Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 22:28

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ПРАВОнаСУД
«...Якщо ти з пересічного громадянина перетворюєшся на публічну особу, публіку починає цікавити все, що пов’язано з твоєю персоною...» - це аксіома життя, і пояснення такої підвищеної уваги досить просте: висунувся – значить, чогось хочеш досягти. Чи для себе, чи для інших, чи для себе і для інших. Усе це рано чи пізно буде з’ясовано і винесено на розсуд громадськості, бо саме громада має право на суд.
Правосуд Олександр Михайлович, 1975 року народження, секретар Прилуцької міської ради, член партії... А ось тут три крапки поставлено не через синтаксичну норму правопису, а через моральну антинорму цього урядовця місцевого рівня. Наголошую, не аморальність, а саме антинорму моральності. Різниця вислову суттєва, тому потребує конкретизації.
Конкретику розпочну з екскурсу до законодавчого поля. Згідно з чинним законодавством України, а саме Законом України «Про вибори депутатів...», стати кандидатом у депутати і брати участь у виборчих перегонах має право кожен громадянин України, який відповідає вимогам цього Закону. Однією з таких вимог є партійність. Місцеві партійні осередки обирають кандидатів у народні обранці серед своїх членів партії або ж серед позапартійних громадян. Це головний принцип партійно-політичного буття – тобі дають кредит довіри, бо ти представник тієї чи іншої політичної партії, пропагуєш її програму, а саме несеш її в маси, тим самим втілюєш у життя її основні принципи.
Але, як показує життя, не все так просто.
Олександр Правосуд, вчитель Прилуцької ЗОШ №2, більше відомий у місті як Саша Миргородський, якому «кримінальні авторитети довіряють свої таємниці...», восени 2005 року вирішив будувати своє «світле політичне» майбутнє. Як результат – членство в Партії регіонів, бо саме її обрав нинішній секретар Прилуцької міської ради за стартовий майданчик для своєї майбутньої політичної кар’єри. 8 листопада 2005 року Олександр Михайлович Правосуд став членом Партії регіонів. Процедура вступу в партію передбачає, що людина свідомо визначається зі своїми політичними вподобаннями і, заповнюючи заяву в партію, обіцяє дотримуватися її програми та статуту. В останньому чітко прописано, що громадянин України може бути членом лише однієї партії.
Мабуть, сила Партії регіонів Олександру Правосуду восени 2005 року здалася не досить вагомою, і він вирішив підстрахуватися місцем в іще одній політструктурі – Республіканській партії України. До речі, хронологія партійності нинішнього секретаря міської ради автором не збережена. Цілком можливо, що, вступаючи в ряди регіоналів, Олександр Правосуд уже був республіканцем. А конкретні факти свідчать про те, що майже через три місяці після свого вступу до Партії регіонів, а саме 26 лютого 2006 року, пан Правосуд зареєстрував як голова осередку Первинну організацію №4 Прилуцької міської партійної організації Республіканської партії України за адресою: місто Прилуки, провулок Ветеранський, 14. Про це свідчить запис у відповідній книзі реєстрації Прилуцького міськрайонного управління юстиції. Тож вступав пан Правосуд у Партію регіонів уже будучи республіканцем чи навпаки, дізнатися зараз практично неможливо. Мало хто добровільно визнає, що свідомо порушував закон.
На жаль, у нашій країні немає єдиного електронного реєстру членства громадян у тій чи іншій політичній партії і, поповнюючи свої лави, голови партійних організацій можуть покластися лише на порядність громадян, які хочуть стати членами партії. Та порядність – це та людська якість, з якою, як показало життя, Правосуд О.М. не підтримує дружні стосунки. Інакше перш ніж обійняти керівну посаду в місцевому осередку Республіканської партії, він мав би припинити своє членство в Партії регіонів.
Президентські вибори 2010 року зафіксували ще один цікавий факт із біографії багатогранного політичного життя нинішнього секретаря Прилуцької міської ради. Як не дивно, але Олександр Правосуд обіймав посаду заступника голови окружної виборчої комісії від... кандидата на посаду Президента України Сергія Тігіпка.
Але це ще не крапка... Олександр Михайлович Правосуд своєю прихованою політичною багатогранністю ввів в оману навіть Прилуцького міського голову Юрія Беркута, який розумів необхідність співпраці із провладною політичною партією. Маючи законне право вносити свою кандидатуру на посаду секретаря ради, він скористався ним і запропонував кандидатуру пана Правосуда. Нагадаю, що депутатом Прилуцької міської ради пан Правосуд став від Партії регіонів, яка висунула його кандидатом у депутати на останніх місцевих виборах і доклала максимум зусиль, щоб він здобув перемогу у своєму виборчому окрузі. Тож коли постало питання призначення одного з депутатів від Партії регіонів на посаду секретаря Прилуцької міської ради, Правосуд Олександр Михайлович, приховавши від всіх своє політичне "двоєжонство", дав згоду на цю посаду, ігноруючи думку партійної організації, яка його «породила».
А тепер запитання спільноти, в авторській викладці, до голови Прилуцької міської організації Партії регіонів Велігурської С.Д., голови Прилуцької міської партійної організації Республіканської партії України Калюжного М.В., голови Прилуцької міської партійної організації політичної партії «Сильна Україна» Рожка М.В.: «Олександр Правосуд членом якої політичної партії є насправді?»
Прокоментувати ситуацію погодилася голова Прилуцької міської організації Партії регіонів Велігурська С.Д.:
- На сьогодні з упевненістю можу сказати, що, згідно з рішенням Ради Прилуцької міської організації Партії регіонів від 11 лютого 2011 року, Правосуд О.М. членом Партії регіонів уже не являється офіційно. Рішення про виключення цього пана з партії було прийнято одноголосно. Статут Партії регіонів передбачає таку міру покарання за порушення його норм та невиконання рішень керівних органів партії. Тим більше, членство одразу в двох політичних партіях є порушенням не тільки ст. 3.1 Статуту Партії регіонів, а й ст. 6 Закону України «Про політичні партії України». Враховуючи той факт, що Правосуд О.М. на момент, коли стало відомо про його «політичні кульбіти», уже мав партійне стягнення, питання про можливі варіанти продовження його подальшої співпраці з Партією регіонів у членів Ради навіть не виникало.
Отримавши переконливі докази політичної непорядності нинішнього секретаря Прилуцької міської ради Правосуда О.М., ми вважаємо, що цей пан не має жодного морального права бути депутатом Прилуцької міської ради від Партії регіонів. Тож після визначеного Статутом Партії регіонів терміну на апеляцію, коли рішення Ради Прилуцької міської організації Партії регіонів вступить у законну силу, ми будемо подавати прохання до Центральної виборчої комісії про скасування реєстрації кандидата у депутати до Прилуцької міської ради Правосуда Олександра Михайловича, який фальсифікував документи, стверджуючи, що він є лише членом Партії регіонів, чим ввів в оману не лише Прилуцьку міську виборчу комісію, але й виборців, які віддали йому свої голоси.
Олександр Коломієць
Просмотров: 552 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Майбутнє Прилуччини (0)
Відкритий лист колективу КП «Прилукитепловодо-постачання» до територіальної громади міста Прилуки та депутатів міської ради (0)
Владники радять: «Чистьте свої ряди». Тобто, повмирайте якнайшвидше? (0)
СВЯТО ДИТЯЧИХ ПОСМІШОК (0)
Прилуцкие школьники собирают пластик, макулатуру и битое стекло (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz