Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 23:27

Календарь новостей

«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Февраль » 16
З метою популяризації економічних, культурних та інших здобутків міста, стимулювання й заохочення творчої активності представників різних професій, суб’єктів господарювання міста, відзначення їх за активну діяльність, що отримала широке громадське визнання, виконком міської ради затвердив положення про міський конкурс «Прилуцький Олімп-2007».

Утворений також і оргкомітет конкурсу в складі секретаря міської ради, заступників міського голови, начальників відділів та посадовців міськради, голів депутатських фракцій, очолюваний міським головою Юрієм Беркутом.

Нагородженими можуть бути юридичні та фізичні особи, які працюють в економічній, соціальній або гуманітарній сферах міста, займаються громадською діяльністю та мають високі трудові досягнення й професійну майстерність, діяльність яких була найбільш соціально значимою для міста і мала широкий громадський резонанс.

Кандидатури на нагородження визначатимуться за результатами проведення конкурсів у відповідних сферах діяльності радами чи колективами підприємств, організацій та установ Прилук незалежно від форм власності і подаватимуться на розгляд оргкомітету.

Наразі ж відділом культури та туризму міськради розробляється міська цільова програма на 2009 рік і наступні роки, у якій передбачаються відповідні кошти для проведення конкурсу та матеріальне заохочення переможців.

Газета «В двух словах»





Просмотров: 775 | Добавил: admin | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (1)

Ситуація у Прилуках із захворюванням на ГРВІ та грип поки що не викликає занепокоєння. За даними міської санітарно-епідеміологічної служби за минулий тиждень зафіксовано 170 випадків захворювання, серед яких 2 – на грип. 101 випадок із загальної кількості припадає на дитячу захворюваність. Відсутність же дітей у школах у різні дні тижня коливається в межах 8-9 відсотків.

А це означає, що передумов для призупинення занять у навчальних закладах міста у зв’язку із зростанням захворюваності на ГРВІ та грип, на щастя, немає. Нагадаємо, тижневий епідемпоріг становить 980 викликів лікаря, а відсутність дітей у школах – 25-30 відсотків.

Газета «В двух словах»




Просмотров: 794 | Добавил: admin | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Одноденний семінар, присвячений співпраці територіальної громади й органів місцевого самоврядування, пройшов у стінах міської ради 9 лютого.

Уже вдруге на зустріч з депутатами Прилуцької міськради, головами комітетів самоорганізації населення, представниками громадськості прибули заступник голови Всеукраїнської Асоціації сприяння самоорганізації населення, директор Одеського суспільного інституту соціальних технологій, кандидат політичних наук Андрій Крупник та директор програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження», кандидат юридичних наук Олексій Орловський. Подібну роботу ці фахівці проводять в шести містах України: досліджуються показники співпраці влади і громади, інформованості населення, аналізуються звернення громадян до органів місцевого самоврядування.

Як відзначили гості, Прилуки вигідно вирізняються на фоні інших міст-учасників проекту. «Ваше місто невелике, і це має свої переваги, - сказав Олексій Орловський. - Значно коротшою є дистанція між городянами й депутатами міської ради». Як повідомили спеціалісти, наразі завершуються дослідження, і порівняльні результати міст за всіма показниками щодо взаємодії громад і органів місцевого самоврядування будуть оприлюднені уже в березні.

Газета «В двух словах»



Просмотров: 769 | Добавил: admin | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Розпочинаючи 34 сесію Прилуцької міської ради 5 скликання 7 лютого, міський голова Юрій Беркут оголосив рішення більшості (трьох) членів фракції «Наша Україна» про переобрання голови фракції: «Нашу Україну» у міськраді очолив Андрій Чередниченко (раніше головою фракції був Олександр Козик). Після цього Микола Кіреєв виступив з двома заявими - щодо порушень, які мали місце при формуванні фракції та створення нової фракції, «Наша Україна - Народний Рух», у кількості двох чоловік: Олександра Козика та Миколи Кіреєва. «У вас своя фракція, у нас - своя», - констатували колишні однофракційці.

Затим сесія перейшла до затвердження порядку денного. Більше години тривали дебати щодо того, включати чи ні до нього питання про відміну всіх раніш ухвалених рішень стосовно газети «Град Прилуки». Урешті-решт питання було внесено до порядку денного і більшістю голосів вирішено позитивно.

Тривалим та емоційним виявилося обговорення звіту про підсумки роботи тимчасової контрольної комісії, що перевіряла правомірність дій головного лікаря Центральної міської лікарні Петра Святенка стосовно підписання мирової угоди в Прилуцькому міському суді про визнання за двома підприємцями права власності на приміщення, що належать до комунальної власності. Дії головного лікаря оцінювалися неоднозначно: одні депутати зазначали, що в них мала місце низка порушень, інші ж, навпаки, доводили, що головний лікар діяв виключно в інтересах мешканців міста, дозволивши одному з підприємців з метою надання якісних послуг громадянам, які поступають у приймальне відділення міської лікарні, облаштувати приймальне відділення та побудувати аптеку. Сесія прийняла з цього приводу відповідне рішення, яке має розглянути міський голова. На думку депутатів, у ситуації з приймальним відділенням ЦМЛ є й частина провини секретаря міської ради Володимира Папазова. Тож таємним голосуванням 28 із 40 депутатів висловилися за те, щоб достроково призупинити його повноваження.

Сесія також заслухала доповідь начальника Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області Віктора Кобця про хід виконання міської Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2007-2009 роки та звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері залучення інвестицій Миколи Рожка, роботу якого визнала задовільною.
Крім того, було затверджено ряд міських програм та розглянуто близько 40 питань з різних сфер життєдіяльності Прилук. У роботі сесії взяв уча ... Читать дальше »
Просмотров: 848 | Добавил: admin | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz