Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 03.05.2024, 08:41

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Грип гряде?
Цілком імовірно, що новорічні свята деякі прилучани зустрінуть у компанії кашлю, підвищеної температури та інших симптомів грипу і ГРВІ. Наскільки реальна загроза епідемії та як уберегтися від грипу й гострих респіраторно-вірусних інфекцій, ішлося на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії.
29 листопада в малому залі засідань міськради представники підприємств і установ Прилук вирішували питання готовності кожної служби до можливої епідемії. Застереження, що лунали з вуст медиків раніше, виявилися небезпідставними. Як повідомив лікар-епідеміолог СЕС Олександр ОЛЕКСЕНКО, за місяць до Нового року рівень захворюваності перетнув 50% епідемічного порогу: протягом останнього тижня в місті зареєстровано 220 випадків грипу та ГРВІ, тоді як позначка епідемії – 420. Заспокоювати себе нібито низьким процентом не варто: вже за якихось два-три тижні очікується суттєве збільшення кількості хворих. Тому вдатися до необхідних профілактичних заходів необхідно вже зараз.
Найдієвішим засобом протидії інфекційним хворобам, у тому числі й грипу, медики вважають імунізацію. І працівники лікарень як одна з груп ризику потребують першочергового щеплення. Для людей у білих халатах придбано 145 доз вакцини допомогти й ось-ось має надійти ще 500. Усього ж плановій вакцинації за кошти бюджету та підприємств у Прилуках підлягає 2201 особа, серед яких – діти з інтернатних закладів. Решта населення може зробити щеплення за власним бажанням і за власні гроші. За даними останнього тижня, вартість однієї дози вакцини становить щонайменше 60 гривень і, вірогідно, зростатиме.
Таким ставленням і до учнів, і до педагогів освітяни дещо стурбовані. За словами начальника управління освіти Тетяни КЛИМЕНКО, діти в школах хворіють, а вчителі, які, до речі, вакцину для себе теж змушені купувати, зарадити цьому можуть хіба що роз’яснювальною роботою. Та як пояснити дітям, що щеплення найкраще було б провести у вересні-жовтні, але на той час у держави були інші пріоритети? Ризик опинитися на карантині за таких обставин якщо не гарантований, то досить очікуваний.
Яким би не було ставлення суспільства до вакцинації, вартості та якості препаратів, зі щепленням не слід зволікати. Тому комісія вирішила, що в запобіганні грипу кожен відповідатиме за свою ділянку роботи. Керівники підприємств і організацій незалежно від форм власності мають забезпечити проведення щеплень персоналу, медики на чолі з головним лікарем центральної міськлікарні – організувати просвітницьку роботу, функціонування пунктів імунізації, аптечні заклади повинні мати в достатній кількості препарати для громадян, що бажають щепитися за свій рахунок. А всім нам, як зазначив головуючий на засіданні, головний державний санітарний лікар Прилук Михайло САМСОН, варто включити до раціону більше цибулі та часнику.

Олександр Бойко
Просмотров: 509 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Будем ходить по сухому (0)
Болять афганські рани... (0)
Вестник местной власти (0)
СКАЗАЛИ РІШУЧЕ "НІ" (1)
Кризис не должен заставить нас отказаться от продвижения вперед (3)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz