Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 21:06

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Загрозливий борг
Загрозливий борг
Шаленими темпами росте заборгованість «Прилукитепловодопостачання» за газ. Підприємство ризикує бути відключеним, а населенню в такому разі доведеться забути про гарячу воду влітку.
Комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання»заборгувало за газ 11 мільйонів 659 тисяч гривень, повідомив заступник мера з питань житлово-комунальної сфери Володимир Назім.
– Причина цієї, безумовно, великої заборгованості не тільки в боргах споживачів, що становлять 3,5 мільйона гривень, а й у тому, що тарифи, котрі діють у Прилуках, не відшкодовують собівартості. Доходи підприємства значно менші, ніж витрати, – пояснює Володимир Назім. За його ж словами, 3,8 мільйона із загальної суми повинна відшкодувати держава, тоді як решта боргу має бути погашена з розрахункового рахунку «ПТВП». 
Нагадаємо, що ще в грудні минулого року заборгованість складала 5 мільйонів 497 тисяч гривень. Вирісши за якихось два місяці більш ніж удвічі, борг загрожує місту неабиякими проблемами.
– КП «Прилукитепловодопостачання» може бути відключене від газу, а це потягне за собою припинення надання послуг населенню, – констатує заступник міського голови. – Уже зараз можна зі стопроцентною впевненістю говорити, що за умови непогашення боргу гарячої води влітку прилучани можуть не чекати.
Опинившись перед обличчям невтішної перспективи, комунальники спрямовують усі думки на те, як же її уникнути. Допоки ймовірні шляхи виходу із ситуації не надто широкі, залишається один реальний метод: збільшення тарифів.
– Сьогодні інспекція по цінах розглядає прилуцькі тарифи на холодну воду і водовідведення. Думаю, що приблизно через два місяці вони зростуть відсотків на 50, – припускає Володимир Назім. 
Чи не єдиним позитивним моментом у справах «ПТВП» стало покращення дисципліни абонентів, які після введення пені за прострочені платежі намагаються розраховуватися за квитанціями своєчасно. Проте, як бачимо, від проблем комунальне підприємство це не рятує. 
Олександр Бойко
Просмотров: 444 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У Прилуках на одне робоче місце претендує 15 чоловік (0)
Шановні освітяни! (0)
Всеми забытые, но гордые (0)
Загальна епідемситуація Прилук радує як лікарів, так і самих жителів міста (0)
Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz