Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Понедельник, 29.04.2024, 16:58

Календарь новостей

«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ЩЕ ОДИН КРОК ДО РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРИМІЩЕННЯ ШКОЛИ №4
Проект Ради Європи «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» передбачає широку участь у ньому програм, розроблених фахівцями населених пунктів, що мають гідні історико-культурні пам’ятки.

Ця ідея захопила своїми перспективами начальника відділу культури та туризму Прилуцької міської ради Світлану Бірюзову і директора Прилуцького краєзнавчого музею Тетяну Зоць. У них знайшлися однодумці, і ось команда з 10 ентузіастів – культурних перетворювачів - розпочала роботу в регіональній програмі Проекту «Київська ініціатива» Міністерства культури та туризму України за підтримки Ради Європи і Європейської комісії. Витративши багато часу й сил, команда прилучан надіслала заявку на участь у конкурсі, підтвердивши її ґрунтовними розробками щодо вибраного для реабілітації об’єкта - будинку Шкуратова, в якому раніш розміщувалася школа №4. 

Ці матеріали настільки зацікавили експертів, що 17 жовтня до нашого міста завітала поважна делегація у складі експерта Ради Європи, архітектора Девіда Джонсона, координатора Проекту в Україні Миколи Скиби та експерта Ради Європи в Україні і одночасно перекладача Тетяни Білецької. 

Гостей сердечно привітав міський голова Юрій Беркут. На зустрічі з ними він підкреслив, що Прилуки вже не один рік співпрацюють з європейськими організаціями. Це і проект ТАСІS, і дружба з польськими містами, це і економічний форум, який відбувся під час урочистостей з нагоди 925-річчя міста і який відвідали дипломатичні представники закордонних держав. «Наше місто прагне увійти в європейську спільноту, і це прагнення повинна підтримати держава. Ми не тільки географічно з Європою, ми душею почуваємося європейцями», - зазначив мер Прилук. 

Подарувавши гостям ювілейні видання, Юрій Беркут запросив поважну делегацію познайомитися з історичною зоною та архітектурними пам’ятками міста. Гідами гостей були Тетяна Зоць і Світлана Бірюзова. 

Захоплення, з яким Девід Джонсон фотографував наші пам’ятки, зацікавленість Миколи Скиби архітектурними об’єктами і бажання роздивитися усе з різних ракурсів красномовно свідчили про те, що екскурсія гостям сподобалася. 

Будинок Шкуратова (колишня школа №4), представлений на участь у конкурсі, справив на гостей неабияке враження. Микола Скиба відзначив його вдале розташування: будівля, дещо віддалена від інших закладів культури, може стати новим центром дозвілля і виховання молоді. Бажано тільки реставрувати її фасад, зберігши його оригінальність і не ховаючи старовинну цегляну кладку під шаром штукатурки. 

Тетяна Зоць наголосила на можливості використання великого подвір’я для створення музею під відкритим небом. Експонати з фондів краєзнавчого музею теж знайдуть своє місце у колишньому приміщенні школи №4. 

18-19 жовтня у Києві десять міст України представили на розсуд комісії експертів свої проекти. Наш захищали Світлана Бірюзова і Тетяна Зоць. Вердикт комісія винесе вже найближчим часом. Але у прилучан немає сумнівів, що він буде на користь нашого міста і допоможе відродити будинок Шкуратова та перетворити його на культурно-мистецький центр.
Просмотров: 540 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Поворотна тема (0)
Кришталь музичного таланту (0)
[Новости Прилук]
Мечты сбываются (0)
А що на «Білкозині»? (0)
Найкращий туристичний маршрут (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz