Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 14:40

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вісник місцевої влади
Головне обласне фінансове управління вимагає від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування повної концентрації зусиль, спрямованих на активізацію роботи щодо пошуку власних внутрішніх резервів
Питання дефіциту бюджету, зокрема в частині фінансового ресурсу, необхідного для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, в останні роки є проблемним як для міста, так і для області в цілому.
З метою виділення з обласного бюджету додаткових асигнувань для забезпечення бюджетних установ міста видатками з оплати праці за підписом міського голови Юрія Беркута було направлено відповідний лист, на який надійшла відповідь начальника Головного фінансового управління обласної державної адміністрації Валерія Дудка. У листі зазначено, що питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ для області надто проблемне. У 2011 році нестача призначень на оплату праці в бюджетах районів і міст обласного значення складає понад 252 млн. грн. (1,8 місячного фонду заробітної плати), зокрема в місті Прилуки – 28,1 млн. грн. (це 3,6 місячного фонду).
Обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України щодо виділення області додаткових коштів із державного бюджету.
Головне обласне фінансове управління, звертаючи увагу на необхідність проведення оптимізації мережі бюджетних установ міста, вимагає від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування повної концентрації зусиль, спрямованих на зменшення нестачі бюджетних асигнувань з оплати праці, на активізацію роботи щодо пошуку власних внутрішніх резервів.
Цитуємо витяги з листа Головного обласного фінансового управління:
«Окрім цього, мережа бюджетних установ міста не оптимізована. Так, за попередніми даними, у комплектуванні шкільної мережі міста Прилуки на 2011-2012 навчальний рік планується наповнюваність класів учнями 25,1 од., що на 1,0 од. більше, ніж у 2010-2011 навчальному році. Проте, при доведенні наповнюваності класів до граничного рівня (30 учнів), установленого Законом України «Про загальну середню освіту», розміщуючи учнів між навчальними закладами більш ефективно, у місті можна було б не відкривати 35 класів, утримання яких потребує додаткового введення 59,5 педагогічних ставок з видатками на оплату праці протягом року в сумі близько 1,2 млн. грн.»
Виходячи з вищезазначеного, стає зрозумілим те, що Головне обласне фінансове управління вимагає проведення в місті оптимізації мережі шкільної освіти з метою економії та раціонального використання бюджетних коштів. Така ж вимога ставиться й перед медичною галуззю Прилук. Цитуємо дослівно:
«Завантаженість ліжкового фонду медичних установ міста за 2010 рік склала 98,0% до плану (розрахунково не працювало 14 ліжок), за січень-березень 2011 року – 93,0% (не працювало 29 ліжок). Це свідчить про необхідність перегляду кількості стаціонарних ліжок лікарні і їх оптимізації».
Отже, як бачимо, Головне обласне фінансове управління, проаналізувавши всі показники, зосереджує увагу місцевої влади на необхідності проведення оптимізації мережі бюджетних установ і пошуку власних внутрішніх ресурсів. 
У пункті 2.3 Витягу з протоколу №6 засідання колегії облдержадміністрації від 11 липня поточного року зазначено: «Вжити додаткових заходів щодо оптимізації мережі, штатів і контингентів бюджетних установ, ефективного комплектування шкільної мережі на 2011-2012 навчальний рік з метою приведення видатків на утримання закладів бюджетної сфери у відповідність до бюджетних призначень».
До речі, варто зазначити, що протягом останніх п’яти років у галузях освіти і медицини Прилук не було жодних тотальних скорочень, не було закрито жодного дитсадка чи школи, у міській лікарні відкривалися нові відділення, тобто ці дві галузі лише успішно розвивалися, бо саме це є пріоритетним завданням міського голови Юрія Беркута та місцевої влади.

На виїзному прийомі громадян

За дорученням міського голови Юрія Беркута 22 липня заступник міського голови Григорій Мисан проводив виїзний прийом громадян у приміщенні КСН №3 мікрорайону Рокитний. На прийомі були присутні депутат міської ради Володимир Папазов, начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач, начальник громадської приймальні міської ради Людмила Пашук та голова КСН №3 Анна Чумаченко.
Прийом проводився в порядку черги з 14.00 до 15.00. Громадяни, які прийшли на прийом, піднімали питання призначення житлової субсидії та виплати коштів дітям війни.
Заступник міського голови Григорій Мисан надав роз’яснення на підняті питання безпосередньо під час прийому.

На спільному засіданні депутатських комісій та на 13-й (позачерговій) сесії міської ради

26 липня відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій, яке передувало 13-й (позачерговій) сесії міської ради.
Спільне засідання депутатських комісій пройшло під головуванням Юрія Беркута, який ознайомив народних обранців з проектами рішень, що були заявлені розробниками для розгляду на позачерговій сесії. Засідання проходило надто жваво, адже депутати висловлювали низку як об’єктивних, так і суб’єктивних суджень, особливо щодо отриманих відповідей на питання, підняті ними на попередніх сесіях.
Саме ж пленарне засідання позачергової сесії міської ради відбулося в четвер, 28 липня. Порядок денний сесії налічував 9 питань.
Спочатку народні обранці розглянули ті проекти рішень, що не містять інформації з обмеженим доступом, а саме: ухвалили рішення «Про звернення до Міністерства оборони України» з клопотанням про вилучення з користування земельних ділянок військових містечок №№12, 14, 16, 17 Прилуцького гарнізону та передачі їх до земель запасу територіальної громади міста. Цим же рішенням доручено секретарю міської ради Олександру Правосуду підготувати відповідне клопотання та направити його до Міністерства оборони України.

Відповідно до пункту 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 127, 128 Земельного кодексу України, міська рада дозволила відділу комунальної власності міської ради здійснити заходи щодо проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 14 991 кв.м, що надана в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «АЛІТОНІ» для обслуговування нежитлової будівлі (головний корпус) по вул. Іванівській, 68.
Товариство «АЛІТОНІ» має оплатити авансовий внесок у рахунок оплати ціни земельної ділянки у розмірі вартості робіт по проведенню експертної грошової оцінки земельної ділянки, але не більше 20 відсотків вартості земельної ділянки, визначеної за нормативною грошовою оцінкою земельних ділянок.

Депутати, розглянувши питання, унесене начальником відділу містобудування та архітектури міської ради Романом Мірчуком, відповідним рішенням присвоїли назву «Двадцятиріччя незалежності України» новоствореному скверу, який знаходиться по вул. Гетьмана Івана Виговського.

Розглянувши лист директора КП «Послуга» Руслана Ніязова, міська рада затвердила в новій редакції Статут комунального підприємства «Послуга». Необхідність затвердження Статуту в новій редакції виникла у зв’язку зі збільшенням статутного фонду підприємства, якому сесія міської ради виділила кошти в сумі 22 тис. грн. на закупівлю піщано-сольової суміші.
Рішення міської ради №25 (5 сесія 6 скликання) від 27 січня 2011 року «Про затвердження статуту комунального підприємства «Послуга» в новій редакції» вважати таким, що втратило чинність.
Ураховуючи інтереси громадян щодо оформлення права власності на житло, депутати дали згоду на передачу в комунальну власність будинку №83 по вул. Гімназичній, що належить ВАТ «Прилуцький завод продтоварів».

Також було ухвалено рішення про виконання доручень виборців, зауважень та пропозицій, висловлених депутатами Прилуцької міської ради на 9-й сесії міської ради 6 скликання від 2 червня 2011 року.

Голова профільної депутатської комісії Владислав Кіча вніс депутатський запит щодо тарифної політики та фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Прилукижитлобуд». Депутати підтримали даний запит, направивши його для виконання в управління житлово-комунального господарства.

Наступними депутати розглянули проекти рішень, що містять інформацію з обмеженим доступом і стосуються земельних питань.
Відповідно до чинного законодавства та пропозицій постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном, будівництва, земельних відносин, екології та природних ресурсів, розглянувши клопотання підприємств, організацій, установ і заяви громадян, міська рада дозволила розробку технічної документації по інвентаризації власних земельних ділянок та розробку технічної документації із землеустрою щодо складання документів, які посвідчують право власності на земельні ділянки, згідно з поданими матеріалами; затвердила розподіли земельних ділянок за згодою землекористувачів, згідно з планом.
Цим же рішенням затверджено проект землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки в оренду терміном на 5 років, а також припинено право оренди окремих земельних ділянок.
За пропозицією постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном, будівництва, земельних відносин, екології та природних ресурсів знято з розгляду для додаткового опрацювання частину звернень громадян.
Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України, розглянувши звернення громадян про приватизацію земельних ділянок, міська рада задовольнила прохання землекористувачів та передала у власність заявникам земельні ділянки, які раніше були надані для будівництва і обслуговування жилих будинків та господарських будівель, без зміни цільового призначення.

На особистому прийомі міського голови

27 липня міський голова Юрій Беркут провів особистий прийом громадян, на якому були присутні депутат міської ради Олена Гребенько, начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач, начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш та інші посадові особи, до повноважень яких відноситься розгляд питань, піднятих у зверненнях громадян.
На прийомі побувало 12 мешканців міста. Зареєстровано 9 усних та 1 письмове колективне звернення.
У зверненнях порушувалися питання встановлення автономного опалення у квартирах багатоповерхових будинків, соціального захисту інвалідів та поліпшення житлових умов, землекористування і ремонту дороги по вул. Перемоги.
На 6 звернень міський голова надав роз’яснення безпосередньо під час прийому, по решті — доручення про їх виконання в терміни, передбачені чинним законодавством.

Місто готується до державних свят

Прилуки, як і вся країна, готуються до відзначення державних свят – Дня Державного Прапора України та 20-ї річниці незалежності України.
Ще в березні 2011 року рішенням виконкому міської ради було визначено склад організаційного комітету, що працював над підготовкою відповідного Плану заходів, який було затверджено рішенням виконкому від 19 липня поточного року.
23 серпня, о 8.45, відбудеться покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.
О 9.00 розпочнеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.
Самі ж урочистості та святковий концерт з нагоди 20-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України пройдуть 23 серпня, о 14.00, в міському Будинку культури.
24 серпня, о 19.00, Театральна площа зустріне прилучан та гостей міста святковою концертною програмою «Розквітай, прекрасна Україно, рідна земле, матінко моя».
Крім того, в рамках святкування Дня незалежності України в сесійній залі міської ради відбудеться офіційний прийом міського голови та нагородження кращих працівників підприємств, установ, організацій міста; буде проведено круглий стіл за участю представників громадських організацій та політичних партій; будуть урочисто вручені паспорти юним прилучанам.
Планом передбачено ще низку заходів, які розпочнуться вже з першої декади серпня. Це конкурс-виставка українських вишиванок, виставка художніх робіт із фондів краєзнавчого музею, виставка-діалог, історична подорож-бесіда, історичний календар тощо.
Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 497 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ГРОШІ ОТРИМАЮТЬ ВСІ! (0)
ПРАВО на ПРАВДУ (0)
Співпраця влади і громад (1)
НЕ ЧЕКАЮЧИ РІЗКОГО ПОТЕПЛІННЯ (4)
З любовю до України (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz