Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 03:19

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Владники радять: «Чистьте свої ряди». Тобто, повмирайте якнайшвидше?
Владники радять: «Чистьте свої ряди». Тобто, повмирайте якнайшвидше?
Не вперше ми з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС спілкуємося з приводу їхніх вимог, тому, коли я підійшла до управління Пенсійного фонду в місті Прилуки 13 грудня, обличчя цих людей видалися навіть якимись рідними. «Нас небагато, саме ліквідаторів аварії на ЧАЕС, - пояснили активісти акції протесту, - тих, котрі взяли величезний радіоактивний удар на себе, котрі були відправлені державою з Прилуччини на місце лиха у 1986-1987 роках. Нам, згідно із законом, мали надаватися пільги. І навіть деякий час надавалися...»
Надавалися, поки владники, чиновники та їхні протеже не знайшли можливостей маніпулювати законодавством. З часом до «чорнобильців-ліквідаторів» додали «постраждалих», «переселенців», «дітей-чорнобильців», перестали виводити ліквідаторів в окрему ланку, всіх підрівняли під одну групу інвалідності. А далі - все те, про що можна лише здогадуватися: фальшиві посвідчення, куплені документи, неправдиві висновки медкомісій тощо – аж поки чорнобильців стало вже так багато, що на всіх і пільг не наберешся.
«Коли ми їздимо з вимогами по владних кабінетах - он, наприклад, до Сергія Тігіпка, віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики, їздили - нам кажуть: чорнобильцям треба почистити свої ряди. А як ми можемо «почистити»? Хай цим Служба безпеки займається чи інші держслужби захисту закону. Хай шукають фальшиві посвідчення, роблять ревізії й заарештовують кого треба. Ми ж цього робити не здатні. У нас уже настільки підірване здоров`я, що ми можемо лиш... Узагалі, у нас горе: перенервувавши на пікетуванні 11-12 листопада, помер наш товариш Павло Хитрик, 1961 року народження. У нього серце не витримало. Ось, ми всі були на похороні... Враження таке, що державі це вигідно: немає людини - немає зобов`язань перед нею».
З важкими переживаннями вдруге цього року прилуцькі ліквідатори блокували вхід до Управління Пенсійного фонду. Знеможені відсутністю здоров`я, безгрошів`ям, бюрократією, судовою тяганиною і хронічним невиконанням судових рішень, вони 13 грудня, на морозі й вітрі, відстоювали свої права на достойну пенсію під Управлінням Пенсійного фонду в місті Прилуки. А День вшанування ліквідаторів, 14 грудня , почався для них з акції протесту біля входу в Управління Пенсійного фонду Прилуцького району.
До гасел-вимог, що висували ліквідатори 11-12 листопада, додалося іще: «Костєєву Тетяну Іванівну у відставку» - це про начальника управління Пенсійного фонду в м. Прилуки.
Підписана чергова резолюція, де учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вимагають у Пенсійного фонду негайного виконання судових рішень про збільшення ліквідаторам пенсій, про надання доплат (у резолюції прописано, яким категоріям скільки відсотків), котрі належаться їм згідно із законом, - без подачі апеляційних та касаційних скарг. Бо управління Пенсійного фонду Прилук і району мають звичку замість виплатити належне гратися відписками й зустрічними позовами. Цього разу пікетувальники отримали лист-підтвердження, що місцевий Пенсійний фонд відправив резолюцію далі – начальникові Пенсійного фонду України в Чернігівській області. І все.
В'ячеслав КОЗАЧЕНКО, ліквідатор: «Ми тут, щоб відстояти свої права».
Іван САМАРА, ліквідатор: «Подавав заяву в суд. Рішення суд виніс позитивне. Але Пенсійний фонд оскаржив його. Так само, як усім, - апеляція, котру, звісно, прийняли...»
Юрій БУКОНКІН, ліквідатор: «Ось, стоїмо і не знаємо, чи з цього щось вийде. Кажуть, немає грошей. А як подивитися навколо і порахувати, скільки грошей виділяється на пенсії тим, хто дістався до влади! Які ж такі неймовірні подвиги треба здійснити для держави, щоб отримати такі величезні пенсії, як мають наші пенсіонери-владники?»
Олег РЕБРОВ, голова міськрайонного добровільного товариства інвалідів Чорнобиля 1986-1987 рр. у Чернігівській області: «У Києві нам говорять: «У вас же є свої, обласні, інстанції там, у Чернігові, - чого ви аж до Києва їздите?» Буває, щось обіцяють, але обіцяного роками чекаємо... І взагалі, на вулиці Банковій, де основні установи української влади розміщені, попід ними такі дорогі машини стоять, що дві-три таких продати - не те, що на пенсії ліквідаторам вистачить, а й на багато чого іншого».
Організатори й активісти акції протесту також мали при собі документи, серед котрих рішення Міжвідомчої комісії з питань комплексного розв`язання чорнобильських проблем, котре обіцяв підтримати Костянтин Ващенко, заступник Міністра праці та соціальної політики України, - там ідеться про забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо. Переживають ліквідатори і щодо змін, впроваджуваних нинішньою владою: формування держбюджету на 2011 рік, де начебто не планується проплата санаторно-курортних пільг для чорнобильців, об`єднання міністерств, у якому не передбачається окремо виділеної установи для чорнобильців і таке інше. Куди невдовзі звертатимуться ліквідатори, як добиватимуться своїх прав - поки що не знають.
Григорій ОНИЩЕНКО, ліквідатор: «Нам уже все так набридло! Ми ж із Леонідом Бондаренком, теж ліквідатором, удвох заяву в суд подавали, щоб отримати законну пенсію. Рішення позитивне. Зустрічне оскарження. Переповнені суди. Справу перекидають від одних до інших, то ми зараз і не знаємо, де наші справи: в Чернігові чи Києві. А ще ми точно знаємо, що наші друзі-ліквідатори з Донбасу, і навіть з Чернігова, вже кілька років отримують ті пенсії, що їм належать, дехто й по 4-5 років уже одержує. Ми навіть маємо копії документів своїх друзів, по яких вони отримують свою законну пенсію. Коли приносимо ці копії в Пенсійний фонд, нам кажуть: «Де ви таке взяли? Ми такого не знаємо...» Нам, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, треба зібратися разом, щоб не по одному-вдвох заяви в суд писати, а щоб написати групову заяву і прослідкувати за її виконанням. Тільки тоді щось вийде».
Оринка Григоренко
Просмотров: 485 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Грип гряде? (0)
---------- ПОДДЕРЖКА НОВОГО САЙТА ---------- (0)
Помогите найти папу и маму! (0)
[Новости Прилук]
Почем хлеб насущный? (0)
[Новости Украины]
Перечень наиболее востребованных специалистов среди работодателей (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz