Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 20:34

Календарь новостей

«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Як у крутому голівудському кіні
Нині, як не сумно це усвідомлювати, нікого не здивуєш гангстерськими пристрастями і численними бандитськими розборами, якими так заполонений наш ефір. Ми уже звикли бачити й вітчизняні фільми, перенасичені розбоєм і стріляниною. Складається таке враження, що окрім криміналістичної тематики, нашим режисерам знімати немає що. Та що там фільми, сюжети яких у більшості видумані! Телевізійні новини центральних каналів і ті останнім часом не впізнати – і тут тобі напади, вбивства, розслідування. То, мабуть, таке наше життя і ми маємо про нього говорити на кожному кроці? Можливо, що й так. Тим паче, що реальність наших буднів говорить сама за себе.

В ніч з 30 на 31 липня минулого року в Прилуках у будинку №6 по вулиці Богдана Хмельницького, у якому окрім господаря-прилучанина Олександра Яценка тимчасово мешкала родина громадян з Молдови, спокій відпочиваючих порушили невідомі в масках. П’ятеро озброєних чоловіків силоміць увірвалися в дім і, погрожуючи негайною розправою, почали вимагати у квартирантів гроші. Жінка і четверо діток (того вечора, на ту біду, на гостину до тітки приїхала її племінниця) не відразу зрозуміли, що відбувається. Лише пізніше, отямившись, усвідомили – їх грабують. 
Наміри у нападників були серйо-зними – недарма ж вони приїхали із Ромнів Сумської області. За попередньою змовою з водієм молдаван (подружжя з трьома дітьми приїхало до Прилук у комерційних цілях – торгувати) Євген Павлюк (так звали організатора розбійного нападу) напевно знав, що цієї ночі в домі не буде чоловіка і старшого сина. Тож їм нічого не завадить зробити свою чорну справу.

Перелякана на смерть жінка опору не чинила – куди їй бідолашній виступати проти таких молодиків! Хоча й віддавати кровно зароблені не поспішала. Та це не зупиняло грабіжників, які нишпорили по закутках у пошуках здобичі. І знайшли барсетку з п’ятнадцятьма тисячами гривень (на чужині родина заробляла гроші на весілля старшого сина). До того ж, молодики не погребували й золотими прикрасами своїх жертв – познімали з жінок ланцюжки й каблучки. А насамкінець вигребли з гаманця дівчини (приїжджої племінниці) 45(!) гривень, які та тримала на квиток на зворотній шлях. 

Вдовільнившись награбованим, хутчіш забралися геть. Та тут оступилися. Ватажок банди, підігрітий успіхом проведеної операції, вихопив мобілку і негайно зателефонував приятелю Сергію Жалко (водію у молдаван, який цієї ночі з пасажирами був у Черкаській області), вимовивши рокове «Ти в долі». Піднятий серед ночі Сергій, звичайно, не зрозумів, в якій він долі. Але острах закрався у його душу, бо ж напередодні він спілкувався з Євгеном Павлюком, організатором розбійного нападу.

Ось цей дзвінок і поставив остаточну крапку у кримінальній справі про розбійний напад та пограбування громадян сусідньої держави. Майже чотири місяці правоохоронцям не вдавалося вийти на слід грабіжників. Але, як кажуть, скільки ниточці не витися, а кінець неодмін-но буде, прийшов він і цього разу. Слідство тривало майже рік - усі факти і звинувачення правоохоронців Євген не визнавав, хоча добуті під час обшуку його помешкання в Ромнах речові докази прямо свідчили про причетність хлопця до справи. Окрім незаконного зберігання цілого арсеналу зброї, у Євгена знайшли силу-силенну наркотичної сировини, яку він, з його слів, придбав і зберігав для власних потреб. Але відтворення подій ночі 2007 року, яке декілька разів проводили слідчі, беззаперечно довели, що дзвінок з коротким повідомленням «Ти в долі» був здійснений з мобільного телефону Євгена саме біля будинку по вулиці Богдана Хмельницького у Прилуках, а не в іншому місці, як неодноразово наголошував підсудний. Достовірність припущення підтверджена й листами мобільного оператора «Київстар», послугами якого користувався Євген Павлюк. Тож заперечувати факти і викручуватися йому не мало сенсу.

Суд виніс неодноразово судимому Євгену Павлюку справедливе покарання – позбавлення волі строком на десять років з конфіскацією однієї другої належного йому особистого майна. Усі речові докази конфіскувати на користь держави, як і стягнути з Євгена Павлюка (теж на користь держави) в особі науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області майже дві тисячі гривень судових витрат за проведення експертиз по справі. Та згідно з ухвалою Чернігівського апеляційного суду, куди з апеляцією звернувся адвокат засудженого, вирок Прилуцького міськрайонного суду був змінений – термін покарання зменшений на два роки. А щодо співучасників розбою, то одного з чотирьох (Юрія Петраша) вдалося притягти до відповідальності. Двоє інших й донині на волі, оскільки їх особи не встановлені.

Анатолій СУХОНОС, 
старший помічник Прилуцького міжрайонного прокурора, 
юрист І класу,
газета „В двух словах”  

Просмотров: 686 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Украинцам таки поднимут плату за электроэнергию? За что и спасибо! (0)
І ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ ВІДБУВСЯ! (0)
[Новости Украины]
За неплательщиков ЖКХ-услуг заплатят соседи (0)
Відроджується храм Всіх Святих (0)
Срібло і бронза всеукраїнських змагань (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz