Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Вторник, 23.04.2024, 11:34

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Перевірять усіх
газовикиГазовики запевняють: їхні візити в кожну оселю - необхідність

Нещодавно в редакцію "Града" зателефонувала одна із читачок, жителька вулиці Переяславської. Її голос був украй стурбованим. Обурення жінки викликала ситуація з газом, а точніше, його відсутністю: мовляв, на кілька днів перекрили газ по стояку багатоквартирного будинку, причому без попередження. Щоправда, того ж дня по обіді блакитне паливо в помешкання надійшло. Але ми все одно вирішили розібратися, чому ж трапляються подібні перебої та чи насправді про них ніхто не попереджає.
Як пояснив начальник служби експлуатації управління газопостачання та газифікації Віталій Мозговий, схожі ситуації не повинні ставати для споживачів громом серед ясного неба. Щонайменше за 5 днів абонентів повідомляють про перевірки. А газ на будинок перекривають безпосередньо у день перевірки його газопроводів на герметичність. Газопостачання ж відновлюють лише за відсутності витоків газу та після проведення профілактичного обслуговування газових приладів в усіх квартирах будинку.
– Перевірку на герметичність кожного будинку ми робимо раз на три роки. По суті, цей процес безперервний. Усе за графіком.
За словами спеціаліста, перевірку герметичності слюсарі проводять разом із плановим технічним обслуговуванням – нововведенням, яке підходить під визначення "добре забуте старе". Без малого два десятиліття тому нормою для абонентів газової мережі був щорічний профілактичний ремонт. У цілях економії від цієї операції відмовились і перейшли на заявочне обслуговування. І тільки зараз, після усвідомлення чиновниками реальної загрози наслідків недбалості, щорічний огляд повернувся вже з новою етикеткою – планове технічне обслуговування (ПТО).
– Ми довіряли людям, сподіваючись на їхню порядність. У результаті за 19 років вийшло таке, що стільки ж треба все розгрібати... Власники багатьох квартир самовільно виконали заміну газових приладів, що є грубим порушенням «Правил безпеки систем газопостачання України». Ці роботи мають право виконувати тільки ліцензовані організації.
ПТО і перевірку герметичності газопроводів будинку управління по газопостачанню та газифікації виконує безкоштовно. Чи не найбільш принципова вимога газовиків – наявність актів перевірки димовентиляційних каналів.
– Тут питання стоїть ребром: немає акта – немає газу. Якщо на усунення якихось інших недоліків дається до 10 днів, то при відсутності акта ДВК газ відключаємо до моменту його оформлення. Якщо до початку опалювального періоду, тобто до 1 жовтня, власники приватних будинків не нададуть ці акти управлінню по газопостачанню та газифікації (кабінет №3, дільниця по обслуговуванню внутрішньобудинкового газового обладнання), то працівники управління відключать їхні опалювальні прилади від газопостачання.
Чи варто панікувати споживачам, які цих актів не мають? Віталій Мозговий заспокоює: складаючи графік перевірок багатоповерхівок, газове управління доводить його до відома КП "Прилукижитлобуд" і голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які повинні не тільки забезпечити слюсарям доступ до кожного житла, а й раз на рік надати управлінню акти перевірки ДВК. Їх у нашому місті і багатоповерхівкам, і приватному сектору видають тільки дві організації – КП «Прилукижитлобуд» (тел. 3-14-71) і ПП «Монтаж-наладка» (тел. 7-13-63). 
Що стосується відновлення газопостачання по стояках, як у випадку нашої читачки, то затримки трапляються лише тоді, коли когось із абонентів немає вдома, через що неможливо виконати роботи з ПТО та усунути витік газу. Начальник служби експлуатації говорить, що близько 90% витоків знаходять у футлярах (стінах, міжповерхових перекриттях). І взагалі зношеність газових магістралей із кожним роком стає все більш очевидною, тому перевірка герметичності – цілком виправданий захід. Адміністрація Прилуцького УГГ просить абонентів з розумінням ставитися до його проведення і на момент перевірок забезпечувати доступ газовиків до своїх помешкань. Адже саме від цього багато в чому залежить, як швидко відновиться газопостачання. 
Олександр Ведмідь
Просмотров: 441 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Летний отдых детей - экзамен для взрослых (0)
Шановні освітяни! (0)
Вестник местной власти (0)
Присвоили имена улицам города (1)
[Новости Прилук]
Прилуки - город подорожаний (2)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz