Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 12:20

Календарь новостей

«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Володимир Назім: «Існує проблема - має бути і її вирішення»
Незважаючи на те, що майже кожна телевізійна програма «Слово депутата» не обходиться без обговорення проблем, пов’язаних з наданням послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, інформації, яка б вис-вітлила, чим живе сьогодні підприємство, що надає ці послуги, над чим воно працює, що робить для вирішення існуючих проблем та що планує робити в подальшому, дуже мало. Тому кореспондент нашої газети звернувся до директора КП «Прилукитепловодопостачання» Володимира Назіма із запитаннями, що нині особливо турбують прилучан:

$IMAGE1$

- Володимире Івановичу, те, що проблем з тепло- та водопостачанням у місті вистачає, ми бачимо не лише з екранів телевізорів. А тому мешканців міста цікавить, що робить КП «Прилукитепловодопостачання», аби послуги були якісними, надавались безперебійно та ще й не дорожчали ?

- Дійсно, наших проблем не приховаєш навіть якби й захотів. Це - й мережі, й обладнання, а віднедавна - ще й підвали. Шукати винних у цьому - даремна і невдячна справа. Так сталось, і так є.

В деякій мірі заспокоює те, що в інших містах ситуація значно гірша. Але це заспокоєння слабке, воно жодним чином не впливає на робочий ритм підприємства. А тому підхід такий: існує проблема - має бути і її вирішення. При цьому головним критерієм є покращення якості послуги та зниження її енергоємкості. За рік, що минув, по технічному переоснащенню підприємства нами було зроблено в 3-4 рази більше, ніж за 2 попередні роки разом узяті.

В опалювальному сезоні особливо актуальною є тема теплопостачання, тож зупинюсь саме на ній. Найбільшим проектом 2007 року, який на даний час майже закінчений, є реконструкція 3-х теплових пунктів (ТП): по вул.Костянтинівська, 110; Костянтинівська, 115; Садова, 104. В її результаті принципово змінена схема гарячого водопостачання. До реконструкції на котельні спочатку грівся теплоносій, який надходив по трубопроводу в ТП, потім за рахунок його тепловіддачі нагрівалась гаряча вода, яка вже після цього надходила споживачам. Тобто, для гарячого водопостачання було задіяне потужне котельне обладнання, робота якого, особливо в неопалювальний період, призводила до значних витрат палива та електроенергії. Після реконструкції ж гаряча вода гріється безпосередньо на ТП. Там встановлені модулі для нагріву води, проведений газ, встановлені насоси. Переваги цього очевидні. По-перше, і найголовніше - підприємство має змогу забезпечувати нормативну температуру гарячої води, не допускаючи при цьому в опалювальному періоді (при плюсових температурах зовнішнього повітря) перегріву системи опалення, а значить, і перевитрат енергоносіїв. Крім того, зникає вірогідність поривів на ділянці котельня- ТП і, відповідно, забезпечується безперебійність надання послуги; немає втрат теплової енергії на цій ділянці і, в зв’язку з цим, зменшуються витрати газу та електроенергії. Такого ж результату досягає й використання сучасного котельного і насосного обладнання. До того ж, ТП працюють в автоматичному режимі, тому маємо економію витрат на оплату праці в зв’язку із скороченням операторів ТП (за опалювальний сезон - 55,6 тисяч гривень, за неопалювальний сезон - 20,8 тисяч гривень).

Нами пораховано, що реконструкція 3-х ТП котельні по вул. Костянтинівська, 110 забезпечить зменшення в неопалювальний період питомих витрат електроенергії на виробництво 1 Гкал. теплової енергії; по котельні Костянтинівська, 110 - з 45,5 до 12 кВтгод, питомих витрати газу - з 165,22 до 158 кг умовного палива. Тобто, ефект очевидний.

Наразі залишився нереконструйованим ще один ТП (по вул. 1 Травня, 73), підключений до цієї котельні. Його реконструкцію плануємо зробити вже до кінця опалювального періоду. Якщо й це відбудеться, в неопалювальному періоді відпаде необхідність в обслуговуванні котельного обладнання на Костянтинівській, 110 операторами. При цьому очікувана сума економії складе 69,9 тисяч гривень.

В стадії виконання зараз також знаходяться менші за обсягом виконуваних робіт, але не менш важливі для міста проекти з реконструкції котелень по вул. Саксаганського, 9 та Київська, 56. У першій здійснюється заміна 2-х котлів «Факел» на 5 модулів нагріву гарячої води. У другій - 5-ти застарілих неефективних котлів НІІСТУ на 8 модулів, частина з яких працюватиме для опалення, а частина - на гарячу воду. В цих котельнях повністю буде замінено електрообладнання і насосна група.

Споживачі цих котелень відчують покращення якості послуги гарячого водопостачання, а підприємство отримає економічний ефект в частині зменшення витрат газу та електроенергії, підвищення надійності котельного обладнання. Ці котельні уже цього літа працюватимуть в автоматичному режимі, що дасть економію заробітної плати 55,6 тисяч гривень.

В 2007 році побудована мінікотельня по вул. Земська, 36 (школа №7). Залишились тільки заключні роботи з підключення її до системи газопостачання. На даний час школа підключена до котельні по вул. Костянтинівська 110, протяжність теплової мережі складає більше 1 км, тому підприємство багато втрачає при транспортуванні теплової енергії. При запуску мінікотельні втрати в тепловій мережі мінімізуються.

Найбільш аварійні ділянки теплових мереж котелень (по вул. Костянтинівська, 110; Ярмаркова, 41; Польова, 110; Перемоги, 180; Незалежності, 78) загальною протяжністю 1298 метрів були замінені на попередньо ізольовані труби (для порівняння, в 2006 році така заміна становила 400 метрів мережі котельні військового містечка).

- За які кошти виконуються роботи по названих Вами проектах? Чи отримує підприємство підтримку з боку держави і місцевих органів влади ?

- Тарифи на теплову енергію, ще в період їх встановлення (на 01.10.06р.) практично не мали в своєму складі інвестиційної складової. Тому підприємство було позбавлене можливості здійснювати технічне переоснащення за рахунок оплати вартості послуг.

Названі мною проекти в основному фінансуються з державного бюджету. Щоправда, для реконструкції 3-х ТП із запланованих до фінансування 1142,8 тисяч гривень на даний час виділено лише 106 тисяч гривень з місцевого бюджету на умовах співфінансування. Роботи виконані власними силами, частково за рахунок власних коштів, частково в борг, який буде погашений при надходженні коштів.

Реконструкцію котелень по вул. Саксаганського, 9 і Київській 56, виконує підрядна організація «Монтажналадка». Роботи також виконуються за рахунок державних субвенцій. Їх вартість становить 535 і 280 тисяч гривень відповідно. Вартість проекту по вул. Земська, 36 - 300 тисяч гривень. Роботи виконані за рахунок державного бюджету підрядною організацією. Заміна теплової мережі на попередньо ізольовану коштувала нам 343 тисячі гривень, виконана вона своїми силами за рахунок власних коштів.

- Ви зазначили, що підприємство було позбавлене можливості фінансувати проекти за рахунок оплати вартості послуг. Однак частина виконаних вами робіт все ж здійснювалася власним коштом. Що це за надходження ?

- У першу чергу - надання інших додаткових послуг: виконання ремонтних робіт, врізка в водопровідну мережу, складання проектів тощо. У подальшому плануємо розширити їх перелік, бо це вигідно. При цьому будемо задіювати працівників, які вивільняються в результаті скорочень.

- Володимире Івановичу, Ви говорите про значні суми економії енергетичних ресурсів і витрат на оплату праці. Чи позначиться це на вартості послуг?

- На превеликий жаль, сьогодні просто неможливо говорити про зменшення вартості послуги. А якщо бути відвертим, то при постійному рості цін на газ і електроенергію ми не спроможні її навіть застабілізувати. В даний час мова може йти лише про уповільнення її зростання, що в наших умовах само по собі вже має позитив. Адже уповільнюючи зростання тарифів, ми тим самим забезпечуємо випередження доходів громадян над їх витратами на придбання предметів і послуг першої необхідності. А це значить, що людина матеріально зможе жити краще. Хоча в наших умовах, коли маємо таку невизначеність з ціною на газ, щось прогнозувати дуже складно. Одне можу сказати напевно - ми робимо все від нас залежне, щоб мінімізувати зростання тарифів.

- Що заплановано «Прилукитепловодопостачанням» до виконання в 2008 році?

- Починаючи з 2007-го, наше підприємство почало працювати за планом. Це стратегічний план розвитку на 2007-2011 роки, який був розроблений фахівцями КП «Прилукитепловодопостачання» і затверджений сесією міської ради в червні 2007 року. На рівні міста це офіційний документ, який вимагає виконання наміченого як від підприємства, так і від міських органів влади. Тому хотілося б, аби про це не забували і депутати міської ради, тим більше, що вони голосували за цей план.

На 2008 рік у галузі теплопостачання за-плановано закінчити названі мною проекти, розпочаті в 2007 році. Крім того, у планах - будівництво мінікотелень ДЮСШ (вартість 600 тис.грн., за рахунок бюджетних коштів), школи №10 (вартість 700 тис.грн., за рахунок бюджетних коштів) та по вул. 1 Травня, 48 (вартість 900 тис.грн., за рахунок власних коштів). Запланований ефект - скорочення протяжності теплових мереж, а в зв’язку з цим - зменшення витрат енергоносіїв. Крім цього, по будинку по вул. 1 Травня, 48 вирішиться проблема якості послуги теплопостачання.

За міжнародним проектом сталого розвитку малих міст України ТАSІS в 2008 році започатковуватиметься впровадження когенераційної установки на котельні по вул. Костянтинівська, 110. Це дасть можливість виробляти власну електроенергію для виробничих потреб котельні, а лишки продавати іншим споживачам за нижчими від існуючих цінами.

- Комунальних підприємств, в яких би були поєднані хоч і пов’язані між собою, але такі різні послуги як водопостачання, водовідведення, теплопостачання, обслуговування внутрішньобудинкових систем, лише декілька по всій Україні. Вам же, незважаючи на труднощі, вдається працювати стабільно, та ще й розвивати підприємство, вдосконалювати виробництво. Що дає Вам наснагу в роботі і чи маєте Ви підтримку органів місцевого самоврядування тадепутатського корпусу?

- Я впевнений, що кожна людина, де б вона не працювала, може досягти чогось тільки тоді, коли їй подобається те, чим вона займається. А коли у людини є мета, яку прагне досягти понад усе, вона здатна й гори перевернути. Мені подобається те, що я роблю. Я маю мету, бачу результат того, що роблю. І це додає мені наснаги.

Ще коли я тільки-но прийшов на підприємство, мені сподобався його колектив, зацікавило те, чи можна підняти його імідж, зробити так, щоб працювати на КП «Прилукитепловодопостачання» стало престижним. А проробивши рік, зрозумів: це можливо.

Скажу відверто: працювати керівником комунального підприємства, не маючи підтримки міських органів влади, дуже складно, а інколи - й просто неможливо. Тому намагаємося знаходити порозуміння, розглядаємо питання інтересів споживачів через призму діючих норм закону, зобов’язуючи таким чином всіх діяти тільки в рамках чинного законодавства. Маю підтримку однодумців в колективі підприємства. І переконаний: такі не підведуть. Вони повірили в мене, а значить, працювати треба ще більше, бо чим більше робиш, тим більше залишається ще не зробленого. Є така народна мудрість.

Щодо підтримки депутатського корпусу, то скажу так: в моєму розумінні, підтримка - це розумний, виважений підхід до проблем підприємства та прийняття рішень, які б враховували інтереси громади в цілому, а не лише якоїсь її частини. А якщо не підтримують - то вже хоч би не заважали. Взагалі, коли розмірковуєш над усім цим, мимоволі виникає питання: та частина депутатів, що використовує будь-який привід для того, аби принизити мене, працює задля громади, чи проти Назіма? Якщо проти Назіма, то задля кого? Впевнений, що не для громади. Тому й дуже прикро, що це так.

- Дуже вдячна Вам за таку предметну розмову. Сподіваюся на її продовження.
- З великим задоволенням!


«В двух словах» №4 (722) від 24 січня 2008 року


Content-Disposition: form-data; name="file1"; filename="Nezim.jpg" Content-Type: image/jpeg яШяаJFIFddямDucky<яоAdobedАяЫ„       яАъяД®  !1AQaq"2Ѓ‘Ў±БBRr#3UСb$4‚CEрбсўІТ56F¦¶’SsЈіDTЦ!1AQRСa2qЎ±"р‘r3яЪ ?ъ—фw¤щ<Ў‘Иб¤Щ#s_Ў©сЋ>o§ЕЅНЂЗЛџ@L‹к4јc)яНац?бї Oы2/¶—ЋЈхњюz ъ\_m:ыХр|Mшoи.џКвыhсЧШ~ЇѓвsтЧР]•ЕцСЌ}‡кш>%шiи?йq}ґc_aъѕ‰я э э./¶Њkм?UБс?бџЎ?ҐEцСЌ}‡кё>&ь3ф'фёѕЪ1Ї°эWДї Ѕ э./¶Њkм?UБс/Г/BK‹нЈыХp|OшgиOйq}ґc_aъ®‰~ъъT_QЈыХp|KрЛРџТвыiшк?UБс/Г?BK‹нЈГQъ®‰~zъ\_m:џкё>%шeиOйq}ґјuцЄаш›рЛРїТвыhсЧШ~«ѓв_†~„йь®/¶Њkм_Єаш—б—Ў?ҐЕцСЌ}‡кё>$~ZzъT_mЧШ~«ѓвoГOBK‹нЈыХp|KрУРџТвыhЖѕГх|ь5ффёѕЪ1Ї°э_Дї }э./¶Њkм?WБс7бї ‡ы./¶Џ}‡кш>%шoи?йQ}ґь5ц¬аш›ргРУbыixлм?YБс1щwтьі"ъЌЧШ~ЇѓвcтыеияfЗх1Ї°э_Дя‡/я¦EУwCТџЋѕГх|C–їјнvШЂTд¤MNљРx>„ф Пmi*%kЂ-H$…3хйFMҐнЈвяEд -§J,§ЃТэtµ, лќ/}%*гтз/0лч\8$І яв§ЂдыЩьґ,Qq947°2Еѓм+#СЂЭаяЮ'еї)*ДУН„XнЯ:ЂћцFb>Є0ЌЃИqьЊxБЙ‹/я¬…ХАъTУБ?о'ЎйH…иБ¶Ф`ЈДчQЂbMЁ$Nт(в(#Z`­L‘м ђтЪЏ‘O б'й5ґДL…я§есЦџЖтnК*ЗЮчжЁЫyѓњnЇЌ“Цњќy.3+Џ›«'aМ‡Cz™ј]гz‡ЛЯч–еcд—ЌхЬHёІђ!еЎM…@%Oomi1Xm,} ‡ќ‡ќЊ™xYдвК/с0taаГJќ¦«¬oS‘ѓф¦°л@"4§’GZ2 Z2HС(+Х’6ТЂ{P0Eo@БцюJfYД§SUцТҐ“P¤¬( *ЮчҐNђHЪF~ЪАТѓ=ґ ѓУІ?+k§SЫ@xз®3O­yqЗЖЫ8*VYНмУLєфA¬№vВµѓxОЏЋ5A…j‹ ©г№k¶ЅdzsЌИђЃh°!@­-ИУЈ>oDpнvXyћЩk*iйњСvB?Tю?•µrЁдёбТѓ8п $­zжт[‡ПКK—† ФЬ.љUNБгю”Жс11М”™dcФіл\\–ЪиЧXй±ж 5ZUШ>)_mm*|PwЧQҐFК8eй·ЩS" i•\ђGЅРTmЄг”Гч[ЭЬ-co™ЭYxЗМJЄіrXдЗ‘Y#aҐќ о+і‹g'.Ї©эМННъ7…еf·ќ™‰ НoЧЫgяњ*цsЦилjђnЪ?^ф­ТЂTЙР FF жћH»jІja/м¦fњ{фЄj„-j*Џ@8‹Ъ эiТъР°ѕ”Ќ?·m?:РzA^\K.,С¶«$l¤{AЈР<·a‰#O…=Ц'В№дtJ.NGЋЖ!gћ$~НМ­&Єn4Ё R,‹ъКn*ітcМ@фҐЉђW©8L3l¬ќЊ5iфUмћ?7…љћf+–^т¶ьµЁдHєйФhO}eґ\®SЦ8PKЗ §вїaЄв¬·ЋЧд$Т7ЛиqЬ“ч\¬?’э?d2(ъћ»/g&ЭЮЉ*Н@Dф ‘:Р ц¦YDљJбЁґ`ІpEP-ХA/м¦fИшйTХt„=EQГP\љt ЫґaЯРРФУ+ZЂp4ЅZС;ЉЊ~К~ѓ^#кћqшмљ0v/пЭMлќХЗЈНіэON Yщш ёЩyqеДѓ{Vъi•нјЌ?Oъѓљгy(°„oчiЉмЮ¶;[Ў;醙–eк|¬!0 ,„Л`|5ћ®№y6!к ћiс±аaS m»`Ѕ—ЖµЧH{Я ‘јO©=S•ЃьВ 9"„0VЉQw-Ъ6йошУЯY¬eЗЛеЮ;ођИПЕVћ/&K ЖoЧй®|КУyЉХ©'Ьб@/ѕEVоъЄ5ё¬·иЭщ}ИЙйґЖ᥇v7!ђПжЬ—Y@йъѕеtkЛћЊцаМЛФА°#»­hе5йA ЖФЌ D№ НјУИJзu©А?¦TюКfЊя*U TдЎTХ@KJP Ґ FЦ4@й@-Ч6нЈq{лТ‘#"пЉEJІЏiФу9xь9!уД¬СЁЋ@вцdРэµ†ZЦgҐт6єВ#hOјЄTYOмќ+Ilm.ѕ±+УЃylQ)iҐшҐfФ v ›µЅОшгЈ¤О0JЖ--­‡Ђ¬№*ґgMй¬ ђ®P¤ЛЄК¤^ЇKp«°М a±ff 6«Ъеl>hA$§p¬/DО dD•С@VkЬйD,fѓД›6Yp?%іѕъ°”к‰7иТУыЈ§~љW®Ќ4=mЇ¶»^=оZR±ѕ”%K±'В‚DР“ZЂ[EI›w}T ЇV§(Oю­Q–GД*v„ЄАt©ѓNлR¦@Рz‰"Зм mй¶ чЫJkҐ}«фРмТЂђвЪґЏ/>хVAc–ш±OЅ°vђj¤ёЗЈ-№}сдЈ¦‹JМD`4“)b$ЭХПѕ/qnБЊrr|±ЏжЁRXZкўKћ‰Уl\є_NzZЛЏ–™”R1Ў+Є±Р№'·M+m8¦rЋ±lсќќX}kgо;Ё5KhIЁI¬;©ЊDwЪђ& УO Ё*КЁ"_ЩTўњыюКќ’®х0Sхµ*pЁ@06&э(Ѕ zЗЩ@+ЉчiLТV©8д~bГl<|Ѕ—TbЋГ°—ЁЪ5вЫ«ЃуB)vі5‰@uмµDvн¶#›МхgrЖг¦"o##ё]›zЃ{ У]*$х[Џк»¶чвЊi·yXШЁ?MiшЫyFпл>&%8у2dfЃГ {·)Щ?Пm:eТ&DmgCkьB±ШµШ.T‹ѕдЬЩ\цu;іcСТЏзwgIЄ©6»v+nееwЎ­ЎйҐok —SR H "З_m2RzР›J‚5ДPЃj 8ЕЄ ©Ќj ‰няЈT¤gшНNЙV4©‚њZ•8W Ђ‰@ы¬( … >Є Ѓ (е0"д8мЊ)С2Яъ§°УБЛХг\®_•'?¶*vГЈ)н•ийњЊLџMбHл•Џ‰мn[pѕ±O^G_уUвቧт•Eґ,ЛЩфVя“Ј_=]ЏВбгCwЌ #UЪ-o¦±»е–ь™……у-Ігoxў№fКrуRКЄ·'EцЦWЎе fџЧ\—Э‹њ†[~Љ TЪjЫлOTэЋ‘Юr~Їѓ‹КД‹>&жyIЄ‡ўЧпм­мqе·Џ“B‰· њ++,{hАЙ0УЩH(:^ф Эzt ‚Ђbo@* b Ё*`[NЪЁ"zэ•JWђm%NЙVх0R=iS‡ЅЁЅй1Ђe­хРoЫOЎВФ­HПaЫLОЅuMЙZЖх7§шЋc “-„sДҐЎИSfCгбG?уГИ±іУ‰М“ %® ЫН:)=в•Х¶›Ы+КqыVA"{IJњ:&ЮмоGХiы?д$‹z»ЇF;m@ЗМ№R[јћкКМ’ЉБЬfеЌ±Їј?Ъtн¬¶киУN®—е4йЙБЛz‰–п—ђq±f?я<_ъЧWћ1Зч7НГХP$ЬS”hд».>єЧyТ б<ФЊ %4№=”ьG“cП‘Ю}{м-G„/%XЬ‘–gЉEС@+ иnMNЪГ›'ѕІ Ч¤2kЉc'Тђ7^”КjбФЄ ‰яХЄRјЏЊФм•u0RҐA Pg¤Dh$oc@H@=иT+Ы^Ю•SP‘6ёУSOсZ›І‰тб? ЧcЬ¦хSЉ¦п†nW'“7»ё¤ЫQ­эµ¤ХќдИ|ьgѓѓЛ!C©ёо^)µг^ G­–f[КжqМ?Qћ›в6*Oa#ZЗ—WgЭ2ъ~mМ°ИQ СMы+џт:|VAй¬тT©ЋэI7&џљїЌбјѓжMый,-ШЋЫ/]pДхп-“$ ВбьЋ{ xvюЋу·ієЇЏ\Хm·ЊЛЬ}%йИЅ9й^3…[Е…R;\‹№ълІk?у7Ы;хFeт8Ю*эу“™мЦє?1Ђ2±яM—л§ µ‡cF"o? µЄр‹Tжe›н†РZ‘e^a%fU;ЬXЯ[ЫІ•.№h¬Њ¶6=CiцФx«'уЂ®ТO^ў•Рт™йqQu+Ш\Ф(ѓwР+UГ«ЅT?мЄRњ“imЩSІU‚jAйd·vR=:РHќйҐиТў‘јЃїM-k®Ѕ ИЩS®4&Kx[ґЦєк‹»#‘Лad°vыґ?»U9>n>(љзП-e7лzuЗKЌщ¬”Ќну&uЊ3хЪ»?ЅfЅu_ћVGjѓ[ЬoТДUОЄІ<зo—“ЕЕКс`я6бњdАГ©P}хъE.MspЬP<)ЌНс8Ь?ТI@уT~‹юђЇ:лХйл2Ч?Є‘nГS`ЪХ|Ї/ч\bTЏ;Ё=‚ЎsZдч¦П;к|ЏRgра’?Ў‡єdn¬/Ь+·‹_W/Шдф{њВбЭ‰ёЫZеГzіLp¶zHК ђG°7j‰5k{l/U ЙІeЪ§ґх'уS·ЎT2¶вNБЯD!С2А–Њnё·ЅЯЫHХ ¦ciGУШ(#“}МlGдр¦ ІЏХ?eEФб8Чѕ±є«(Љ?iﶂњҐ”Дѕ5RћVщЈюmкт¤rљТФoIUыj-Zх9Ь-FHєљrѓ*ЊДцR"У§mєvС‚SґeЙ0bLiоЃЬkІHЌ‚e7љ­ЉУ<,'ҐЏKУВ0ЃЕЉRV¬рЏЮFЪ–гВ‚¤D2m•хHnY|F‚љpтЏTтђЙ“4е[#"=сбc„9Р;TИёфKrIНpрдG 9Ж«•СХФX‹wwSќ·иidэЯ¬Х°№ЊiZявb1xёЧЩXrЅ­f0сщ<¶HЗ‰Km–Aр с®}tккЯ›Жt_КCЏЃЖћ‹6\Џу“хwюны«Ї^<<Эщm®=ю\aґЁ nЊ° -qcЯUв_“¦ЎтлђXqWЂ•Ѕм;њMзSк_ыЅ”рЗjХ2wЛcЦI®Чло‹Z©#8дhг|©ї( xmSb yЬ3еTъЉѕpcUЦжГл:УЎKЙчxcЃМeќТћРѓ ўњЄЖЁЅДФИЊ…ЙЏ~И“шЏЯЬ(B°}ї Ќ QҐ»ЭЧєх‡$4wW=¦WўE.я©Vk3ї?)nyMFRmЧ кVЂ•ыЄµЎ4F{ н5¶є’YQЗ(ЊцчЦу\#`њg°Б/љЉТJnбµРU&,–Ђ4?Зe¬<ћВ<(U1Ы3•ЛКтЖ|Ё{@ Ц¬«]Э¶‘ЖВэЦп49] ‘z’HцРгёАµҐ}Цюн3‰µ6їљ•ЃSvЃЩ\ЫЕкП±еmяи^«*КмУыгG N•?5ъSЙ%q©мҐ.BШўЭ©СOZЯЏЉЮҐjRO!]Ё6Ж45Чг„РЏо i -ъ+U liв$‰ќXц›ШPgLѕInЄй2©яX?%$PyЬЈ …0Иљ,эbЧ°У„Зѓ—x9xёС ?ВEeФYk©о6§IРсD>.{‹Щ¦`>…Ё\¬¬ ®фaxќ>Єў­ёHcєЭВ™ћ Щ8сЌ „‹TР9ёаЊYHчX5Џ}­ЩN|Пa«zЎp!Ћp¤t¶ѕБI8AbDv*;ЫK&”Q…`ЅXс¬Xм-п5ЇфлBѓ<ГКbz±йм©Щ9U mY$=Ги5S°Џ*=с‰k1ФћЕ©1Nв%1ЋЈЭµ<f*°‹кI ф0rPгcI‘‘*Е nJд*®гar{пYниOax2a›ц[тОйSеХ§їяЕz®е4њћo®№Юvh›о ЉqЎљЗk1ZАшmЁук»Т=«Ѓёвев2E; UЖ2BvЯҐZ„jA–ЭEєУІdт2±ІYw*ћћЪVЄrш/ Щ·|4°K†LR0Ъ†”`‰JћКfг =¤“JѓD»bb;X[кЈН7‰{,Iы, †s»±¤Q!EnЮ`@JeY|§,8®'+6ShVH7°к7ЫљG;58Й‘з?сз ,В*…«эщ¦HєТkyсВ‹Ќ@°‘ЈЋЌ i$ХЌоe3$ђM#°шc®xХдЅОaуbI P:ґCМ_ъ4µЖzЌ§GЗpтш±ёh^h$]$`EЌ» wk®¶<НхЪWЈ<МюЎ•яayџДjЛЖ›_ч“к^OLђ|+ЙеофАI4PВУJБ#Ark ® L№~K•џђ`Єc®ЄЅю&¦мЯMж]єоЫo‡¶ЮКОтЩZЭcCХYш‘ЪF3А¤nCФ'mЌuqsъ1ЯЌТ цИЌZѓЮд©ь•иМWуeџoВБ@Ф“ЭЯLІНМдЌБoЭ«Ъ-ЗRЅЂB9.NO' -д\иЉ;ЙҐvђwkEтя‰p‡•’LуХвѕШIрSфЧ>ьЩмЅuОcвбqШxёp¦60fTЋ0tнµ.;‘ЙЩ>ѓbхЦжєл82--Їi?–§*ОЛ;ю©–?КЊЅІB©QqфS…k33ЛЉ$ћIqyмЪE‘ёlў&-ЧK{h§+i2ѓ§нkHтy~ bяЗ@Р[ґ0¦qГє1ЩЦ•<©„lю‘УлТЂПЛpмm{э”d«ћгс№^H2XЂ№xЩмa {аKTадхjЕђ#AеыМl@лjўlc(ЗЗw:Н1зІѓЏ№‘х$э XRЬ№ *еmsУШi…P.ҐќЌtp$ЕвuэЬЛ±ьC‹џQo\>хV њ?©щЋ(“ю2hwj«›иЧnЋ~]zєя:Nяь№o¦§#ГэgrzеЛЏИkЛдЅ]ОФч«MuВ?VЛfїmфЈ Td W·цVV*ЭОноЈ¬N/:ь6TЃЛKЃ.І 7)в·ЇGѓ‘ПЛЗћ­©y|y±RxжЋвсІл»юХЭ—ъЩRбё‰щ«дJvсЄJ“rB?E|+>N\љЧvЁЁЃ#EЌСX вЅ[шњTИV1ЅU?Ћ‚ж•›ШАЇз­шл=Ё ќRII5ЧЭћµ®·Wц~±SUTд-ЦKwЃD щќMrGёХiЈЎгc|lmЛ©Љц:ЌEIІІ`–)ЉЪАERVЗ“*a"ЊEЗЙ#7п P ґйJЕe8s±Њf6{n"ЧУ§¶¤enL‘•H=XBдеДЄ¤° оџ¶Ѓ–.w'Љ…Aђ†Іх eПzћ>k3‹ЗвЕ’|‹Омo-mccЩIrъ;~3 qвc%™ВЂ‡ZeкРЫ№A?ќ=”бЉIT $ШПE тІ#эHЗпЩB„;?РЏwиТЂ$(TR:ЇЕхT“г_ч—адвѕjжднЫЏЛгЕ—єmІ}µzЌ =зГяS'Шњ·7ЕћN^><ИO'-1В ынўгpN¶Ї;›K—F¶<ж3±ќЌч6н:ыkљеУ+N)6‹|FФJҐїњДЉЉ“asaaЯЩDfrQ¶lceт› „Iz…fУZиТа^ОЈСЯ(2ё\Же№wМV?ИШс%Ј ШЙѕЅµСщ®0аЮfеиРЕ 0¤0 Љ(Е•X ЛkћвTЙ#(№ЪЅ/To~Z‰ЃёPЧ|TЪ»uмзќ+¤nЦг§дТ•ЛD&'И6¤GХL1щiLpҐЏVPЮЖ§]'Яг{"ь1ЖЄ #›3щqы гS{орЄ…c:GЯЌфэ”И9”©QЬTЫЪ(<’emA№·&п……хЅ,«e!њ!ЬЎЃ¶Жµ+ёњy?$’O¶ЫЂу4РЏ X<гx^#tЯwY270Мw ?М<юZ.KЏЄбћm"Iw±=†нґљЏUЬби-ж&а5Ѕ?nЛЅ“*"xмnЦoюЪBґp–&…eЋЕ[Ж…к¶+<А‘№WO®’„йґЋ XРHіYБкҐ <узпјЗКћz™6.n-ЖЈЛ7$}ы.>dЯняГ7Ј!хЗ­НтШ^Гf¤xѕ.О?±ЭещdвМщ*МPџЮ‚ДЫ[ЬwSы^ZхcфпгЪЩo_{—AЖe®D чР®љхгm¦:=нzхh+ѕпґТ“ К«З©ґќ(eoБЗ,?_p№ё ђ4п©Я†m=Рь†49бI\ЬҐ ўЄМкВхwktќФї«y^ ¦vК•<™‰{о6р4дМПUmГ®2кшпTсщ”Л ‡!>лHЧЊш_ІґЋ_ЗGуњ¬|_‘И° AXkЎЬБAёмЦ–Х^ёs1ъ›ђИq¶`›АС@ _Ъ+9k§сІ=Gй~ФYёщј№›#76Бџзсо&Ќ?ЫBАqЪ =µкКGC%,ё™@уњ СІKЃЅ $Ќ»Ow}кП}gwћ—з#ддд8юMxЊVoрњ4§МШѓ[nФ’kOЖ||уіЎАПхBВ­>њёш‘А#Ъ¦•Ћ№ґ±¤јДљyШs©э›юJЏ&[A8щџxBR'Q}w-ЌJ¦зy‡–ЪхЭSѕЅџg:Вx¦ИVE?65ћ»Ш­µ›N­иsёо[З:Њ|А,Tь/в z<_c3вэЏ«eМcfqщxn›Xґk¦љЉЯО{№ќБВМf•mФюcU ?тFҐ w)B лРС’А•д<±+DwЃШ;? Nг°}A‹4H$—ЛmЅэ)ґ4Соё“uйАБх$RHчТЄ‚Ј®ЭEл=йкзюZ`дGЏ’р;KЌ>C•Sъ ¶рҐ¬•к?hђeчПZґЗGЖН?ЂnґЉzкA -›ф¶ыЛЯHТєђ^бK&L­ж ZІ¬ЫхСlЛнГ7юоa~ЇяµьЛ§ъК†їАOW‚y+†м°їKЮµвqsО®G&X­оВъцWD®]Ј?Б2Ёt?јЅг­йrIuY›5ш&—(ЖRя‰`wH:тvЦJъ.?нkі”ЂКѕчл њ)t&Deє:ыt4a <Й8щ$­he?№›»ы¦Њ/JЅбЉXћ)ђH®Ґe ЄІ°±Џ·/зю^вz?N_ЏгЯ/ G»вВ}еsЇNк© ф–°}UуЫђг1ЫЊв_Uєѓ(ШЌ.@л]й0у<еўю_ьЕККЕL®SI2d±ыН·(ЧўФ»ёш¤ќ{ЅGХьdцЭ!FoЦУZПf—-l~N –UrzXЉПhR 9j‚дФVєй(S‘QЉ]JаZЈeО8ж wxAmMИї}gOЗ  sB@·лRк/хlSk№УЗЁЈтXГ~)RLч4‘Ѓr,GЌiЇЩЪ0їVV>w—+ЈД@)tф­зЫчcїУgј\ѕ,Ќє+ЎUХ5цЦєэ©Xmх,edзНеK‘ebP‘cЯ[N\іј;EgФу¤IёЬ)Ѕхє«Йщ/P©Ку·(O$(kыЧЬM­Э­+·L/^ /џ_.ЯУЙѕTzАcEЛаMu\Y Р±•s­)ј‡xнvMу#ЏfЪ‹!‘Gi·¶фя$TбЈшЏњћџЗ‘"е%с»XK ШAй­йНвїЏQгy<,ЬxІqdYa“T•ee=Ж©ћЭ;ЋЊ«]Tj>НHіr…?>иЅОќ:х рж№Ї?^…бЊЌКуШXП>t"@Т «Lж¬OЖЯ–_Х›ьЇЮ†ЯеїщѕКњ-±л ЯМЕЌФ-нЩrkN7'?w;&ТMЕФ^ЦцVЊ+3?ЭRи»\ ­µъйom?Wћ}Uс™r8)!EшиkОє\ѕ†oAШњЊ2+©_vЩ":[лп¤З&?~вуТ a¶T~n4 ЬЖoрЅєQѓЌ ѕпРcЕ Ѓ©$°ѕЂTШЫZГ\ђЉBЧ7wV~*ЛG@_©Ч^µ7Q–ђ*cчt'§СQвY!31(ѓnєљ№Ў`HЫЮш» MР°ўTR oџЩ›—ЗcдhсSЎb)Лg©b_F{ъwЊSЋ„йnўџеШЇѕК›УјY·шHЛЬwRт№ОJqлмµxњњґxСЎ"ДЄЃz?&ЮзшхцZёpm?»PЈОњТПа8њи™30вќXX‡@hуЄьq_ ЬїҐбoд2mЗo‡v-?ЭнZигзЪ2Ялk} сж^Lо™3Г?,"µ—БЫы+Kцm}McП>nzГХйЖcЏзЩИІ;+¤rнRюин­x·µЏЩгЧ^ПђщЋТIydc№¤rY‰п$Юєруј«С¶Ћпьіoш©+/ЇЅ^Sщє 1;ONќjёњїc» Хo»ІЪЉТЗ8ґґjT p©ъjхNО{$® Л{·&XО–гВ±ебцvэ_№гqGГ™Зтp¬±Иѕ`Л”фй{W%ТЗ©е6ќ?™‘,g]%#ч»ЌчћэiJSJ™ђqq6T3Є†яVЗAWMјgW•к,iьХ(f©©ЁжДТЫ3$мЗ·;CcrypDlЇХ;-[ю,№яеШи›ЧяК_,"&UШќ6’{I§xъ•ы>SG:DН‡9G‘‘›ГWЎРЦ»Йc—Џo є Бзx””qщ[>рЈR†эЖёцСлiЛ6Ќм(шШ¤YQ$©!ЙЖХ5Ж{:h3в—ЭF{ќµќTЦЖc7ЮШ}µ!IЅ/ЄЧ7џк<2D!Ђ?hB‘aUаџ8РГз `їјлЦзZџЖ©[Ps• =ЃРwФш/ ўд1Pн2OZЇ„?еб2бФ‹ЁґT\њ~сCЫKД­3gBзi57R†-®lилфЦwUдЕ#ЅА±·^ъ^%•b0@№ЧІЏ”AІДъfЅ±?Ї;Ц0#рбyE•2г‘гkЦ…Э>Ьas>°д¶4ќЭMЮќаZџг-ѕОEqїxH,цVи›йЯEгМГ¶ќЭN2М@ЏийФ{hкОхёwЊmCјЖжЄ#°<ј} ¦в¤ф6пҐU®+N,ЙҐ¦:‚IV°УKSсivЗaЙ}A»‹ИJ?,Ѕ›hоФT^8­~е‚б‹ЦDІ7$Ldн[ Э§Ґ/ЕяОѕ‹жа9.CГ/7‘ЊТ‰ўU»xЋ”ї?їojдщЏIz—‡—пYјDЮйea3З—іјҐКЯэ~ьЩbЗќЊУ_ѓд$ГњЯpд”$ юЁk ФЭлц,XѕІх {W$” кvй§ч…gtvйцҐ¬3CЬМ»‡PMG‹IЛ+FZdЙb{»Є.ЄОFGлIЂ)+ЇРix?2[ѓ RГox©±Cгхj1$:о=ѕPє?ZBт4aэфPmЩbHїЩSш®rY™ЗЄgХ‘лwц~!кtuђ^—Љ•їЄ“RО.4·m'ђ^Ў }®=ЭhАИy)зUґs ћ«—”ьЗКY=Fb №a?)>'­vpL<їµЦ№bt®‹\ёzMЗю™©тSлZ(юmоЫМтОЛфшЏЌkГЩЙц?№†Ім ЇоЈЏvЪќЯmhзU#Ѓ‘о-µ|iВ°к %?*uР‹љ¶v р$ў$»~+}ЭВф ЛГБ$EСь№Ш®Л_ГїмЈ*ЊјЋ"k|д›-ОвЭэ”Є¦БП:3ѕ"«e@5їч|jguЭо=Ы8©ВЁ :№±=eE‚UУЌЄ®фЕф°W$,r .‡ЮnКrссС¬®А=Hk_Ї`"‹+GЌєЌС‡{ЃsР&АУ‘Z;оШОА4AХ‚‹­ѕє0XEрв єГmЗ@n…Кир•]ЊlЧU»ЬzRАт±›Йz[УьО?‘ЙаЗ8=g(ѓШацСв©Й\G1тbh”·§у@B 0dі2џІ•ХSљё®oТ^ г#oїсЕЂ±2B7—YѕК‹ЖиЧџ¦2Вѓ %“оУ<иw АЯ{хVwЌѕњЯХ5Бд’R?VrБi·Уj›ЖЯ^x®\ЊЁ¤±І[в66HЅexмk9Ў/1Ќ·0лcТ–Nh¶>YґЪMЋє^ф°©ЙэD'0APK;пSв©ІфдФ–>a°kOДя"QеЖоэПЭя-#О‹3EШ ћґОmr^ЄВгсЮRГz‚"A®жмйKЕтHтМ¬™rІ%ћSy%bМ{ЇЩ[ку·Ы5Z©¶µR"ЧҐмяЫ4a9}eл]З™ о„ЋОЫЦь3Ј“ћхЛ2…№AшмA·ІґГ  ЦgT[ ЕяDgm1•F Ы‹№ъ0SЙc”>Ндў‹ђ@'ZЁJ CzђЫo №·У@4ЉўDScmзR¦хЯэѕџ°)®ЋО>f./Аjл)Щ&шџцЗдў’0яOЩ¤JGYяdU@|ћёЮК`Jь_EНдїмЊїШjУ‹ыЈ—ояйЫя¤?БOЩZКєUїАї¶Ф—кяhР)ІЉярм¤FOб'мюzЄ©:Йы4(шЯы ,?Њы 2_сЯцh 1я?)и‹'У@яR›ш)ытСCзп??шЦЎ®ЌптQ~ЗжҐ]№._шѓя¤?)Ёф)эчь?—›ьFцФЦ±T]ґЊщСL—гКFІ/ЂQ•jЙgeйяљ¬я–їГяЩ
Просмотров: 4672 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
19 сентября прилучани праздновали День города (1)
Предотвращение несанкционированной торговли продуктами питания в неустановленных местах (0)
«Спекулянтів» - до відповідальності! (0)
Скільки гарних справ залишила вона по собі! (0)
Золоті колоски надії (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz