Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 09:34

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
У душах людей немає кордонів
У душах людей немає кордонівРішенням другої сесії міської ради шостого скликання 2011-й рік у Прилуках визначено Роком Святителя Іоасафа Бєлгородського, з нагоди святкування 100-річчя з дня його канонізації.
Святитель Іоасаф, єпископ Бєлгородський, Прилуцький Чудотворець, народився в 1705 році в Прилуках, у сім’ї Горленків, рід яких є одним із древніх і славних в історії України. Батьки св. Іоасафа були дуже богобоязні і жили за всіма правилами Православної Церкви. Дід св. Іоасафа побудував за власні кошти два храми в Свято-Троїцькому Густинському монастирі - на честь св. Миколая та апостолів Петра і Павла. Усипальниця родини Горленків, де поховані дід, батько й мати Святителя, знаходиться під центральним Свято-Троїцьким собором монастиря. Важливим фактом є те, що св. Іоасаф був хрещений у Спасо-Преображенському соборі Прилук. 
У рамках реалізації духовно-просвітницької православної програми вже восьмий рік поспіль з 21 по 23 грудня у Бєлгороді проходили «Іоасафівські читання» - міжнародна конференція, присвячена Святителю Іоасафу, єпископу Бєлгородському, Прилуцькому Чудотворцю. На конференції, насамперед, розглядалися питання канонізації Святого і знайдення його мощів, ролі духовно-просвітницьких православних центрів у житті суспільства, особливо ж наголошувалося на значній ролі Святителя Іоасафа в зближенні слов’янських народів.
За благословенням владики Іринея, єпископа Ніжинського та Прилуцького, і настоятельниці Свято-Троїцького Густинського монастиря ігумені Віри з Прилук на Іоасафівські читання до Бєлгорода виїхала делегація, у складі якої були міський голова Юрій Беркут; його заступник з гуманітарних питань Сергій Щербина; благочинний Прилуцького округу протоієрей Микола Котеленець; представник Свято-Троїцького Густинського монастиря диякон Сергій Бабенко; начальник управління освіти Тетяна Клименко; представники ЗМІ.
На конференції, що пройшла під гаслом «Святитель Іоасаф і слов’янський світ», виступили високопреосвященнійший Іоанн, архієпископ Бєлгородський та Старооскольський, губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко, наш міський голова Юрій Беркут, викладачі й наукознавці з Бєлгородської Православної Духовної семінарії, Києво-Печерської лаври, Санкт-Петербурзької Православної Духовної академії.
Наша делегація запросила представників влади, духовенства й освіти Бєлгорода на Іоасафівські читання, що проходитимуть у Прилуках у 2011 році, й запропонувала разом відзначити прославлення великого Святого, який є заступником, молитвеником і ходатаєм за Прилуки, Святу Густинську обитель, Бєлгородський край і всю слов’янську землю перед Господом.
Перебуваючи в Росії, всі члени прилуцької делегації зрозуміли, що є кордони між державами, але немає кордонів у серцях людей, яких об’єднують православна віра, слов’янська духовність і молитва Святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, Прилуцького Чудотворця. 
Тетяна Клименко, начальник управління освіти Прилуцької міської ради
Просмотров: 477 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
[Новости Прилук]
«Три минуты дураки. Бессовестные депутаты ... »- 2 (1)
На сесії міської ради (0)
ВАТ “ПРИЛУЦЬКИЙ ЗАВОД “БІЛКОЗИН” ЗУПИНЕНО ЧЕРЕЗ СТРАЙК (0)
Вісник місцевої влади (0)
Украинцам таки поднимут плату за электроэнергию? За что и спасибо! (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz