста, у якому взяли участь ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, працівники виконкому, міського управління праці і соціального захисту населення, депутати міської ради, медики Прилук, молодь. Ми шануємо своїх героїв і пам’ять про їхній подвиг пронесемо крізь роки. 

Газета "В двух словах" №52 
за 18 грудня 2008 року



Просмотров: 681 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Прилучани вже мали нагоду познайомитися з виконавчим директором Ліги українських меценатів Михайлом Слабошпицьким, коли на цьогорічний День міста він приїздив до Прилук, аби нагородити премією ім. Є. Чикаленка мецената Юрія Коптєва. 10 грудня Михайло Федотович знову відвідав наше місто з почесною місією. А точніше, місій було дві: презентація нещодавно виданої книги Павла Халебського «Україна - земля козаків» та нагородження переможців міського туру Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. 


«Петро Яцик просив мене: «Не полиш цю справу». І я йому обіцяв. Тож робитиму цей конкурс, поки стане сил», - звернувся Михайло Слабошпицький до школярів. Письменник і журналіст, він з такою наснагою говорив про рідну мову! Ця любов передавалася дітям, знаходила відгук у їхніх серцях, адже учасники конкурсу (за словами начальника управ-ління освіти міської ради Павла Мазепи, наймасовішого в місцевих школах) - щирі прихильники українського слова. Тож грамоти та призи, отримані з рук Михайла Слабошпицького й Павла Мазепи, надзвичайно важливі для юних переможців, бо це - сходинка до нових досягнень, прагнення до нових висот. 

Цікавою видалася учням історична розповідь про події 354-річної давнини, коли на околиці Прилук зупинилася депутація з Сирії на чолі з патріархом Макарієм ІІІ. Ця оповідь, записана сином і особистим секретарем патріарха архідияконом Павлом Халебським, разом з іншими фактами з життя українських міст і сіл сивої давнини, увійшла до книги «Україна - земля козаків». Перша її презентація відбулася в Прилуках, на черзі - Київ. «Якби мене запитали, які книги мають бути на столі в українців, з-поміж інших я обов’язково назвав цю. Вона дуже сонячна, дуже дружня до нас, українців», - зазначив Михайло Слабошпицький. Ілюстрував видання наш земляк, лауреат Шевченківської премії Олександр Івахненко. 
Як повідомив представник ПМБК Ігор Павлюченко, меценат Юрій Коптєв придбав книгу «Україна - земля козаків» для прилуцьких бібліотек. Тож незабаром з нею зможуть ознайомитися всі бажаючі. 

Вікторія КОВАЛЬЧУК,
Газета "В двух словах" №52 
за 18 грудня 2008 року 


Просмотров: 695 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Нещодавно представники Прилуцького осередку Чернігівського земляцтва у Києві зробили безцінний подарунок прилуцькій дітворі - аудиодиск українських пісень для дітей «Віночок», презентація якого відбулася у Центрі творчості дітей та юнацтва. Познайомитися з творчим доробком талановитих столичних митців (викладачів музичної школи ім. Л. Ревуцького) прийшли вихователі дошкільних навчальних закладів Прилук, вчителі початкових класів та музичні керівники міських шкіл. 

Зоя Ружен, автор віршів і натхненник проекту, виступаючи на презентації, наголосила на тому, що у її творчому доробку більше десяти аналогічних проектів та ще шість у стадії підготовки. «Тематика пісень - різнопланова, хоча кожна пісня несе у собі найголовнішу ціль - прищеплення віри у добро, любов до батьківщини і родини, - зауважила авторка. - Цей диск - безцінний своєю доступністю і актуальністю, бо виховує у сучасних хлопчиків і дівчаток найвищі моральні якості. Незамінний він у роботі вихователів дитсадків та вчителів початкових класів.» 

Окрім диску, який вміщує 22 пісні та 22 фонограми на них, були презентовані і книжечки дитячих віршів Зої Ружен «Віночок» та «Золоті колоски надії». 

Газета "В двух словах" №52 
за 18 грудня 2008 року



Просмотров: 722 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Стратегія сталого розвитку Прилуччини, затверджена сесіями міської та районної рад, складається з трьох чинників, що передбачають економічний розвиток території, підвищення якості життя городян, гармонійний розвиток дітей та молоді. Останній позиції був присвячений молодіжний форум, що зібрав студентів місцевих вузів. 

Провела його експерт проекту ТАSІС «Сталий територіальний розвиток в Україні» Олена Козлюк. «2009 рік Президентом України проголошено Роком молоді, - зазначила пані Олена. - А значить, будуть прийняті нові молодіжні програми й спрямовані кошти на їх виконання. Тож необхідно, щоб молодь ефективніше долучалася до вирішення своїх проблем». 

Начальник відділу молоді міської ради Лариса Ющенко зазначила, що для реалізації молодіжної політики у Прилуках потрібно створити вищий представницький орган - молодіжний парламент. Учасники форуму обговорили доцільність такого кроку та поділилися думками щодо функцій і дієвості нового молодіжного органу. 

Олеся ШОВКУН,
газета "В двух словах" №52 
за 18 грудня 2008 року


Просмотров: 706 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

У листопаді за фінансової підтримки депутата Верховної Ради України Валерія Дубіля, депутата Чернігівської обласної ради Анатолія Мірошниченка, депутатів Прилуцької міської ради Анатолія Радалова та Артема Рожка Прилуцькому міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вдалося провести ряд заходів, запланованих у рамках реалізації соці-альної політики в місті. 

На виділені благодійниками кошти були придбані солодкі подарунки для волонтерів з числа студентської молоді, м’які іграшки для вихованців Прилуцького обласного будинку дитини «Надія» та дитячого будинку інтернатного типу. Діти та молодь з функціональними обмеженнями взяли участь у міському фестивалі «Повір у себе», який проходив у диско-клубі «Європа». Вихованці центру соціальної реабілітації інвалідів стали учасниками VІІ обласного фестивалю для дітей та молоді з особливими потребами «Через терни до зірок». 

Коллектив центру від щирого серця бажає благодійникам здоров’я, життєвого оптимізму, успіхів у добрих справах, нових трудових здобутків, віри у світле майбутнє. 


Газета "В двух словах" №52 за 18 грудня 2008 року

Просмотров: 742 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz