Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 15:18

Календарь новостей

«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Декабрь » 26
18 грудня у Чернігові було відзначено переможців Першого обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських. У ньому номінувалися приватні особи, представники бізнесових структур, громадські та благодійні організації. «Треба вчитися і вміти любити свою Батьківщину не тільки до глибини душі, а й до глибини своєї кишені», - казав визначний громадський діяч та меценат української культури Євген Чикаленко. Ця теза стала життєвим кредо 56-ти учасників конкурсу і 7-ми його лауреатів. У їх числі - й Почесний громадянин Прилук Юрій Коптєв, доброчинна діяльність якого відома не тільки у Прилуках, а й далеко за межами Чернігівщини. Юрія Вікторовича нагороджено дипломом «Благодійник року». 

Наша газета звернулася до мецената з кількома запитаннями: 
- Юрію Вікторовичу, ця відзнака для Вас - певний підсумок благочинної діяльності? 
- В жодному разі. Які можуть бути підсумки, коли попереду ще стільки роботи! Зізнаюся, було приємно отримати визнання від рідної землі, Чернігівщини. Але про підсумки поки що говорити дуже рано. 
- Прилучани турбуються, чи не відміняться у зв’язку зі світовою фінансовою кризою раніш заплановані проекти Юрія Коптєва, у тому числі - й реконструкція Центральної міської площі? 
- Турбуватися не потрібно. Основні плани, що були намічені, залишаються. І, думаю, спробуємо зробити ще й удвічі більше, тому що у перспективі - реалізація багатьох задумів, у тому числі є й такі, про які ще ніхто не знає. Нехай це стане приємних сюрпризом для прилучан. Ми маємо справити враження не тільки на Прилуки, а й на увесь світ. 

А вже наступного дня, на свято Миколая, у приміщенні міського Будинку культури Юрій Коптєв зустрі-чався з дітьми-сиротами, котрі перебувають під його постійною опікою. Кожен з 24-х маленьких прилучан отримав подарунок від мецената, кожен міг поділитися з ним наболілим, попросити про щось найпотаємніше. «Я не хотів би, щоб наша дружба зводилася лише до того, що я приїздив би, роздавав подарунки і повертався, - звернувся Юрій Вікторович до своїх підопічних. - Треба, щоб це була конкретна робота, щоб я міг вам допомогти, вирішити якісь проблеми... Звертайтеся, я завжди відкритий для вас!» 

Тож, завдячуючи меценату, щасливих дітей у Прилуках стане більше. І не тільки в день Святого Миколая. 

Людмила СМИК,
 Газета "В д ... Читать дальше »

Просмотров: 733 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

Нещодавно представники Прилуцького осередку Чернігівського земляцтва у Києві зробили безцінний подарунок прилуцькій дітворі - аудиодиск українських пісень для дітей «Віночок», презентація якого відбулася у Центрі творчості дітей та юнацтва. Познайомитися з творчим доробком талановитих столичних митців (викладачів музичної школи ім. Л. Ревуцького) прийшли вихователі дошкільних навчальних закладів Прилук, вчителі початкових класів та музичні керівники міських шкіл. 

Зоя Ружен, автор віршів і натхненник проекту, виступаючи на презентації, наголосила на тому, що у її творчому доробку більше десяти аналогічних проектів та ще шість у стадії підготовки. «Тематика пісень - різнопланова, хоча кожна пісня несе у собі найголовнішу ціль - прищеплення віри у добро, любов до батьківщини і родини, - зауважила авторка. - Цей диск - безцінний своєю доступністю і актуальністю, бо виховує у сучасних хлопчиків і дівчаток найвищі моральні якості. Незамінний він у роботі вихователів дитсадків та вчителів початкових класів». 

Окрім диску, який вміщує 22 пісні та 22 фонограми на них, були презентовані і книжечки дитячих віршів 
Зої Ружен «Віночок» та «Золоті колоски надії». 


Олена ВАСЮК,
газета "В двух словах"

Просмотров: 716 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

Дитяча міська бібліотека відома прилуцьким читачам не лише як одна з невід’ємних ланок централізованої бібліотечної системи Прилук. І не просто як суто дитяча книгозбірня, де лише зберігаються книги для дітей. За останні часи вона по праву набула ще одного статусу - видавничо-просвітницького. А ще бібліотека є своєрідним острівком, де зберігаються в чистоті душі дітей, де малеча вчиться по-справжньому любити свою батьківщину, творити добро, зустрічається з відомими людьми і має можливість розкривати свої таланти. Саме тому дівчаткам і хлопчикам тут завжди цікаво й весело, а кожне спілкування в її стінах - пізнавальне, доступне і багатогранне. 

Днями у її літературній вітальні проходили справжні українські вечорниці. Восьмикласники гімназії №5, які цього разу завітали до бібліотеки, поринули у невідомий і такий захоплюючий світ народних звичаїв і обрядів. На деякий час вони перенеслися в українське село 18 століття, у якому довгими зимовими вечорами парубки і дівчата розважалися на вечорницях. 

«Господиня вечорниць» (бібліотекар старшого відділу Ольга Костенко) ознайомила дітей з народним календарем, історією свят, легендами і прикметами. Розкрила таємниці зимових святкових вечорів та секрети гадань, якими у сиву давнину користувалися наші пращури. 

З непідробним інтересом і задоволенням діти долучилися до таїнства «ворожіння» на вишневу гілочку, демонстрували майстерність у ліпленні вареників, розгадували непрості загадки. 

Атмосферу справжніх українських вечорниць далекого минулого допомагали створювати юні артисти розмовного та пісенного жанрів: восьмикласник школи №14 Сергій Лещенко, семикласниця школи №13 Катя Тулюля, восьмикласниця школи №6 Ліля Середа (вихованці Анатолія Кізіма) та випускниця гімназії №5, добре відома у місті виконавиця естрадних та народних пісень, юна співачка і композиторка Інна Кірічок. 

Газета "В двух словах"


Просмотров: 765 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

Напередодні нового року актова зала заводу «Пожспецмаш» у селищі Ладан була переповнена працівниками підприємства. Вони зібралися на зустріч з депутатом Верховної Ради України (фракція БЮТ) Олегом Ляшком. Ладанчани вітали Олега Валерійовича як бажаного й очікуваного гостя, адже за час його депутатської каденції вже не однин мешканець селища відчув на собі дієву допомогу Олега Ляшка. Ось і грудневому візиту передувала конкретна справа: за сприяння народного депутата «Пожспецмашу» виділено 38 мільйонів гривень на реалізацію державних замовлень. «Щоразу на зустрічах у Ладані лунало прохання: «Зробіть так, щоб завод працював! - звернувся Олег Валерійович до робітників. - Сьогодні я приїхав відзвітувати про зроблене. Є плани й на наступний рік». 

Зайве говорити, наскільки важко в нинішніх умовах «вибити» такі кошти для одного підприємства. Але своїми діями Олег Ляшко доводить: Блок Юлії Тимошенко завжди підкріплює слова реальними ділами, завжди дотримується обіцянок. 


НА ФОТО: голова Прилуцької районної ради Ганна Кузьменко, депутат Чернігівської обласної ради Олег Авер’янов, народний депутат Олег Ляшко, директор ДП «Пожспецмаш» Анатолій Редкач на зустрічі з колективом підприємства. 

Директор ДП «Пожспецмаш» Анатолій Редкач наголосив, що, завдячуючи депутату Верховної Ради Олегу Ляшку та депутату обласної ради Олегу Авер’янову, підприємство не тільки вижило, а й почало стабільно і злагоджено працювати: «Середня зарплата по заводу зросла з 1050 до 1600 гривень; сьогодні ми забезпечені роботою щонайменше до березня, є всі матеріали для виконання спецзамовлення». 

На адресу Олега Валерійовича лунали слова подяки й найщиріших побажань. Та кожна зустріч з виборцями - це насамперед початок нових справ. Жителі Ладана просили сприяння Олега Ляшка відремонтувати місцевий міст через річку Удай. Депутат упевнено відповів: «Цей міст буде зроблено». Тож попереду - напружені трудові будні, адже депутатська робота не знає ні вихідних, ні свят. 

Олеся ШОВКУН,
газета "В двух словах"

Просмотров: 4919 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

Готуючись до зустрічі Нового 2009 року, підбираючи подарунки рідним і друзям, не забудьте і про духовну їжу. Адже, як каже народна мудрість: «Не хлібом єдиним живі». Згадайте у цей час і про Вашу улюблену газету «В двух словах», яка буде для Вас вірним супутником у бурхливому вирі життя, розрадить добрим словом, потішить приємною новиною, підніме настрій влучною посмішкою. І не зважайте ні на які кризи, залишайтеся людьми у будь-якій скруті - часи випробувань неодмінно минуть! Тож залишаймося разом, бо в єднанні – наша сила. 

Нагадаємо, що передплатна ціна на 6 місяців для населення – 30,20 грн., для підприємств, організацій – 42,20 грн. Передплату з доставкою за місцем проживання чи роботи можна оформити в усіх відділеннях зв’язку Чернігівської області. І найголовніше – передплата на газету «В двух словах» не закінчується ніколи! Не зволікайте з передплатою. 

Ваша «В двух словах»

Просмотров: 726 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

У літературній світлиці Центральної міської бібліотеки ім. Л. Забашти кожного разу зустрічаються невипадкові люди, які мають що розповісти слухачам, відкрити їм ще одну сторінку незвіданого й загадкового світу. Нещодавно до неї завітали шанувальники подорожей, яким доля подарувала шанс доторкнутися до історії та культурних надбань країн далекого зарубіжжя, а дехто з них мандрував стежинами рідної землі, пізнаючи її культуру, архітектуру й відкриваючи мальовничі куточки природи. 

Анатолій Риженко та Тетяна Шавро захоплююче розказували присутнім про Америку та Фінляндію, Володимир Ліпін - про Польщу, Вікторія Лемещенко - про Єгипет. Неповторні за своєю красою і привабливістю місця України лягли в основу розповідей Олени Канавець та Юрія Скиби. У них прилучани знайшли для себе справжню відраду. Доповнювали цікаві перекази фото та відеодемонстрації, привезені туристами з далеких мандрів.

Газета "В двух словах"


Просмотров: 4507 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

З 22 січня по 30 березня 2009 року у приміщенні Прилуцько-Варвинського об’єднаного міського військового комісаріату проводитиметься приписка до призовної дільниці юнаків 1992 року народження. 

Виконкомом міської ради затверджені склади медичної комісії та комісії з проведення приписки. Визначено перелік підприємств, яким запропоновано надати допомогу комісаріату щодо виділення автомобільного транспорту для перевезення і розшуку громадян, які підлягають приписці до призовної дільниці.

Газета "В двух словах"

Просмотров: 695 | Добавил: admin | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz