Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 27.04.2024, 10:18

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Февраль » 23
Загрозливий борг
Шаленими темпами росте заборгованість «Прилукитепловодопостачання» за газ. Підприємство ризикує бути відключеним, а населенню в такому разі доведеться забути про гарячу воду влітку.
Комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання»заборгувало за газ 11 мільйонів 659 тисяч гривень, повідомив заступник мера з питань житлово-комунальної сфери Володимир Назім.
– Причина цієї, безумовно, великої заборгованості не тільки в боргах споживачів, що становлять 3,5 мільйона гривень, а й у тому, що тарифи, котрі діють у Прилуках, не відшкодовують собівартості. Доходи підприємства значно менші, ніж витрати, – пояснює Володимир Назім. За його ж словами, 3,8 мільйона із загальної суми повинна відшкодувати держава, тоді як решта боргу має бути погашена з розрахункового рахунку «ПТВП». 
Нагадаємо, що ще в грудні минулого року заборгованість складала 5 мільйонів 497 тисяч гривень. Вирісши за якихось два місяці більш ніж удвічі, борг загрожує місту неабиякими проблемами.
– КП «Прилукитепловодопостачання» може бути відключене від газу, а це потягне за собою припинення надання послуг населенню, – констатує заступник міського голови. – Уже зараз можна зі стопроцентною впевненістю говорити, що за умови непогашення боргу гарячої води влітку прилучани можуть не чекати.
Опинившись перед обличчям невтішної перспективи, комунальники спрямовують усі думки на те, як же її уникнути. Допоки ймовірні шляхи виходу із ситуації не надто широкі, залишається один реальний метод: збільшення тарифів.
– Сьогодні інспекція по цінах розглядає прилуцькі тарифи на холодну воду і водовідведення. Думаю, що приблизно через два місяці вони зростуть відсотків на 50, – припускає Володимир Назім. 
Просмотров: 446 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)

«...Якщо ти з пересічного громадянина перетворюєшся на публічну особу, публіку починає цікавити все, що пов’язано з твоєю персоною...» - це аксіома життя, і пояснення такої підвищеної уваги досить просте: висунувся – значить, чогось хочеш досягти. Чи для себе, чи для інших, чи для себе і для інших. Усе це рано чи пізно буде з’ясовано і винесено на розсуд громадськості, бо саме громада має право на суд.
Правосуд Олександр Михайлович, 1975 року народження, секретар Прилуцької міської ради, член партії... А ось тут три крапки поставлено не через синтаксичну норму правопису, а через моральну антинорму цього урядовця місцевого рівня. Наголошую, не аморальність, а саме антинорму моральності. Різниця вислову суттєва, тому потребує конкретизації.
Конкретику розпочну з екскурсу до законодавчого поля. Згідно з чинним законодавством України, а саме Законом України «Про вибори депутатів...», стати кандидатом у депутати і брати участь у виборчих перегонах має право кожен громадянин України, який відповідає вимогам цього Закону. Однією з таких вимог є партійність. Місцеві партійні осередки обирають кандидатів у народні обранці серед своїх членів партії або ж серед позапартійних громадян. Це головний принцип партійно-політичного буття – тобі дають кредит довіри, бо ти представник тієї чи іншої політичної партії, пропагуєш її програму, а саме несеш її в маси, тим самим втілюєш у життя її основні принципи.
Але, як показує життя, не все так просто.
Олександр Правосуд, вчитель Прилуцької ЗОШ №2, більше відомий у місті як Саша Миргородський, якому «кримінальні авторитети довіряють свої таємниці...», восени 2005 року вирішив будувати своє «світле політичне» майбутнє. Як результат – членство в Партії регіонів, бо саме її обрав нинішній секретар Прилуцької міської ради за стартовий майданчик для своєї майбутньої політичної кар’єри. 8 листопада 2005 року Олександр Михайлович Правосуд став членом Партії регіонів. Процедура вступу в партію передбачає, що людина свідомо визначається ... Читать дальше »
Просмотров: 552 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)

11 листопада 2010 року на першій сесії Прилуцької міської ради шостого скликання міський голова Юрій Беркут запропонував мою кандидатуру на посаду секретаря міської ради і її підтримали 28 із 49 присутніх на сесії депутатів. І тепер опонентам, котрі самі мріяли про крісло секретаря ради, не залишається нічого іншого, як зводити брудні наклепи й вишукувати факти, які, на їхню думку, можуть дискредитувати мене. 
Щодо закидів стосовно мого членства в Республіканській партії України, то я офіційно заявляю, що не вступав у цю партію, підтвердженням чого є заява колишнього голови Прилуцького міського осередку РПУ Миколи Калюжного:
«…Правосуд О.М. за період з 2006 по 2011 рік не був членом Республіканської партії України. Я звертався до Правосуда О.М. з проханням організувати осередок Республіканської партії України у зв'язку з тим, що на виборах 2006 року вона входила до опозиційного блоку "НЕ ТАК" та ідеологічно була близькою з позицією Партії регіонів. Зважаючи на спільну позицію блоку "НЕ ТАК" та Партії регіонів, Правосуд О.М. організував осередок та зареєстрував його, але від подальшої співпраці відмовився у зв'язку з тим, що Партія регіонів відмовилася від будь-якого блокування. Після виборів Республіканська партія практично припинила функціонування, і я не бачив потреби в ліквідації осередків. Таким чином, я стверджую, що Правосуд О.М. у Прилуцькому міському осередку Республіканської партії України не перебував».
Зайшовши в Інтернет і зробивши в пошуковій системі запит на Республіканську партію України, можна легко пересвідчитися, що вона припинила своє існування ще в далекому 2006 році, а її засновник Юрій Анатолійович Бойко зараз депутат Верховної Ради від Партії регіонів і входить до Президії Політради ПР.
Якщо вже торкатися подій п’ятирічної давнини, то віднайдіть у бібліотеках міста газету "Град Прилуки" від 15 лютого 2006 року, де надруковані списки кандидатів у депутати міської ради від р ... Читать дальше »
Просмотров: 495 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)

Україна – країна футболу, Прилуки – місто талантів
Четверо юних прилучанок отримали призи від «Укрпошти»

Очікуванням Євро-2012 живуть не тільки футбольні фани, а й усі небайдужі до іміджу нашої держави люди. Тому в підготовці до континентального форуму бере участь значна частина суспільства – від керівної верхівки до пересічних українців. Долучились до історичної події й діти, які надіслали свої малюнки на конкурс «Україна – футбольна країна», що проводився Українським державним підприємством «Укрпошта».
Конкурс тривав упродовж трьох місяців – із 15 жовтня 2010 року по 15 січня 2011. За цей час на адресу «Укрпошти» надійшло майже дві з половиною тисячі малюнків із усіх куточків України й один із-за кордону – з Угорщини. Кращі з них будуть використані як ескізи до серії художніх конвертів, котрі видаватимуться спеціально до Євро-2012. 
Серед вісімки кращих авторів журі назвало 14-річну прилучанку Аліну Антонову. Минулого четверга в Центрі творчості дітей та юнацтва, де займається Аліна, вона отримала з рук заступника директора Чернігівської дирекції «Укрпошти» Галини Панаско призи: книги, набір марок, годинник із логотипом держпідприємства поштов ... Читать дальше »
Просмотров: 3971 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)

Переглядаючи свої нариси про ветеранів Великої Вітчизняної, я звернула увагу на матеріал "Її сини - орли", надрукований ще в 2000 році, й одразу виникло бажання докладніше розповісти про шановану в Прилуках родину Правдивців, де три покоління присвятили життя захисту Батьківщини.
Розповідь перша...

Покликання - захищати Батьківщину
Жінка-воїн, жінка-мати Олександра Андріївна Правдивець, крім бойових нагород, удостоєна й медалі "За материнство", адже народила і виховала п’ятьох синів.
Олександра народилася в 1922 році у Воронезькій області Росії. В 1940-му закінчила фельдшерсько-акушерський технікум. Суворий час визначив вибір її шляху – дівчина стала операційною сестрою і у складі одного з медичних загонів 3-го Українського фронту пройшла усю війну. Журналіст, котрий лікувався у госпіталі, де працювала Олександра, пізніше напише про неї:
Просмотров: 4714 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (1)

Прилуцькому клубу голубівників «Дружба» - 10 років
Дорогі друзі!
Любити природу своєї Батьківщини – означає бути справжнім патріотом. Тих, хто присвятив життя прекрасному захопленню – голубам, в Україні майже 150 тисяч. То ціла армія людей, небайдужих до чужого болю та смутку і люблячих мир. І це не дивно, адже саме голуб є символом миру.
Першого березня виповнюється 10 років з дня створення Прилуцького клубу голубівників «Дружба». Звичайно, за цей час зроблено немало. Ми зуміли об’єднати наші зусилля і не тільки зберегли, а й примножили голубиний генофонд країни. А головне - вчимо і дорослих, і дітей гуманізму й доброті по відношенню один до одного та до братів наших менших. Сьогодні нас добре знають по всій Україні. Постійні гості на наших виставках - голубівники з Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Лубен, Ромен, Ічні та інших міст. У нас немає розбіжностей, тому що нас об’єднує любов до природи.
Добра вам, дорогі голубівники, щастя вам і вашим родинам!
З повагою, Голова Прилуцького клубу голубівників «Дружба» Микола Мединський
... Читать дальше »
Просмотров: 470 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz