Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 18.05.2024, 08:18

Календарь новостей

«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 65 66 »
Із радістю й надією зустрічають Новий рік лікарі урологічного відділення Центральної міської лікарні, адже у першому півріччі 2008-го відділення має отримати нове надсучасне обладнання – апарат німецького виробництва “Шторц” для трансуретальних втручень на сечовому міхурі. Цей апарат вартістю 200 тисяч гривень – подарунок мецената, депутата обласної ради Анатолія Мірошниченка. Перший транш у розмірі 100 тисяч гривень уже надійшов до Києва, звідки фахівці й доставлять “Шторц” до Прилук. Нове обладнання дозволить проводити найскладніші операції на сечовому міхурі (видалення злоякісних і доброякісних пухлин, каменів тощо) без хірургічного втручання, тож перед лікарями і хворими відкриються нові можливості. В області подібне обладнання віднедавна має лише Чернігівська обласна лікарня – воно було придбане на бюджетні кошти. Тож неважко здогадатися, скільки часу прилучанам довелося б чекати цього апарату, аби не допомога земляка. Людмила Смик
Просмотров: 779 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)

Напередодні Нового року, 26 грудня, на міській площі вирувало свято: струнким рядом вишикувалися 10 новеньких автобусів «Еталон» - подарунок прилучанам від депутата обласної ради Анатолія Мирошниченка. Зранку відбувалася урочиста їх передача в експлуатацію. Вона зібрала чимало людей, адже питання міського пасажирського транспорту стосується чи не кожної прилуцької родини. Не менше за пасажирів раділи новому транспорту й водії та кондуктори ВАТ «АТП-17407», котрі з того дня почали працювати на нових автобусах. Директор підприємства Анатолій Хоружий не приховував свого святкового настрою: «У переддень Нового року «АТП-17407» в особі інвестора Анатолія Мирошниченка дарує прилучанам десять нових комфортабельних автобусів. Частина з них працюватимуть на маршруті №1 «Манжосівка-Дослідна», куди від-правляться прямо з площі. З 28 грудня ці автобуси курсуватимуть з 6-ї до 18-ї години, з інтервалом 10-12 хвилин. Тож чимало проблем щодо очікування автобусів зникне. З 18-ї до 23-ї години на маршруті №1 працюватимуть два автобуси, інтервал руху складатиме 40-45 хвилин. Останні автобуси з кінцевих зупинок «Манжосівка» і «Дослідна» йтимуть о 23.00. Десять нових «Еталоноів» - не останнє поповнення автопарку, а лише перша ластівка. У цьому році Анатолій Костянтинович налаштований придбати для Прилук ще 10-15 автобусів, щоб замінити ЛАЗи й ЛіАЗи, які використовують пального в три-чотири рази більше, ніж новий транспорт. Адже пальне - основна стаття затрат автопарку. Прикро було чути від прилучан, що підприємство продали, що нові власники на ньому поставили хрест. Бо насправді ВАТ «АТП-17407» тільки-но починає відроджуватися! Ми оновлюємо рухомий склад, трудимося для прилучан, працюємо на перспективу. І нові автобуси - живий цьому приклад». До речі, десять нових автобусів - не перший новорічний подарунок прилучанам від депутата Мирошниченка. Урологічне відділення Центральної міської лікарні коштом Анатолія Костянтиновича невдовзі буде обладнане сучасним апаратом «Шторц», який на Чернігівщині має лише обласна лікарня. Як повідомив Анатолій Мирошниченко, кошти за нього вже перераховані, і через кілька місяців апарат встановлять у ЦМЛ. «З 1992 року я живу в Прилуках, тут моя родина, мої діти. І друзів та знайомих значно більше, ніж на Харківщині, звідки я родом, - сказав Анатолій Костянтинович. - Тож відчуваю себе прилучанином і не можу залишатися байдужим до проблем городян - вони добре відомі й мені. Питання пасажирських перевезень нагальне для територіальної громади, во ... Читать дальше »
Просмотров: 772 | Добавил: admin | Дата: 21.01.2008 | Комментарии (0)


"Юрий Семин - авторитетный тренер, который знает, как достигать необходимого результата, - высказал свое мнение о новом тренер киевлян Сергей Ребров. - К тому же у него за плечами имеется немалый опыт, судя по его достижениям. Можно говорить о том, что Юрий Павлович владеет рецептом покорения самых серьезных вершин".

"Нашей физикой занимается Винченцо Пинколили. Главный тренер же, как предполагается, будет больше заниматься вопросами тактики.

Конечно, сравнивать с тем, что было раньше, нельзя. Многие хотят проводить параллели с периодом работы Лобановского, но нет смысла это делать. Валерия Васильевич был уникальным человеком. Что-то в нем было такое, что игроки без всяких накруток стопроцентно заряжались на игру.

Думаю, его успех крылся в его же имени, авторитете, который он заработал за многие годы успешной работы", - отметил Сергей.

"Считаю, что все рассуждения о трениях внутри команды стали следствием поражений в еврокубках, - объяснил высказывания прессы форвард Динамо. - У каждого клуба бывают неудачные футбольные периоды. Когда у нас ничего не получалось, СМИ только добавляли масла в огонь. Думаю, в сложные моменты пресса должна хоть немного поддержать команду, а не макать ее лицом в грязь".

"В последнее время я сам не мог понять, что творится с командой, - продолжил Ребров. - Мы играли плохо, и гневные публикации в газетах не могли позитивно повлиять на футболистов. Лобановский был прав, когда в определенные моменты запрещал нам читать прессу".

"Хочу заверить всех наших поклонников, что поражения игроки переживают также болезненно, как и фаны. Мы, футболисты, приложим все усилия для достижения максимального результата, а в нынешнем сезоне - это выигрыш чемпионата и Кубка Украины", - подытожил Сергей Ребров.

Просмотров: 784 | Добавил: admin | Дата: 15.01.2008 | Комментарии (0)


Отныне французский нападающий будет конкурентом Андрея Шевченко за место в стартовом составе Синих. Сумма, которая была уплачена за Николя Анелька не разглашается, но по слухам она колеблется в пределах 15-ти млн фунтов стерлингов.

Главный тренер Челси Аврам Грант хотел заполучить этого игрока еще до матча против Тоттенхэма. Теперь израильский наставник может быть доволен.

В Болтон, из которого француз перебрался в Челси, 28-летний нападающий перешел летом из Фенербахче. Тогда за него было заплачено около семи млн фунтов стерлингов.

Появление в Челси Анелька, забившего в этом сезоне в Премьер-лиге уже 10 голов, существенно снижает шансы на попадание в основной состав украинца Андрея Шевченко.


Просмотров: 773 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

"Все члены Президиума были едины в своем мнении: сборную должен возглавить украинец, - отметил президент ФФУ Григорий Суркис. - "Кандидатуры было две. Наставник молодежной сборной Украины Алексей Михайличенко и главный тренер Днепра Олег Протасов. Президиум рекомендовал Исполкому обратить внимание на кандидатуру Михайличенко".
"Почему не иностранного? Я провел много переговоров с зарубежными специалистами разного уровня и понял, что понять менталитет украинского футбола может только отечественный специалист", - заявил Григорий Суркис.

"Почему не Протасов? Его работодатель владелец Днепра Игорь Коломойский был согласен только на то, чтобы Протасов совмещал работу в клубе и в сборной. Мы, как и сам тренер, решили, что это будет не корректно по отношению любой стороны. Он поблагодарил нас за приглашение, но решил отказаться", - подчеркнул Суркис.

В пятницу, 11 января, Алексей Михайличенко был назначен новым тренером сборной Украины. Он сменил на этом посту Олега Блохина.

Голосование по кандидатуре тренера было единогласным. Контракт с Алексеем Михайличенко заключен по схеме 2+2. Тренерский штаб сборной окончательно не сформирован. По предварительной информации в него войдут Вадим Евтушенко, Владимир Веремеев, Михаил Михайлов.

44-летний специалист с 2004 года тренировал молодежную сборную Украины, с который играл в финале чемпионата Европы-2006.

Просмотров: 876 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

З метою недопущення використання фальсифікованих ліків міська лікарня налагоджує контроль за закупівлею та реалізацією лікарських засобів, які для потреб лікувальних закладів Прилук закуповуються централізовано за кошти місцевого бюджету за результатами проведення відкритих торгів.

Відомості про переможців торгів надаються в Державну інспекцію з контролю за якістю лікарських засобів. Однією з вимог при проведенні торгів є наявність у кожного учасника відповідних сертифікатів.

Обласна Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів регулярно надсилає приписи (у 2007 році їх було отримано 29) на тимчасову заборону використання лікарських засобів. У Державний фармакологічний центр МОЗ України передається інформація про всі випадки побічної дії ліків, зареєстрованих у лікарнях Прилук (торік їх зареєстровано 14).

А ось випадків використання та зберігання медикаментів із закінченим терміном придатності, не зареєстрованих в Україні, субстандартних і фальсифікованих ліків у медичних закладах міста не виявлено.

«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року






Просмотров: 796 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (0)

У Прилуках для ефективного вивчення української мови у школах створені всі необхідні умови.

По-перше, збільшилася мережа класів з поглибленим вивченням рідної мови, у яких опановують рідну мову 228 учнів (що на 66 учнів більше торішнього показника) у гімназії №1, ЗОШ І-ІІІ ст. №№3, 6, 9, 10, 12, 13, у шести школах міста 114 учнів факультативно вивчають українську мову, українську літературу 12 учнів в школі №10, у профільних класах – 122 учні.

По-друге, навчають дітей рідній мові 77 кваліфікованих спеціалістів-філологів, серед яких 7 учителів-методистів, 17 мають звання старшого учителя, 45 - вищу кваліфікаційну категорію.

В обласному турі предметної олімпіади з української мови та літератури команди учнів 8-11 класів завоювали ІІ загальнокомандне місце. Юні прилучани вибороли 8 дипломів, серед яких диплом І ступеня у Марії Богдан (восьмикласниці школи №6) та Ольги Смоленської (учениці 11 класу гімназії №5), яка стала учасником Всеукраїнського туру.

Результатом проведення листопадового огляду-конкурсу на кращу організацію роботи із забезпечення функціонування української мови є призові місця гімназії №5, ЗОШ І-ІІІ ст. №6 та гімназії №1.

«В двух словах» №2 (720) від 10 січня 2008 року





Просмотров: 834 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2008 | Комментарии (1)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz