Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 02:53

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Своє – безпечніше
за задоровьеУ вітчизняних літніх таборах частішають випадки отруєння дітей. Чи варто хвилюватися батькам прилуцьких школярів?

У розпалі літо, а з ним – оздоровчо-відпочинкова кампанія. За можливостями сімейного бюджету батьки прагнуть якомога краще оздоровити своїх дітей, нерідко відправляючи їх у табори чи санаторії. На жаль, повертаються звідти хлопці й дівчата з яскравими враженнями, чудовою засмагою та зміцнілим здоров’ям не завжди.
Останнім часом у ЗМІ почастішали повідомлення про неприємності в літніх оздоровчих таборах. Так, 10 липня до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 21 дитину віком від 8 до 15 років. Усі вони відпочивали в таборі Чернігівського обласного спортивно-фізкультурного товариства "Колос", розташованому в селі Бігач Менського району. Випадок резонансний насамперед з точки зору процентної частки постраждалих: усього в таборі відпочивають 73 дитини.
Стан госпіталізованих на вчорашній ранок був задовільним. Причина захворювання встановлюється, здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Про радикальніші міри, як-то припинення роботи табору, інформації немає.
Натомість табір "Салют", що в Приморському районі Запорізької області, тимчасово закрили. Причиною цього стала госпіталізація шести дітей, які отруїлися водою чи їжею. За словами головного санітарного лікаря Запорізької області Анатолія Севальнєва, пацієнти вже виписані з лікарні. Проте адміністрація табору ухвалила рішення відправити 360 дітей по домівках, повернувши батькам гроші за путівки, та провести санітарну обробку території й ретельніше підготуватися до нового заїзду.
Ці тривожні сигнали не могли не викликати занепокоєння у прилучан, чиї діти перебувають на відпочинку в таборах різних регіонів України. Зрозуміло, що з’ясувати ситуацію із санітарно-епідеміологічним контролем усіх місць оздоровлення надто складно, якщо взагалі можливо. Тож ми вирішили дізнатися подробиці перевірок ладанського дитячого табору "Казка", який співпрацює з управлінням освіти Прилуцької міськради, – одного з місць відпочинку школярів нашого міста.
Як повідомила помічник лікаря з гігієни дітей та підлітків районної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Логвиненко, жодного випадку кишкового чи то вірусного захворювання в "Казці" поки що не зафіксовано. Наразі в таборі триває друга зміна – із 6 по 20 липня. Двічі на зміну проводять комплексні перевірки лікарі: епідеміолог, з гігієни дітей та підлітків та з комунальної або ж харчової гігієни. В обов’язковому порядку перевіряється сертифікація харчової продукції, зокрема, термін реалізації та наявність свідоцтва про якість. Крім того, продукти проходять бактеріологічне обстеження, овочі відслідковують на вміст нітратів, а готові обіди – на калорійність. Також перед початком роботи табору зроблено хімічний і бактеріологічний аналіз води в плавальному басейні, причому другий вид аналізу додатково робиться ще двічі на зміну.
Як бачимо, підстав для хвилювання у батьків, які відвезли своїх дітей у "Казку", немає. Тож чи доцільно ризикувати здоров’ям власного чада, відправляючи його на відпочинок за межі району чи області в нібито кращі заклади? До речі, не хворіли діти й у пришкільних таборах, що працювали в Прилуках у червні.
Олександр Бойко
Просмотров: 422 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ОСІННЯ ПАЛІТРА (1)
Буккросинг стартует на Театральной площади (0)
Студенти медучилища у захваті від зустрічі з Олексієм Савоном (0)
Девятеро детей - это вам не тысяча солдат. (1)
Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz