Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 11:14

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Чотири ікони подарував прилучанам Юрій Коптєв
Чотири ікони подарував прилучанам Юрій Коптєв
Минулої суботи, 4 грудня, на свято Введення до храму Пресвятої Богородиці Діви Марії прилучани отримали чудовий подарунок - чотири ікони: «Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа», «Святого Рівноапостольного Князя Володимира», «Покрови Пресвятої Матері Божої» та «Святого Георгія Переможця». Цей особливий дар підніс прихожанам храму Стрітення Господнього Почесний громадянин міста Прилуки, меценат Юрій Коптєв. Ікони прикрашатимуть стіни храму, і до них зможуть звернути свої молитви тисячі людей.
Цікава історія, як ці ікони привезені до Прилук. Вони є роботою видатних майстрів художньо-виробничого підприємства російської православної церкви "Софріно", що знаходиться у селищі міського типу Софріно Московської області.
У "Софріно" бережуть традиції іконопису та ювелірної майстерності, які зародилися ще в 1949 році. Тож під час співпраці софрінських іконописців з Юрієм Коптєвим було немало спільних обговорень щодо того, як мають виглядати ікони. Пан Юрій вибирав їх, покладаючись на чуття власної душі. Крім того, він хотів, щоб ці ікони мали свій шлях, свою легенду, тому не скористався літаком, не перевіз святині у багажі, а поїхав разом з майстерно виконаними образами із Софріно через російські міста Покров, Владімір, Суздаль у Іваново-Вознесенськ. Там передав їх на освячення єпископу Іваново-Вознесенському і Кнешемському Іосифу, котре відбулося у Введенському жіночому монастирі м. Іваново.
Цікаво те, що після освячення в Іваново-Вознесенську, при перевезенні через митницю, коли ікони розгорнули для огляду, люди, що їх бачили, не залишалися байдужими: хто хрестився, дивлячись на красу, а хто й підходив поцілувати.
У Прилуках, у храмі Стрітення Господнього, святині вітали прихожани храму, єпископ Ніжинський і Прилуцький владика Іриней, священик храму отець Микола та настоятельниця Густинського Свято-Троїцького монастиря ігуменя Віра.
Сам Юрій Коптєв каже, що залишив у Стрітенському храмі разом з іконами часточку своєї душі.
Щодо подальших добрих діл побожних, то мова з Юрієм Коптєвим ішла про облаштування у Прилуках площі імені святителя Іоасафа Білгородського, нашого земляка. Також є плани встановити йому на майбутній площі пам`ятник.

Анна Білаш
Просмотров: 608 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ЗНАЙОМСТВО ЗБЛИЗЬКА (0)
ВАТ “ПРИЛУЦЬКИЙ ЗАВОД “БІЛКОЗИН” ЗУПИНЕНО ЧЕРЕЗ СТРАЙК (0)
У воскресну ніч з 7 на 8 лютого у Прилуках скоєно акт вандалізму відносно православних храмів (0)
ЛЕГКА АТЛЕТИКА ЖИВЕ НА ГОЛОМУ ЕНТУЗІАЗМІ (0)
ПРО ТЕНДЕНЦІЮ, ЯКА РАДУЄ (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz