Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 18.04.2024, 12:33

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вісник місцевої влади
Відбулося пленарне засідання одинадцятої сесії міської ради


Міська рада підтримала рішення зборів мешканців вулиць Костянтинівської, Польової, Дачної, Білецького-Носенка, І та ІІ в’їздів Вишневих про заборону встановлення вежі мобільного зв’язку на території магазину-складу «Стимул»

11 липня відбулося пленарне засідання одинадцятої сесії міської ради, участь у якій узяли 40 депутатів із 50-ти.
Порядок денний сесії налічував 23 питання. Спочатку депутатський корпус розглянув ті з них, що не містять інформації з обмеженим доступом, а після того, як сесійну залу залишили представники засобів масової інформації та запрошені, депутати розглянули проекти рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом, тобто ті, де зазначені домашні адреси громадян чи юридичних осіб.
На адресу сесії надійшла заява від мешканців вулиць Костянтинівської, Польової, Дачної, Білецького-Носенка, І та ІІ в’їздів Вишневих щодо їх присутності на пленарному засіданні з правом виступу стосовно заборони встановлення вежі мобільного зв’язку на території магазину-складу «Стимул» (район колишньої хімчистки) по вул. Костянтинівській, 269.
Як зазначив секретар міської ради Олександр Правосуд, міська рада дозволу на встановлення вежі мобільного зв’язку не надавала – пакет дозвільних документів формувався в Чернігові, адже відповідний дозвіл надає обласна санепідемслужба, а власник магазину «Стимул» дав згоду на встановлення вежі на приміщенні магазину-складу. Зрозуміло, що ситуація склалася непроста: з одного боку, міська рада не має повноважень втручатися і забороняти встановлення вежі, адже приміщення магазину – це приватна власність, з іншого боку, як міський голова, так і депутатський корпус повинні відстоювати інтереси територіальної громади. Розглянувши лист-звернення та протокол зборів мешканців вищезазначених вулиць, зваживши всі «за» і «проти», міська рада вирішила підтримати рішення зборів мешканців вулиць Костянтинівської, Польової, Дачної, Білецького-Носенка, І та ІІ в’їздів Вишневих про заборону встановлення вежі мобільного зв’язку на території магазину-складу «Стимул» (район колишньої хімчистки) по вул. Костянтинівській, 269.
Заступнику міського голови Володимиру Назіму доручено запропонувати власнику магазину-складу «Стимул» по вул. Костянтинівській, 269 Анатолію Кравченку розірвати договір оренди з оператором мобільного зв’язку на встановлення вежі на території магазину-складу.
Запропонувати оператору мобільного зв’язку ПАТ «МТС Україна» розмістити вежу мобільного зв’язку на іншій, придатній для цих цілей території.
Заступнику міського голови Володимиру Назіму також доручено направити лист на адресу головного державного санітарного лікаря області з проханням утриматися в подальшому від ухвалення рішень, що викликають соціальну напругу серед членів територіальної громади.
Контроль за виконанням рішення покладено на постійну депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном, будівництва, земельних відносин, екології та природних ресурсів, яку очолює депутат міської ради Олександр Прозур.

Депутатський корпус розглянув ряд бюджетних питань

З метою ефективного наповнення міського бюджету та в інтересах територіальної громади міста депутати затвердили Перелік запроваджених місцевих податків і зборів, розмір їх ставок та перелік платників, Положення про механізм справляння та порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; перелік збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності; перелік збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору.
Рішення міської ради (4 сесія 6 скликання) від 3 грудня 2010 року «Про місцеві податки і збори» вважається таким, що втратило чинність.

Відповідно до Бюджетного кодексу України, народні обранці внесли зміни до бюджету міста на 2011 рік.
Міська рада дозволила виконавчому комітету спрямувати кошти із цільового фонду міського бюджету в сумі 20 тис. грн. для КЛПЗ «Прилуцька центральна міська лікарня» на придбання та встановлення апарата для забезпечення безперебійного енергоживлення; для управління освіти на придбання одного комплекту шкільних парт - 11 тис. 250 грн.; для КП «Міськсвітло» на закупівлю та встановлення обладнання зовнішнього спостереження в історичній зоні - 3 тис. 684 грн.
Також направлено кошти для поповнення статутного фонду КП «Послуга».

Про регуляторну діяльність Прилуцької міської ради

З метою ефективної реалізації регуляторної політики в місті депутатський корпус затвердив доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2011 рік у частині затвердження «Порядку здійснення торговельної діяльності та надання послуг на території м. Прилуки».

Міська рада внесла зміни до деяких власних нормативно-правових актів

На виконання доручення заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Білоус, з метою приведення власних нормативно-правових актів до норм чинного законодавства міська рада внесла зміни до деяких власних нормативно-правових актів, замінивши слова «свідоцтво про державну реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності» на «виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців».

Затверджено в новій редакції Статут КП «Прилукитепловодопостачання»

Розглянувши лист директора КП «Прилукитепловодопостачання» Андрія Гавриша, міська рада затвердила в новій редакції Статут комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання».

Депутати дали дозвіл на приватизацію майна

Ураховуючи інтереси громадян, депутати дали згоду на приватизацію за комерційним конкурсом нежитлових будівель №№97, 135, 172 (згідно з генеральним планом) у військовому містечку №12.
Дочірньому підприємству «Пластмас» товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім Пластмас-Прилуки» надано дозвіл на приватизацію шляхом викупу приміщень під номерами №№1, 13, 14, 15, 16 загальною площею 109,9 кв. м у будівлі за адресою: вулиця Земська, буд. 49.

Народні обранці розглянули ряд земельних питань та ухвалили по них відповідні рішення.

Попередньо опрацювавши, депутатський корпус узяв до відома інформацію керуючої справами виконкому міської ради Валентини Ходюк про роботу виконавчого комітету міської ради за ІІ квартал 2011 року.

Унесено зміни до Регламенту Прилуцької міської ради

Відповідно до Закону України «Про інформацію», статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», депутатський корпус уніс зміни та доповнення до Регламенту Прилуцької міської ради в частині забезпечення відкритості та гласності роботи Ради, порядку розгляду запитів на інформацію, щодо розгляду та оприлюднення проектів рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом.

Міська рада затвердила Договір про побратимство та співробітництво між Прилуками й Бєлгородом

Міська рада затвердила Договір про побратимство та співробітництво між містом Прилуки (Україна) і містом Бєлгород (Російська Федерація), підписаний Прилуцьким міським головою Юрієм Беркутом та Головою адміністрації Бєлгорода Сергієм Боженовим.
З моменту підписання Договору місто Прилуки і місто Бєлгород отримали статус міст-побратимів.
Представники органів самоврядування Прилук і Бєлгорода будуть обмінюватися інформацією про роботу цих органів: розвивати довгострокові і всебічні зв’язки на принципах рівності, взаємної вигоди, взаєморозуміння, поваги і довіри.
Сторони уклали Договір про взаємну співпрацю за такими напрямами: всебічний обмін у галузі духовності, культури і мистецтва, встановлення прямих партнерських зв'язків між установами і закладами культури; обмін досвідом у сфері стратегічного планування розвитку території, управління містом, благоустрою території, захисту навколишнього середовища; встановлення і розвиток прямих зв'язків між освітніми установами, співробітництво між молоддю та молодіжними організаціями.
Обидва міста, як визначні центри духовності й культури, здійснюватимуть усебічний обмін у галузі духовності, культури і мистецтва.
Сторони співпрацюватимуть у галузі духовності шляхом проведення спільних Громадянських форумів, Днів духовності, обміну інформацією про духовне минуле та сучасне міст-партнерів, обміну делегаціями.
У галузі культури і мистецтва сторони співпрацюватимуть шляхом проведення виступів артистів, театральних, музичних і художніх колективів, шляхом ознайомлення з національними звичаями та традиціями. Передбачається також проведення Днів культури, фестивалів, художніх та інших виставок.
Сторони співпрацюватимуть щодо управління містом шляхом обміну інформацією в галузях стратегічного планування розвитку території, благоустрою території, захисту навколишнього середовища, розвитку міської інфраструктури, забезпечення надання мешканцям якісних комунальних послуг.
Також сторони співпрацюватимуть у галузі освіти та молодіжної політики шляхом проведення спільних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів з метою здійснення обміну перспективним педагогічним досвідом у галузі освіти; налагодження партнерських стосунків між навчальними закладами міст шляхом організації взаємних візитів учителів та учнів; проведення профорієнтаційної роботи по виявленню обдарованої молоді міста Прилуки, яка бажає вступити до вищих учбових закладів Російської Федерації, і обдарованої молоді міста Бєлгорода, яка бажає вступити до провідних вищих учбових закладів України; налагодження партнерських відносин між молодіжними радами та молодіжними громадськими організаціями з метою розвитку партнерських відносин та обміну досвідом.
Договір набув чинності з дати підписання і діятиме протягом 5-ти років. Дія Договору буде автоматично продовжуватись на наступні п’ятирічні періоди, якщо жодна зі Сторін за два місяці до закінчення терміну дії Договору не повідомить у письмовій формі іншу Сторону про свій намір припинити його дію.

На особистому прийомі міського голови

13 липня міський голова Юрій Беркут проводив особистий прийом громадян, на якому були присутні депутат міської ради Валерій Рябець, начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач та спеціалісти управлінь і відділів міської ради, до повноважень яких відноситься розгляд питань, порушених у зверненнях громадян.
На прийомі побувало 14 мешканців міста. Зареєстровано 9 усних звернень, з них 1 колективне та 3 письмових.
Громадяни звернулися до міського голови по питаннях отримання дозволу на встановлення автономного опалення у квартирах багатоквартирних будинків, ремонту багатоквартирних будинків, отримання житла, землекористування, соціального захисту та ін.
На 6 звернень міський голова надав роз’яснення під час особистого прийому, по решті — доручення про їх розгляд у відділах та управліннях міської ради в терміни, передбачені чинним законодавством.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 473 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Покликання - захищати Батьківщину (1)
Гадалося і сталося, або Принцип рулетки (0)
С ДНЕМ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА! (0)
Всеми забытые, но гордые (0)
Повір у себе (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz